Подписка срещу кмета на Плевен проф. Димитър Стойков

  • 03 юли 2013 13:49

  • 1865
  • 5
Подписка срещу кмета на Плевен проф. Димитър Стойков
©

В Плевен започна подписка с искане за оставката на кмета на общината проф. Димитър Стойков. Това съобщи председателят на инициативния комитет Стефка Григорова - бивш директор на Регионалния исторически музей, предаде БТА.

Оставката се иска с настояването, че кметът трябва да се самоопредели - дали ще бъде кмет на Плевен, или ще бъде лекар-хирург в университетската болница и преподавател в университета. Тези длъжности не могат да се изпълняват едновременно, защото това не е законно, а и не е по силите на един човек, смятат инициаторите за подписката. Недоволството им е насочено и срещу уволненията на служители, които е предприел проф. Стойков, които щели да нанесат материални щети на бюджета на общината.

Григорова уточни, че инициативата за подписката е на четирима уволнени от кмета служители, които са възстановени от съда, но към нея са се присъединили неправителствени организации, партии и сдружения. Тя посочи, че вече са получили подкрепа от "Движение България на гражданите", имат такава и от ВМРО, предстоят им разговори с БСП, очакват да бъдат подкрепени и от членове на ГЕРБ, от обикновени граждани.

Подписката ще бъде събирана в центъра на Плевен до 3 септември и внесена в общинския съвет и връчена на областния управител. Тя може да има само морални последици, няма правни такива, добави Григорова. Ние очакваме моралната реакция на кмета, каза тя.

За първия час от откриването на подписката днес бяха събрани над 50 подписа от граждани.

Последвайте канала на

1865 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2013.09.11 | 15:25

5
много си ни е добър кмета и много бачка, не като гея зеленогорски, който само ходеше поеротични нощи по Азорските острови с любовниците си

2013.07.15 | 16:16

4
Подарявам Ви по един матрак!aimentD

2013.07.04 | 15:39

3
В предишният коментар няма нищо не цензурно , поради което Ви моля да го отразите
плевен

2013.07.03 | 17:12

1
Този , така наречен кмет / аз го наричан тъпунгер / на МОЯ град е НАЙ - ГОЛЯМОТО БЕДСТВИЕ за града . /не че Зеленогейски не беше зло /.
Rosniak

2013.07.03 | 17:13

2
Съгласен съм. (също съм от Плевен).

Добави коментар

Водещи новини