БСП може да се откаже от Бузлуджа

  • 07 юли 2013 13:56

  • 4958
  • 22
БСП може да се откаже от Бузлуджа
©

БСП е на път да се откаже от паметника на Бузлуджа по финансови причини. Дни преди традиционния събор на партията, все още не е ясно кой ще даде пари за обезопасяването и ремонта на съоръжението.

През август 2011 г. държавата в лицето на експремиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г официално обяви, че прехвърля собствеността върху монумента на Бузлуджа на БСП, когато го поиска. Въпреки изразеното желание на партията преди две години да получи паметника, оказало се че неговата поддръжка е непосилна за бюджета й, предаде БТВ.

В БСП вече се чудят дали изобщо да вземат руината, в която се е превърнал някогашният дом паметник. Казват, че субсидията не им стига, за да ремонтират партийната светиня. "Възможно ли е ние да не вземем тази собственост? Да, възможно е, имахме едно решение да видим какви са разходите и тогава да преценим", заяви червеният депутат Антон Кутев.

Местната организация на БСП пък би отбой и намекна, че партията е по-добре да остави грижата и финансирането на ремонта на паметника в ръцете на държавата. Въпреки това те имат планове за него. "Считам, че държавата е по-добре да инвестира в този паметник и да стане една добра туристическа атракция. Един музей на комунизма би бил много добър", смята Васил Самарски.

Областната управа на Стара Загора, която и сега стопанисва обекта, вече е започнала проверка, за да не допусне инцидент по време на събора на левицата в края на юли. Живка Алджова уточни, че самото съоръжение носи риск от падане на различни части от него и ще бъде обезопасено с указателни табели, ограничен достъп и жива охрана.

Всяка година на събора на Бузлуджа се събират десетки хиляди симпатизанти на партията.
 

Последвайте канала на

4958 22

Свързани новини

Коментари 22

Добави коментар
е как

2013.07.27 | 08:51

22
е мн ясно че ще се реставрира от държавата и ще се предостъпи на БСП :)

2013.07.27 | 08:51

21
червените от Бьлгария се отказаха камо ли от Бузлуджа няма да се откажат.
та та та

2013.07.27 | 08:50

20
Що го нещете вече!!Явно, бая пари сте потрошили по изборите за закупуване на циганетата и на Цацарката!!!Затова сега нещете и избори!! ДАААА ,парите свършиха!!!Тц тц тц тц !!!!!

2013.07.08 | 10:23

7
тъпак -Цацара го назначиха любовниците ти-Боко тиквата и Цецо шлифера-много бързо забравяте бе ГРОБаджии
Извънземното

2013.07.27 | 08:50

19
Господа комунисти продайте си къщичките в Симеоново , Драгалевци и Бояна и се погрижете за дома паметник . Когато вече нямате къщички всички заедно ще се заселите там и ще сградите комунизма в гнезденцето на Бузлуджа. Иначе естествено че не одобрявам разбиването на сградата, но вината е изцяло на членовете на тази партия. Няма значение историята на сградата, и най прост кенеф да беше, пак щеше да е в това състояние при тоя прост народ. А че е прост е ясно щото в противен случай нямаше да има комунистическа партия.

2013.07.27 | 08:50

18
Да го взривят, ама първо да вкарат вътре всичката червена сган!
MS

2013.07.08 | 08:26

4
Върнете Евгени Бакърджиев да го взриви за 50-60 милиона лева. Долни СДС-ГЕРБ аджийски боклуци. Като построите нещо тогава си го разрушавайте.
До БСП

2013.07.27 | 08:49

17
Нито СДС нито ГЕРБ искат да ви разрушават паметника. Заради това и ви го дадоха, да си го подържате. Просто БСП до каквото се докосне и то се разпада, така че не обвинявай другите, а търси грешката при своите(БСП ДПС АТАКА)

2013.07.27 | 08:49

16
По-важният въпрос е защо в годините на фалшив преход БСП допусна да се унищожи уникалният паметник , вероятно има някаква държавна институция която да следи за паметниците , охрана , поддръжка и така нататък , кой не си е свършил работата е въпросът , майната и на идеологията , тя не е оправдание за унищожението на уникален архитектурен паметник и скъпи мозайки, градени за милиони от най-добри творци , важен е и въпросът каква е тая мания на българина да руши държавата си , не е нормално , в историята българинът като цяло е имал стремеж към самодържавие и градене , какво се случи през тоя преход с него ?
Боздуган

2013.07.27 | 08:48

15
Не знам дали сте слушали едно от последните изказвания на член на БСП за това че ГЕРБ иска да се върне на власт за да си замете следите .Е по голяма глупост не бях чувал.Сега властта е в ръцете на БСП и какво им пречи да изкарат кирливите ризи на ГЕРБ.Тези червени палячовци вече взеха и да се бъркат кой е на власт.Виждам че се мъчат по някакъв начин да осъдят поне един от ГЕРБ ама нещо не им се получава.

2013.07.27 | 08:48

14
Ха! Ами няма ли да ремонтират летящата чиния!? Аз мислих, че ще обслужат кораба, ще се натовари червената сган и ще отпътуват за друга планета. Ако имате нужда от помощ за подготовката на полета, обаждейте се, да не стане нещо в последният момент и да останете.

2013.07.27 | 08:48

13
като всичко свързано с бсп и техните "гаджета",дайте ни това ,дайте ни онова....е на ви го,,,,да ама ние неможеме да се грижиме ,както за всичко до тук,така е и с властта,и с управлението,и с "тенджерата " на бузлуджа,абе каквото пипнат го съсипват,па вие викайте и ги трайте още

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини