Мутафчиев: БСП няма да подкрепи искането за импийчмънт на президента (обновена)

  • 08 юли 2013 16:19

  • 8057
  • 27
Мутафчиев: БСП няма да подкрепи искането за импийчмънт на президента (обновена)
©

Три пъти колкото е депутатската заплата за една година е получила като екстра директорката по концесиите в Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Става въпрос за Емилия Фачева, която е директор на дирекция „Концесии и контрол върху дейността на търговските дружества и държавните предприятия" в Министерството на транспорта.

Възнагражденията на Фачева са в размер на 90 000 лева за 2012 година, обяви на пресконференция в Пловдив депутатът от Коалиция за България Петър Мутафчиев, цитиран от 24 часа. Депутатът Мутафчиев смята, че действително има практики в министерството, в които за участие в комисии се получават допълнителни възнаграждения, но това са много пари и даде пример, че това е три пъти депутатска заплата за една година. Възможно е Фачева да е участвала в много комисии, но все пак това е недопустимо, заяви той. Според него по този именно начин е бил защитаван държавният интерес при концесиите. Петър Мутафчиев ще изиска информация по случая и да му бъде потвърдено колко точно е получила Емилия Фачева.

Пак според пловдивския депутат концесията на Централна гара в Пловдив е пример как не са били зачитани интересите на държавата при осъществяването на концесионните сделки. Мутафчиев даде пример и с пристанище Несебър. През последните години държавата е вложила 2 милиона и 400 хиляди лева в пристанището, а след това го е обявила на концесия. Тук явно липсва интересът на държавата, смята депутатът.

БСП няма да подкрепи искането на "Атака" за импийчмънт на президента, въпреки неумерените и неуместни изказвания на Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното напоследък, каза още Мутафчиев. По думите на депутата, не трябва да се стига до конфликт между институциите. Трябва да има стабилност в държавата. Всеки, който цели хаос и иска отново в „мътна вода да лови риба и да прокарва своите бизнес интереси, срещу което народът стачкува”, иска да дестабилизира държавата. Една дестабилизация няма да е в интерес на българските граждани и не трябва да се върви към подобен ход. От своя страна президентът също трябва да се изказва по-умерено и по-отговорно. В последно време той допусна много грешки. Именно по тази причина хората сами започнаха да събират подписи за отстраняването му.

Петър Мутафчиев смята, че наистина е трудно де се работи под натиск отвън. Най-важното сега е диалогът, затова и правителството и парламентът трябва да направят така, че да има пряк диалог с представители на обществото. Само диалогът може да стабилизира държавата – държавните институции и чак тогава може да се върви към конкретни решения с ясно формирани промени на конституцията и законодателството. Без опозиция също се работи трудно, каза Мутафчиев. Популизъм е от страна на ГЕРБ да не идват на работа, а да гледат отстрани Народното събрание. Разочарован съм и от европейската десница, която обвинява правителството, че е подкрепяно от националисти, каза още депутатът. Същите тези националисти гласуваха всички закони с ГЕРБ две години и половина, добави Мутафчиев. Без участието на депутатите от ГЕРБ не може да стане промяна в Конституцията и системата на управление, каквито заявки се чуват отвън. Това може да стане само с консенсус - както политически, така и обществен, каза Мутафчиев. Каквото и Велико народно събрание да бъде свикано, не може да стане промяна на системата без дебат и консенсус.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
8057 27

Свързани новини

Коментари 27

Добави коментар
за 1 месец

2013.07.11 | 05:55

27
за 1 месец-1 милиард заем, за 12 месеца 12 милиарда заеми, за 48 месеца 48 милиарда заеми- ЕТО ТОВА Е ИКОНОМИЧЕСКАТА ПОЛИТИКАТА НА ОЛИГАРСКИ!!!!!!! ВЪН БЕ ЧЕРВЕНИ ГАДОВЕ!!!!!!!
ВЪН ГАДОВЕ

2013.07.11 | 05:54

26
ЧЕРВЕНИТЕ ГАДОВЕ в момента сключват купища заеми и договори НА ТЪМНО. Подготвят поредното манипулиране на изборите, затова бавят оставката на кабинета!!!!!!! ВЪН ГАДОВЕ!!!!!!!
Боздуган

2013.07.11 | 05:53

25
СИДЕРОВ прави филмче подарък за незаконната къща на мухльото ,да гойба в плевната !Къщата е на забранен терен на брега на морето и е чиста далавера !Ще бъде вкарана в комисията по корупция ! Оня дето жена му Юлито го нарича мухльо,вече се насира,напикава,херпеси му излизат,не може да стои на тъмно ,заеква ,има страхова психоза ! Искал пак ирландска пастирка да става,както сам каза !ХАХАХАХАХА!
BATI GOGO

2013.07.11 | 05:53

24
ДО П.МУТАФЧИЕВ, КОЕ Е В ИНТЕРЕС ЗА ДЪРЖАВАТА ГОСПОДИН МУТАФЧИЕВ,ДА НАЗНАЧАВАТЕ ОЛИГАРСИ НА ОТГОВОРНИ ДЛЪЖНОСТИ, ДА ВЪРНЕТЕ ПАНАИРА В ПЛОВДИВ НА ГЕРГОВ, И ДА МУ ИЗДИГНИТЕ КАНДИДАТУРАТА ЗА ПРЕЗИДЕНТ.........ААААА ЗАБРАВИХ ТОЙ , ГЕРГОВ СИ ВРЪЩА ЖЕСТА, КОПУВА ГЛАСОВЕ, В КАРЛОВО ПАК Е РАЗДВИЖЕЛ СТАРИ МАФИОТСКИ ВРЪЗКИ.........Е КАКВО ДАСЕ ПРАВИ, В КРАЙНА СМЕТКА ОБЕЩАХТЕ ДА ОТКРИЕТЕ ВЕДНАГА СВОБОДНИ РАБОТНИ МЕСТА И ГО НАПРАВИХТЕ....ВЕЧЕ ИМА НОВА ПРОФЕСИЯ ПЛАТЕНИ СТАЧКУВАЩИ ЗА БСП,ДПС, АТАКА.ЧЕСТИТО НА НОВОНАЗНАЧЕНИТЕ, САМО НЕЗНАМ ДАВАТЛИСИ СМЕТКА ТЕЗИ КОИТО СЕ ПРОДАВАТ ЗА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ КАКВО НАИСТЕНА ПРАВЯТ. И ЧЕ БАТАКА СТАВА ВСЕ ПО ГОЛЯМ.......
MV

2013.07.09 | 15:05

23
ТОЗ ПРОДАДЕ ПЕЧЕЛИВШОТО ПАРАХОДСТВО БМФ ЗА НЯКОЛКО СРЕБЪРНИКА НА ДОМУСА!ПОЛИТИДИОТИ ОТ ВСИЧКИ ЦВЕТОВЕ-ДОВОЛНИ!СЪЩОТО СЕГА-ТЕРМИНИРАНО!!!
...........

2013.07.09 | 04:57

15
Голямата грешка на ГЕРБ е, че като дойде на власт не извади кирливите ризи на тройната коалиция, ама и най-дребните, затова сега им го връщат тъпкано, макар, че и преди е имало такива назначения и такива бонуси, просто никой не ги показваше, а сега замазват очите на народа, сиреч вижте ни колко сме почтени ние и колко калпави предишните.

2013.07.09 | 06:48

22
Те само се оправдаваха с БСП.Иначе те са по - големи комуняги от тях.На БСП-рите поне това им е,че не се оправдават още,но ония закоравели гербокомуняги те са по-опасни от холера.Искат и едните и другите да са на власт.Да грабят,да лъжат,да крадат.Малко ли им беше.И Костов и той е от тяхната свита.Плюят се като адвокати и после седнали на масата пият,ядът и ако има как ще изпият кръвта на народа.
Боздуган

2013.07.09 | 04:58

19
Тази ТИКВА проста Борисов е болна от НАРЦИСИЗЪМ ! Аз,АЗ ,АЗ това ,Аз онова ... ! Много се обича ей ! Още малко и сам ще се найбе ! Беше премиер ?????

2013.07.09 | 04:57

16
Гарван гарвану око не вади!

2013.07.09 | 06:48

21
Ако БСП/ДПС не подкрепят импийчмъна на гербаджията,тогава Атака трябва да се оттегли,за да видим как ще пристигнат хората на Герб в НС.Всеки един от тях си взима по 800 лева на месец без да се явяват в НС.Отвратителна сган.Да залегне в избирателния кодекс : ЩОМ НЕ СИ НА РАБОТА - НЕ ПОЛУЧАВАШ ПАРИ.Бил при избирателите, какво от това?Взимаш голяма заплата,взимаш командировки за да ходиш и да се срещаш с избирателите,возят те с кола или ти плащат транспорта.ДО КОГА НАРОДЕ!
Боздуган

2013.07.09 | 06:46

20
Подслушан разговор . Бойко :" Шъ тъйба у плевната ,що не го маана Сидера от комисията ,ве ?Ко са чешиш там дет не та сърби ве утко ? Ко шъ прайм сига ве ? Той шъ нийбе мамата ве ! Ей голяма утка излезе !Язък дет та сложих толкова нависоко ..... / записът не е манипулиран / !

2013.07.09 | 04:58

18
нова червена игра.не е от любов обаче.замислили се сергеичовците за протестите и импиичмьнт.сраха и плюха по президента,сега ближат осраното.гнус ме хваща от червеното боклуджииство.
bobi

2013.07.09 | 04:57

17
Kade mi is4esna komentara,molya??

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини