Правят документална и финансова проверка на онкологията в София

  • 28 юни 2013 11:19

  • 1530
  • 1
Правят документална и финансова проверка на онкологията в София
© Булфото

В понеделник в Специализираната болница по онкологични заболявания ще започне проверка. Това каза пред журналисти в парламента министърът на здравеопазването Таня Андреева. Проверката ще бъде както финансова, така и документална. Ще се провери всичко в болницата. Ако след това се установи, че аз съм действала неоснователно, директорът на болницата няма да бъде отстранен, добави министърът.

Андреева каза, че не е изненадана от протеста срещу решението на Министерство на здравеопазването за смяна на борда на директорите на СБАЛ по Онкология – ЕАД. „Очакваше се това да се случи, но този ход беше абсолютно премислен и оценен. Държавата е сто процента акционер в Специализираната болница по онкологични заболявания. Там имам сигнали за редица нарушения. Поради тази причина използвах случая да подменя засега само съвета на директорите, който да може да изиска от директора на болницата всички данни”, обясни Таня Андреева.

В коментар дали промените в Борда на директорите са политически назначения, Андреева каза: „Аз очаквам всяко нещо да бъде обяснено по този начин. Имам документация. Независимо, че в дружеството държавата е инвестирала много милиони и за капиталови разходи, апаратура, всеки може да види в какво състояние е тази болница, в която за съжаление се лекуват много болни и част от тях обречени хора”.

На въпрос дали един от новите членове на Борда на директорите е била отстранена заради административни нарушения в минал период, министърът посочи: „Истината е, че срещу един от новите членове е имало повдигнато обвинение, но след това е установено, че няма никакви нарушения и престъпления. Тогава е имало някаква лична история. Това са всички документи, с които разполагам”.

Последвайте канала на

1530 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
лекар

2013.06.28 | 21:37

1
Я гинеколожката на Станишев какво се е ухилила...? За 12 години има 2 пациента тая некадърна патка...

Добави коментар

Водещи новини