Мая Манолова: Правителството е достойно и работи в интерес на гражданите

  • 03 юли 2013 08:17

  • 7144
  • 70
Мая Манолова: Правителството е достойно и работи в интерес на гражданите
© Булфото

Хората имат право да протестират. Парламентът работи. Министерството си върши работата. И стига да не се стигне до агресия, това е нормалната обстановка в една демократична държава. Това каза в сутрешния блок на БТВ зам.-председателят на парламента и депутат от БСП Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на.

Лицата, които виждам сутрин пред парламента, не са същите, които се събират вечер с усмивка да изразят своя гняв. Лицата сутрин са изпълнени с омраза. Аз опитах няколко пъти да разговарям с тях - насреща нямаше желание за диалог, а крясъци и летящи предмети.

Ние обаче си вършим работата. Поели сме конкретни ангажименти и си ги изпълняваме точка по точка. Ние направихме увеличението на тока от 40%, което "обеща" предишното правителство, намаление на цената на тока. Предприехме спешни социални мерки - за енергийните помощи, за майките с малки деца. Предстои да разгледаме мерки по отношение на важния проблем с младежката безработица. Поели сме ангажименти и си ги изпълнявани точка по точка, повтори Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на.

Атака не е в парламента, защото Коалиция за България е решила така, а защото избирателите така са решили. Аз продължавам да се чудя защо всички са се вторачили във Волен Сидеров, а не виждат гредата - поведението на ГЕРБ, което е в противоречие със своите избиратели. Нормалното поведение на един депутат е да ходи на работа. Не става дума за това дали сме заложник за Атака, а за това, че ГЕРБ не ходят на работа и не си изпълняват ангажиментите, избегна въпроса дали лидерът на Атака не е престъпил някакви граници.

Правителството има да върши работа. То си върши работата. По отношение на гафовете: Орешарски не е отговорен за изявленията на някои членове на партията. Всеки има своето право на мнение. Манолова каза, че не е склонна да вярва, че зам.-министър е назначен, без да знае за това.

Трудно е да се работи при това положение - агресивни хора, които крещят и замерят с предмети - трудно е да се върши работа при това положение и все пак ние работим, заяви Манолова. В крайна сметка хората ще разберат и оценят смелото и достойно поведение на правителството в интерес на гражданите, добави тя.

Коренно трябва да бъде променено изборното законодателство. Трябва да се включи и гражданската енергия, за да може хората да бъдат мотивирани да гласуват, каза Манолова. На въпрос защо не се направи една обща за страната листа - така няма как да се купуват гласове, Манолова каза, че така се губи връзката на народния представител с хората, които са го избрали. Хората имат маса конкретни проблеми, които да поставят. Хората трябва да знаят кой е човекът от техния район, който те са избрали и който ще им реши конкретните проблеми, каза Манолова.

Загражденията изобщо не пречат на хората, които искат да влязат в парламента и да говорят, да го направят. Хората с позиция могат реално да участват в изработването на новия изборен кодекс, завърши тя.

Последвайте канала на

7144 70

Свързани новини

Коментари 70

Добави коментар
за Орешарски

2013.07.04 | 02:52

47
На Орешарски трябва да се даде шанс. Първите стъпки, които направи, показват, че наистина може да работи и то успешно

2013.07.06 | 15:40

70
"На Орешарски трябва да се даде шанс. Първите стъпки, които направи, показват, че наистина може да работи и то успешно" за политически чистки и при назначаването на СИКаджии и свине като Пеевски. За това е достоен. Слушка и папка. И не издава кой го командва. Наше момче.

2013.07.04 | 17:59

66
"На Орешарски трябва да се даде шанс. Първите стъпки, които направи, показват, че наистина може да работи и то успешно" особено при политическите чистки и назначаването на СИКаджии и свине като Пеевски. В това е добър. Слушка и папка.

2013.07.04 | 17:59

65
"На Орешарски трябва да се даде шанс. Първите стъпки, които направи, показват, че наистина може да работи и то успешно" за политически чистки и при назначаването на СИКаджии и свине като Пеевски. За това е достоен. Слушка и папка. И не издава кой го командва. Наше момче.

2013.07.04 | 02:52

43
тъп си ,като г..з,орешарски иска да емитира дълг в размер на 1 милиард за да може да увеличи помощите за соц.слабите,това е изливане на пари в помийна яма, без никакъв ефект защото соц.слабите няма да го връщат дълга а ще го връщат работещите, аз също искам детски за моето дете но нямам право защото работя на две места заедно със съпругата ми.
123

2013.07.04 | 02:51

39
за един месец направи дифицит от два милиарда на това ли викате успешно правителство.Ако останат още какво ли ни очаква сигурно фалит.Това ли искате колко сте заблудени овчици.

2013.07.06 | 15:39

69
правителството е недостойно и работи за интересите на мафията и на кирливата ви партия.
красимир

2013.07.06 | 15:39

68
всичко ми е ясно но не ми е ясно от къде ще дойдат парите за тези добавки ?кой ще ги плати ние работещите ли? или заем ще е ?
БУНАК

2013.07.06 | 15:39

67
Абе курво проста докога ще търпим тъпизмите ти и до кога всеки който управлява ще се оправдава с предишните и ще се сравнява с тех .Те бяха некъдърници ние обаче ще поправим грешките им .И с тези пополистки мерки защо не обясните на обикновеният човечец от къде ще дойдат парите?!?какъв е дефецита в бюджета от къде е дошъл ,какво се случва или кучетата си лаят кервана си върви .... Да се направим ние на хубави пред електората пенсионери заблудени неуки роми и тихичко ако мине енергетиката която е в колабс 5% намаление на тока до като дойде момента да се плаща за Белене и се увеличи пак не че сега не си плащаме заради ваши грешки

2013.07.04 | 17:59

64
Като сме почнали другарко Манолова: вече около месец сте на власт, след обещанието на партията ви за тонов експертен кабинет. Имам следните въпроси: 1.) Назначени ли са всички "експерти" в държавния апарат, които твърдяхте, че имате и даже говорихте за правителство в сянка. Кога. 2.) От кога откривате 200,000 нови работни места? След 1 седмица, след 1 месец или след като паднете от власт? 3.) В какво се състои експертността на коалиционния ви партньор Делян Пеевски, за когото променихте закона и му организирахте един конспиративен избор? 4.) При това положение за какво достоинство и за какъв диалог с вас може да става дума, след като поведението ви е на лъжци и мошеници. С такива не се комуникира. Такива се презират. Това и получавате!
подкрепям

2013.07.04 | 15:58

63
Правителството наистина работи в интерес на гражданите, на всички граждани.

2013.07.04 | 02:51

40
ПОВРЪЩА МИ СЕ ОТ ТАЯ !
iskra

2013.07.04 | 03:50

62
ina mene sashto.strashna gnasutia.
и ние искаме така

2013.07.04 | 02:54

61
Британският политик обясни и как стои въпросът с избирателната система на Острова. „Ние нямаме партийни листи – всеки депутат представлява една териториална единица – град или регион, и отговаря за нея, за интересите на хората там. Ежедневно аз получавам стотици писма от избирателите си по всякакви въпроси – от външнополитически като конфликта в Близкия Изток, до това колко къщи трябва да има на дадена улица. Всеки политик е следен под лупа от медиите дали защитава интересите на своя регион. Британската избирателна система е разделена на избирателни райони и е мажоритарна – който е с най-много гласове, той влиза в НС”, каза още министърът за въпросите по ЕС от кабинета на Дейвид Камерън.

2013.07.04 | 02:54

60
Един домат прелетял покрай тиквата на Манолова и си казал.......Аааа....не! Тука няма да кацна........
иво

2013.07.03 | 15:29

30
Отдавна само простотии говори тая Патка Манолова.
МАЯ ПРАШКАТА!

2013.07.04 | 02:54

59
ЕДНО СИ МАЯ ЗНАЕ-ЕДНО СИ Л А Е!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини