Орешарски и Миньон обсъдиха прекратяване на постмониторинговия период

  • 10 юли 2013 19:08

  • 2217
  • 5
Орешарски и Миньон обсъдиха прекратяване на постмониторинговия период
©

Постмониторинговият режим на ПАСЕ по отношение на България беше една от темите, които днес обсъдиха министър-председателят Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 и председателят на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа Жан-Клод Миньон, съобщиха от правителствената информационна служба.

По време на срещата в Министерския съвет Миньон отбеляза, че страната ни е една от първите, които са се присъединилия към Съвета на Европа през 90-те години.

По думите му, от тогава България е осъществила огромен скок напред.

Този постмониторингов период няма да продължи безкрайно. Има какво още да се направи. Ние сме готови да помогнем, заяви Жан-Клод Миньон.

Европейското сътрудничество ще окаже положителен ефект върху страните от черноморската група, отбеляза премиерът Орешарски. Той приветства позитивното отношение на Миньон към страните, които са част от Черноморското Икономическо сътрудничество.

Желанието ми е тази организация да стане много по-ефикасен партньор на Съвета на Европа. Бих искал да се опрем на тази основа и да работим заедно, отбеляза Жан-Клод Миньон.

Последвайте канала на

2217 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2013.07.12 | 21:13

5
България отива към крах и фалит! Декларацията на посланиците на Германия и Франция, говори, че Европа ще ни спре парите и това не е просто предупреждение, не е обикновен жълт картон... Това е направо червен картон за България, заяви бившият министър по управление на европейските фондове Томислав Дончев. БСП прояви отново своята неадекватност, като първо се скара на Германия и Франция да не се месят във вътрешните работи на България. След като се усетиха, че вдигат скандал на хората, които ги хранят и ще останат без евро пари, от червената партия леко смекчиха тона. И казаха, че борбата с олигарсите ще бъде приоритет на кабинета Орешарски. Ясно е обаче, че посланиците на Германия и Франция не изказват личните си позиции. Това са официалните позиции на Германия и Франция като държави. Докато Орешарски се инати и продължава да е на власт, България няма да получи и пукната пара от еврофондовете. „След това писмо дните на кабинета Орешарски са преброени", коментира Дончев. Инати ли се обаче още Орешарски – България ще фалира. Първо ще загубим 800 милиона лева, които ни се полагат по спешен транш. След това ще загубим всичко - над 12 милиарда евро. Давай, Орешарски, продължавай да се инатиш - скоро ще останем без държава, защото на всички е ясно, че загубим ли парите от Европа, България загива финансово и сме обречени на истински икономически крах.

2013.07.12 | 18:30

4
тоя мониторинг го сложиха точно заради заменките ви 2006-та - 7ма и кражбите по сапард ....

2013.07.12 | 18:14

3
Орешарски самият ти си Миньон-че управлявано от Олигарсите и Мафията в България - Защо не каза кой предложи Пеевски за шеф на ДАНС ? Аминьонче страхливо? А кукло на конци ? Кой е КУКЛОВОДА всянка а миньонче - НЕЗАБАВНА ОСТАВКАААААААААААААААААААААА
Боздуган

2013.07.12 | 18:14

2
Шибайте го този шибан ,разпадащ се ЕС,от който нищо добро не сме видяли ! Живеем като аборигени,смучат ни ,а ни говорят за педерастки бракове,щастливи кокошки и свине ,за прави краставици и да стягаме още коланите! Дайба европейските им ценности !Ай сиктир оттука !!!
Иванов

2013.07.11 | 12:58

1
Отдавна ЕС не е показвал желание да помага на България. Май ще се окажат неверни твърденията, че и ЕП няма доверие на новото правителство.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини