Москов: В България се води война

  • 04 юли 2013 08:08

  • 3030
  • 10
Москов: В България се води война
©

В тази държава се води война - не с пушки и танкове, а война на ценности - дали България да бъде европейска държава, или не. Това обяви в предаването "Денят започва" на БНТ Петър Москов от ДСБ.

Ние ясно сме заели позиция в окопа (ДСБ, Синьо единство, ПП Зелените и Движение България на гражданите) и ще се борим за това страната да продължи да бъде демократична държава. Линията тук не е ляво и дясно, те са фалшификати, а е мафия срещу граждани, подчерта той.

Това, което ни обединява, е противопоставяне на олигархичното управление, което не защитава българските, а чисто мутренските интереси, коментира Борис Сандов от ПП Зелените. На въпрос може ли нещо анти да води до обединение, Ваньо Шарков от Синьо единство заяви, че ако това анти е срещу гражданите, трябва да има хора, които са готови да отговорят на исканията на хората, които са на протеста. Това, че дясномислещите граждани не са представени в парламента - за това не са виновни те, а ние. Затова сега правим всичко възможно да реализираме техните очаквания, коментира той на питане какво кара четирите партии - ДСБ, Синьо единство, ПП Зелените и Движение България на гражданите, да се обединят в един десен блок.

Според Йонко Грозев от Движение България на гражданите политическата система не функционира правилно и не представлява българските граждани. Трябва да погледнем в себе си и да разберем защо ние, като политически партии, не успяхме да дадем на гражданите това, което искат. Много стана затворена политиката - това е ключов проблем, който трябва да решим. Партиите загубиха връзката с гражданите, затвориха се в себе си. Нужно е да възстановим доверието у хората, категоричен бе той.

Грозчев смята, че трябват спешни промени в съдебната система и в целия сектор "Сигурност". Трябва да преразгледаме функционирането на регуларотните органи, при тях на практика държавата е абдикирала. Защо стана възможно през последните 20 години всяко едно политическо назначение да чисти администрацията и да я пълни със свои хора, попита той. По тези въпроси трябва да работим, подчерта политикът.

Докато не се разделят прокуратурата от съда, ще има проблеми, заяви Сандов. Това се доказва през всичките тези години. Ние реално нямаме нито един осъден политик, за разлика от всички други страни, минаващи през същия преход. Публична тайна е за много от политиците и от мафиотите как са натрупали богатството си. Това не е реваншизъм, а говорим за реално правосъдие и освобождаване на съдебната система, каза той.

Нашето обединение иска да предложи друг тип поведение - не такова, свързано с мафията и олигархията, каза Шарков. По думите му, управляващите имат нагло отношение и не искат да чуят българските граждани. Вижда се, че кабинетът не може да събере на контрапротест дори 50 души в своя подкрепа. Това кара една група хора, най-вече социолози, да обикалят телевизиите и да обясняват колко е лошо сега да има предсрочни избори. По-добре ли е мафията да ни управлява, попита той.

Последвайте канала на

3030 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
Кали

2013.07.04 | 17:32

10
И вие сте маскари.Чакате да захапете кокала.Помним ви и вас.

2013.07.04 | 17:31

8
Москов правилно разви тезата че безвластието укрепва позициите на мафията. Само че защо за него законно избрано правителство е безвластие а улични протести и редица избори със съмнителни резултати са власт не разбрах!

2013.07.04 | 17:32

9
Нещо за демокрация да си чувал?!? Чудя се понякога вие платените драскачи, защо не пишете по-интелигентно? Не, че не знам отговорa! Дори не ми доставя удоволствие да ви пиша минуси!

2013.07.04 | 17:30

7
"ДСБ, Синьо единство, ПП Зелените и Движение България на гражданите ясно сме заели позиция в окопа, каза той" ОБАЧЕ СА ЗАБРАВИЛИ, ЧЕ ХОРАТА ГЛАСУВАТ ЗА ПАРТИИТЕ И ЗА ТОВА КОЕТО ПАРТИИТЕ ПРЕДЛАГАТ. А ТЕЗИ ЧЕТИРИ ПАРТИИ КАКВО ПРЕДЛАГАТ? НЕ Е ЯСНО.

2013.07.04 | 17:30

6
За разлика от БСП, ДПС, ДСБ, Зелените и Куневите, които са догматични партии, тоест разчитат на някакви абстрактни догми / обикновено негативни, насочени към опонентите им /, ГЕРБ е прагматична партия с позитивна идея. Това прави ГЕРБ печеливша партия.
наивник

2013.07.04 | 17:30

5
Аз като наивен човек не се сещам че си е чиста манипулация в една дискусия да поканиш двама отявлени десни и двама "леви" отявлени лични противници на БСП и Станишев

2013.07.04 | 14:51

4
ГЕРБ СА НОСИТЕЛ НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ ЦЕННОСТИ!

2013.07.04 | 14:51

3
ГЕРБ СА НОСИТЕЛИ НА БЕДНОСТ МИЗЕРИЯ И САМОЗАПАЛИЛИ СЕ БЪЛГАРИ

2013.07.04 | 14:04

2
малоумник или недоучил идиот?

2013.07.04 | 13:35

1
Москов, да знаеш че 1+1+1+1 = 4, а не е равно на 88, както на вас ви се иска! Като се обедините 10 души ще си останете 10 души.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини