Лидерът на социалистите в ЕП: Бойкотът на ГЕРБ дава повече власт на "Атака"

  • 11 юли 2013 11:22

  • 2504
  • 12
Лидерът на социалистите в ЕП: Бойкотът на ГЕРБ дава повече власт на "Атака"
©

Същественият проблем в настоящата ситуация е, че партия ГЕРБ продължава да бойкотира работата на парламента. По този начин се дава на "Атака" много повече власт, отколкото трябва да има спрямо резултатите от парламентарните избори. Това казва председателят на групата на социалистите и демократите в Европарламента Ханес Свобода пред в. "Преса".

"Ако ГЕРБ не се върнат в Народното събрание и не поемат отговорността, която много български гласоподаватели са им поверили, "Атака" ще остане в тази асиметрична властова позиция", смята още той. Според него кабинетът на Пламен Орешарски е допуснал по-рано някои грешки. "Аз публично и в разговори с представители на кабинета казах, че тези грешки трябва да бъдат поправени. Правителството отговори на публичните критики, като например оттегли номинацията на Делян Пеевски за ръководител на ДАНС", казва още Ханес Свобода.

На въпрос възможна ли е коалиция БСП-ГЕРБ Свобода казва: „В момента, когато ГЕРБ отказва дори да участва в парламентарния процес, не смятам, че е възможно двете партии да формират коалиция". Въпреки това той съветва, ако политическият климат в България се развие в насока, в която двете най-големи партии са сериозни събеседници. „Има раздвижване в дясното политическата сцена и е вероятно да изскочат нови коалиционни възможности. Изглежда, че упоритата позиция на ГЕРБ, наложена от Бойко Борисов, може и да се промени", казва Свобода.

На въпрос дали са необходими предсрочни избори той отговаря, че принципно избори трябва да бъдат насрочвани, когато няма функциониращо правителство. Докато настоящия кабинет може ефективно да изпълнява задълженията си, Свобода не смята, че нов вот ще подобри ситуацията, особено с оглед на продължителния период на несигурност, до който биха довели нови избори. "Нещо повече, предишните избори показаха, че все още има много работа за вършене. Когато става въпрос за организиране на избори и предотвратяване на изборни измами и купуване на гласове. За да се прекратят тези практики, е важно да има подобрения в функционирането на изборния механизъм преди каквито и да е нови избори", подчертава председателят на групата на социалистите и демократите в Европарламента.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2504 12

Свързани новини

Коментари 12

Добави коментар

2013.07.13 | 18:11

12
Всички помияри се насират от Волен насрани путчици лайте лайте балъци Волен неме да го стигнете срещу него да бягате гнусна измет дегенерати

2013.07.12 | 21:31

11
Сидеров не е управлявал и налагал геноцид над БГ както Костов, Царя, Станишев и Тиквата. тези 4-та са по-големи престъпници от Болен, който само си говори. Болен едва ли някога ще събере гласове, за да управлява БГ.
A

2013.07.12 | 21:30

10
Тъй като гейнишев е шеф на пес , то всичко което говори този комунист е по поръчка на гейнишев
Боздуган

2013.07.12 | 21:30

9
А,бе казах аз , че ТИКВАТА ще се върне в парламента,като найбано псе с подвита опашка !Ще отцепят от ГЕРБ 10-ина пионки депупатки ,ще ги прилепят към БСП ! Смятат че по този начин ще принизят АТАКА ! Ядец ! По този начин АТАКА остава единствената автентична опозиция!
NBB

2013.07.12 | 21:30

8
Предлагам да се направи "ЕВРОПЕЙСКИ"борд на българските политици,съответно и на българската политика.Това ,ако не стане - няма оправия.То просто няма за кого да гласуваме.ЕКСПЕРТНО БЪЛГАРСКО ПРАВИТЕЛСТВО С ЕВРОПЕЙСКИ БОРД.

2013.07.12 | 18:13

7
ЛИДЕРЪТ НА ПЕС Е СТАНИШЕВ, НО НА НИКОЙ НЕ МУ ДРЕМЕ ЗА НЕГОВОТО МНЕНИЕ! ТОЙ СЕ ПОДПИРА НА АТАКА. ТАКА ЧЕ ХАНЕС ДА МЛЪКНЕ. ДОСТАТЪЧНО СЕ ОКЕПАЗИХА И БЕЗ ВОЛЕН.
NO MORE PAIN !!!!!

2013.07.12 | 18:13

6
Социалист е умираща порода, като гледам некролозите протестиращи при НДК и средната възраст на гласоподавателите на БСП обяване след последните парламентарни избори, обосновано може да се предположи, че след 10 до 15 години БСП ще се мъчи да прескочи границата за влизане в парламента.
A

2013.07.12 | 18:12

4
Аааа не е така.Има 300 хил цигани социалисти от евророма на престъпника цветелин кънчев.Образовани чистоплътни , цвета на нацията хахах

2013.07.12 | 18:12

5
Тези си мислят че като изтъпанят някой червен от Австрия и ще се стеснем какво ли? Някаква дискриминация ли ще ни правят? На този Станишев му е шеф. Аре у лево.
o&k

2013.07.12 | 18:11

3
Според тоя измисления умник на снимката със чешко име,когато имало функциониращо правителство нямало нужда от иэбори.Естествено като всички комунисти и той е бог на въэдухарските прикаэки,неводещи към конструктивиэъм.Вярно е,че в БГ има "работещо" правителство,но то работи на ПРАЭНИ ОБОРОТИ!!!И на есен гладът е гарантиран!А когато БСП приеха с радост властта от ГЕРБ иэобщо не поставиха условие ББ и партията му да присъстват в паламента!И какво стана с увереността им эа успешно рещаване на бъднините на държавата с помощта на протурска и фашиэоидна партии,игнорирайки мнението Великите сили и по-голямата част на българския народ?!
бахти наглеца

2013.07.12 | 13:24

2
ейййй,на тия комуняги все някой друг им е виновен-значи не БиЕ СиЕ пИе-то държи Болния на власт,ми ГЕРБ-КАКВА НАГЛОСТ

Добави коментар

Водещи новини