Бистрят Закона за приватизация и следприватизационен контрол

  • 03 юли 2013 07:21

  • 1076
  • 0
Бистрят Закона за приватизация и следприватизационен контрол
©

На редовното си седмично заседание правителството ще определи председател на централната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните.

Министерски съвет ще обсъди и отнемането на имоти на Министерство на земеделието и храните, които да бъдат безвъзмездно предоставени за стопанисване и управление на Държавно предприятие "Радиоактивни отпадъци" за изграждане на национално хранилище за погребване на радиоактивни отпадъци. Имотите са с обща площ 440 дка и се намират в землището на село Хърлец до границата на АЕЦ "Козлодуй".

Сред точките от дневния ред на заседанието е и решение за одобряване на проект за споразумение между правителството на Република България и Европейската инвестиционна банка за изменение и допълнение на финансовото споразумение между правителството и банката.

Министрите ще разгледат още проектозакон за изменение на Закона за приватизация и следприватизационен контрол. Ще се разгледа и проект за изменение на Закона за младежта.

Министрите ще обсъдят и проекторешение за сключване на приятелски споразумения по делата "Димитрови срещу България" и "Господинов срещу България". И двете жалби - на Димитър, Георги и Васил Димитрови и на Васко Господинов, са заради прекомерна продължителност на реституционни процедури.

Заседанието ще започне в 10:00 ч. в сградата на Министерски съвет.

Последвайте канала на

1076 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини