Бобева: Държавата гарантира правилата на играта

  • 28 юни 2013 08:57

  • 2249
  • 8
Бобева: Държавата гарантира правилата на играта
©

Ролята на държавата е да гарантира правилата на играта. Едно прозрачно управление е гаранция за това да няма икономически зависимости в правителството. Това каза вицепремиерът по икономическите въпроси Даниела БобеваДаниела Бобева Даниела Николова Бобева е икономист. Доктор на науките. Родена на 8 септември 1958 г. в София. в интервю за предаването „Преди всички” на БНР.

„Икономиката е един сложен възел от отношения между големи, средни и малки фирми. Невинаги големите са лоши, невинаги малките са най-добрите. Тоест в икономиката няма добри и лоши фирми. Има такива, които имат добро пазарно поведение – такива, които спазват правилата на играта, и такива, които не спазват правилата на играта”, посочи още Бобева. По думите й работата й ще е свързана само и единствено с икономиката и икономическата реформа, но отбеляза, че трудно ще сформира екипа, с който ще работи, тъй като обстановката в момента в страната е такава. „Аз си мисля, че има обаче много качествени и много куражлии хора и на тях разчитам”, коментира вицепремиерът.

На въпрос как ще се справи със сегашната ситуация в държавата и всекидневните протести срещу правителството на Орешарски, Бобева обясни: „Най-голямото предизвикателство е това, че за разлика от февруарските протести, сега тези протести не са икономически, което може да създаде впечатлението, че няма проблеми в икономиката. Сега трябва да се предприемат комбинация от мерки, които се налагат, но и да се поставят основите на реформите, които доста бяха отлагани в икономиката. Те бяха отлагани не поради безхаберие или неразбиране, а просто защото концептуално икономическата политика е доста сложна".

„Аз съм била служебен министър и по принцип мисля, че правителствата трябва да живеят с идеята за два-три месеца, а пък нататък – ако заслужат доверие”, добави Бобева.

Последвайте канала на

2249 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2013.06.28 | 22:28

8
То това е един от проблемите ви /под ви имам предвид всички управляващи партии, а не само БСП/ - управлението на цял един народ го имате за "игра". Ама играчите много бързо започнаха да се сменят нещо. Друго много интересно нещо е, че всеки бълва змии и гущери колко е зле ситуацията и колко е празна хазната, но всеки иска да управлява потъващ кораб... Е това не ми се връзва никак...

2013.06.28 | 22:28

7
Мафията сама си гарантира првилата. Държава няма. Има територия.

2013.06.28 | 13:26

2
На снимката - Мумията се завръща Тая вчера я гледах в новините - каза че ще настигнем Китай и Индия по най бързоразвиваща се икономика Китай -ДА Ама Индия е на едно от последните места и в момента сме къдеее къде пед Индия Колко е проста не е истина Орешарски - Пак Гаф Оставкааааааа
A3

2013.06.28 | 15:21

6
Може би има предвид, че ще достигнем заплатите на Индия и ще въведат тяхното кастово разделение.

2013.06.28 | 13:26

3
ще стигнем Китай когато станем 1 милиард, това са пълни глупости, тези хора не знаят къде живеят. Те са жертва на популярни митове съчинени от политически централи с цел пропаганда.
Смаян

2013.06.28 | 13:27

4
Тези антики нямат ли край?!!! Но какво се чудя - наистина нямат край свинските черва и мухлясалите некадърници-ламтурници, способни да оправят единствено собственото си положение.
ха-ха-ха

2013.06.28 | 13:46

5
Това е един от ноктите на банкерската мафия, която движи конците на политическите проститутки. Наистина -доста изкорубен нокът, но - нокът.
rossen4i4o

2013.06.28 | 13:04

1
от името на държавата , сме станали просяци , всеки крадлив закон е за едни ,а други ползват благинките които все неим стигат и създават още по крадливи закони , вечната игра

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини