Кредити клатят парламентарния бойкот на ГЕРБ

  • 09 юли 2013 06:11

  • 8330
  • 45
Кредити клатят парламентарния бойкот на ГЕРБ
© Булфото

Кредити клатят бойкота на ГЕРБ в парламента. Месец след като не ходят на работа по нареждане на лидера си Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, избраници започнаха да се оплакват от финансови затруднения, твърди "Стандарт".

"От няколко дни в централата се получават писма от депутати, които се оплакват, че няма да получат заплати, а имат кредити. Това са хора, които са оставили бизнеса си, за да дойдат в София и да работят за партията. А сега могат да изпаднат в невъзможност да покриват задълженията си", разкрива отлично информиран източник от ГЕРБ.

В партийния офис знаят имената на депутатите, но категорично отказаха да ги коментират. Част от ръководството получило оплаквания и на мобилните си телефони. "Ако някой е в парламента, за да си оправи кредитите, не е познал. Ние правим политика", контрирали обаче от ръководството на партията.

В първите заплати, които депутатите в 42-ия парламент вече получиха, не са отразени отсъствията на ГЕРБ, тъй като месецът финансово е приключил точно при излизането им от парламента. При някои от депутатите обаче има удържани пари за наеми на ведомствените жилища, които са ползвани във времето между двата парламента. Теслата за всички обаче ще е в заплатите, които ще получат през юли. Тогава по сметките на ГЕРБерите ще постъпи една трета от заплатата, или 732 лв. Според правилника при три поредни неизвинени отсъствия или пет за месец депутатът губи 2/3 от възнаграждението си. Основната заплата на избраниците е 2196 лв. Т.нар. безотчетни, които се полагат на всеки депутат, пък отиват в обща сметка на групата и с тях се покриват общи разходи, обясниха от ръководството на групата.

Депутати се оплакват и от факта, че освен намалени заплати ще бъдат осигурени и само върху сумите, които реално ще получат след глобите за отсъствия. В ГЕРБ обаче са категорични, че Народното събрание трябва ги осигури върху пълната им заплата.
"Липсата на заплати изнервя депутатите, тъй  като част от тях се преместиха в София със семействата си, а това за всеки е голям разход. Никой не иска да застане с името си, защото това уронва престижа на партията", коментира депутатка от ГЕРБ. Тя твърди, че с част от колегите си са готови да се върнат в парламента, тъй като са избрани от хората и "трябва да си вършат съвестно работата".
Междувременно от централата признаха, че ще плащат нещо като партийни заплати на депутатите, които се трудят по своеобразен парламент в сянка. Въпреки че не са на жълтите павета, в офиса на ГЕРБ кипи активен партиен живот - пишат се законопроекти, становища по идеите на БСП и ДПС, питания до Конституционния съд и др. Още не е ясно кой какви суми ще вземе. Но те ще бъдат раздадени от държавната субсидия за партията.

В ръководството на ГЕРБ пък са категорични, че и тази седмица няма да се върнат в парламента. Засега няма насрочена и сбирка на групата, както се твърдеше вчера. ГЕРБ запазва позицията си, че ще влезе отново в парламента само при обсъждане на искане за свикване на Велико народно събрание, както и при дебати за поправки в Изборния кодекс.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
8330 45

Свързани новини

Коментари 45

Добави коментар
Великия

2013.07.19 | 15:16

45
Къв бизнес сте оставили бе , на кой ще си придавате важности , има ли вече частен бизнес въобще , дошли сте да лапате от голямата баница и нищо да не правите , че така е по лесно .... кво... нови колички ли си накупихте та сега ревете че не може да ги изплащате ... мръсни копелета такива ...

2013.07.19 | 15:16

44
Боико е по велик от конституцията,все пак носи на раменете си една мутренска глава която е празна.Не е нужно да ходите на работа,и без това се скъсахте да работите в полза на народа!:-D

2013.07.19 | 15:16

43
Ами фалирайте бе ГЕРБ-ти прости дреме ми на шапката за вас и без това няма никаква полза от вас. Вие знаете само да лапате и крадете, сега обаче вие не дърпате конците и това много боли. Другите не се различават от вас но поне видяхме един полубог да се обяснява като ощипана мома, че някой друг му е виновен, и е сърдит на целият свят. Седи си в Банкя и не излизай, Тикво! И какво стана сега цялата изкуствена администрация от ГЕРБ са взимали едни тлъсти бонуси, какво стана нали бяхте спрели/върнали бонусите, м@ма ви крадлива!

2013.07.19 | 15:15

42
След три неизвинени отсъствия КТ предвижда дисциплинарно уволнение.Тези господа,които са влезли в този парламента от квотата на ГЕРБ над законите в страната ли са?Незабавно поправка в конституцията за пропуска,допуснат относно своеволия на т.нар.депутати."Отнемане на мандата на лице избрано за депута,при неспазване на трудовата дисциплина".
Гюро Михайлов

2013.07.19 | 15:15

41
На въпрос към Цветанов, дали като криминално проявен ще си върне оръжието, той отговори, че засега не го е върнал, но ако се наложи, ще го направи. И учудено попита "Защо да съм криминално проявен? Защото си известен криминал, мафиот и нещастник, натрупа 6 апартамента, докато 60 хил. българи загубиха жилищата си, хвърляше компромати, калчища и издаваше приосъди от парламентарната трибуна и медиите, прибираше милиарди от контрабанда, мачкаше бизнеса, манипулираше избори, използваше незаконно СРС-та, превърна МВР в политическа полиция на ГЕРБ, използваше го за разчистване на лични сметки и какво ли още не. От теб по-известен криминал е само Буда.
@

2013.07.19 | 08:46

40
Какви 1/3, каква държавна субсидия бре? Да вземат колкото всеки от нас когато не ходят 1 месец на работа

2013.07.19 | 08:46

39
Бойко Борисов:"' Студентите да станат овчари!"'ха ха ха изказване по нова тв Как няма да стане овчар понеже бил АЙ ТИ специалист ?!!
иван

2013.07.11 | 14:50

13
От тъпанар-тъпанарски изказвания.Некога е имало и доста по-тъпи,но са имали грамотни съветници и са били такива да си ги слишат,а тук е само АЗ и никой друг освен АЗ.

2013.07.19 | 08:46

38
Не ходели на работа по нареждане на лидера си!!! Ха, ха, ха!!! Това ли е да изразиш собствено мнение в една свободна демократична държава? Или е най-обикновена робска подчиненост на "императора-слънце"?

2013.07.19 | 08:46

37
Въпроса не е защо ГЕРБ не получават заплати, а защо БСП и ДПС получават след като работят само за своя интерес.

2013.07.19 | 08:46

36
През последните седмици десетки хиляди отлично информирани източници говорят из цяла България, че комунягите са червени боклуци и ще съсипят България. Доста повече са от вашия източник.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини