Омбудсманът на Пловдив призова областния управител да подаде оставка

  • 02 юли 2013 12:08

  • 1688
  • 5
Омбудсманът на Пловдив призова областния управител да подаде оставка
©

С писмо омбудсманът на Пловдив Димитър Атанасов призова областния управител Венцислав Каймаканов да подаде оставка. Искането е направено на базата на сигнал до обществения посредник, подписан от 56 протестиращи граждани на Пловдив. С писмото и подписката са запознати и медиите в Пловдив.

Вече 17 дни гражданите протестират срещу правителството на премиера Пламен Орешарски и срещу назначението Ви за областен управител, а общественият посредник е призван да бъде застъпник на правата и свободите на гражданите, а също и пазител на
обществения интерес, се посочва в писмото. По думите на Атанасов протестът е граждански и това му дава право да изрази исканията
пред Каймаканов.

"Г-н Каймаканов, Вие сте първият Областен управител, който пловдивчани не искат да припознаят и признаят. Повече от очевидно е, че дори Вашата оставка няма да спре вълната на протестите, но поне едно от исканията ще бъде изпълнено, заявява в писмото омбудсманът. В името на запазването на обществения мир, моля Ви, вслушайте се в техния глас и отговорете на справедливите им очаквания", допълва общественият посредник на Пловдив.

Последвайте канала на

1688 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2013.07.08 | 20:56

5
Що за омбустман е това да иска оставка защото някакви си 50 души я искат. Оставка на човек назначен от законно избрано правителство. Това явно е подлога на ГЕРБ и е елементарно да се направи подписка срещу него със 100 пъти повече подписа
georgi taskov

2013.07.02 | 13:52

1
ne znam za teb ot kude si i kuv si no az sum ot plovdiv i ne iskam oblastniq opravitel da mi e ot DPS!! I ne razbiram zashto podqvolite tezi naznasheniq se pravqt ot pravitelstvoto! a ne se izbirat s volqta na naroda!!
asasd

2013.07.08 | 20:55

4
Male male tezi ot inat shte dokarat naroda do grajdanska voina

2013.07.08 | 20:55

3
ХА,препратка до Омбудсманът на Републиката Пенчев:Г-н ПЕНЧЕВ,няма ли да се застъпите за правата на протестиращите срещу Олигофренски и да му препоръчате да се завре в кучи г...з?
Дионисий

2013.07.08 | 20:55

2
Моментална ОСТАВКА за Димитър Атанасов! Тази бездарна гербаджийска пачавра - беше техен гъзолизки общински съветник - ще изпълнява искането на 56 лумпени. Ами всекидневното нарушаване на обществения ред от тях?Митко, що не си пишеш бездарните книжчици? Нали се мислиш за някакъв писател. Върви си!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини