Стойнев: Браншовици натискат Плевнелиев за вето върху промените в енергетиката

  • 27 юни 2013 21:57

  • 1718
  • 9
Стойнев: Браншовици натискат Плевнелиев за вето върху промените в енергетиката
©

Няколко браншови организации казаха, че законопроектът за енергетиката ще доведе до поскъпване на тока и искат президентът да наложи вето. Това каза пред журналисти министър на икономиката и енергетика Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на.

На среща с държавния глава е разяснено, че цената няма да се увеличи за високо и средно напрежение, но като че ли представителите на браншовите организации дойдоха предубедени. Бяха твърдо решени, че ще сезират президента, може би това са едни и същи кръгове, които отдавна говорят, че правителството не си върши работата и не дават шанс то да работи, но когато се направят промените в законопроекта за енергетиката ще се убедите, че цената на тока няма да се увеличи за българския бизнес. Промените са такива, които да не налагат увеличение за бизнеса. Ако президентът наложи вето това означава, че цената може да се вдигне с 40 %”, обясни Стойнев.

По отношение на назначението на Георги Христозов, министър Стойнев каза: „Когато назначих Георги Христозов в Български енергиен холдинг, той се ползваше с достъп до класифицирана информация. Дали е имал право или не зависи от проверка на ДАНС и трябва да се изкажат компетентните органи. Назначил съм човек, който до момента има такъв достъп, който му е издаден през 2010 г. Този човек не може да бъде уволнен поради това, че няма достъп, защото той има достъп в момента.

Прокуратурата може да каже дали има нарушение или не, но не може да каже дали един човек да бъде уволнен. В писмото, изпратено до мен никъде не пише, че той трябва да бъде уволнен. Там е записано, че според прокуратурата има нарушение, като председател на ТЕЦ „Марица Изток” 2. Той има издадено разрешение да ползва класифицирана информация. От тук – нататък конкретното предприятие определя нивото на сигурност, може да определени най-високото или най-малкото зависи от длъжността”.

Последвайте канала на

Novini.bg
1718 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар

2013.06.28 | 10:42

9
На кой му пука за теб,бе овчеглави българино?Всичките са в играта,без изключение.А ние нека се делиме на "Февруарски бедняци" и "Щастливи и интелигентни " Юлски демократи.Това им е задачата.През 2010 Б.Б наистина им скочи,защото не знаеше с кого се захваща.Викнаха го навън след седмица(сигурно помните),и до там.Амнезията го хвана и него.Не мога да разбера-та нали ГЕРБ падна за тока,не за демокрация.Сега ни набутват тарикатски в глух коловоз,да се псуваме един други,за да не им спре лапането на волтаци,перки и посредници.И кво като паднат днешните.Ще дойдат други,но пак няма да посмеят да ги пипнат.Но тъжна ни майка на нас-милионите бедняци.Тогава студа и сметките ще ни разкажат играта.И пак -УУУУУУУУУ,ДОЛУ-ГОРЕ!!
SOS

2013.06.28 | 10:15

8
НА ПЛЮВЕНОВ МУ ТРЯБВАТ ПАРИ,ЗА ДА ПОДЪРЖА ХАРЕМА И НИЩО ЧУДНО ДА СЛОЖИ ВЕТО ТОЯ ПРОТИВЕН ПЛЪХ.
фЕВРУАРЕЦ

2013.06.28 | 10:07

7
Плевнелиев Офшорски само да наложи вето,ще види на какво се вика протести!След февруарските си замина Боко Мутрата,сега ще бъде той!И без това лъсна с офшорките,сега да лъсне с подкрепа на Цветелина и Прокопиев с ВЕИ срещу народа и окупираме президентството......Чу ли,г-н Президент,избран с чувалите костинбродски фалшиви бюлетини!
НЕКА!

2013.06.28 | 10:07

6
Айде Г-Н президент наложете вето, че да видите тогава кво е протест! Тоя за ДП ще ви се стори като групичка дечица!Ей гадни МАФИОТИ хората вече няма да допуснат да ги ДЕРЕТЕ защото това не е КРАЖБА, а е вече ДРАНЕ!

2013.06.28 | 10:06

5
АКО ПРЕЗИДЕНТЪТ НЕ НАЛОЖИ ВЕТО, ТОКЪТ ЩЕ ПОСКЪПНЕ С 40%. ПИШЕТЕ ГРАМОТНО БЕ. В ЗАГЛАВИЕТО СТЕ НАПИСАЛИ ОБРАТНОТО! ДА НАЛАГА ВЕТО ПЛЕВНЕЛИЕВ ВЕДНАГА!

2013.06.28 | 10:06

4
Не заблуждавайте народа.На къде повече да скача тока след като България плаща 7 по цена ток в Европа.Ей гадове долни сте и това си е.
овчар руменов

2013.06.28 | 10:01

3
Ами нека да го вдигнат с 40%. Ако искат може и със 140 и да видим какво ще се случи.
Bobby

2013.06.28 | 09:22

2
Ами ако смята да пълни пак офшорки, да наложи вето. Продажници колкото искаш. Не заслужавате да имате държава, и като ви я вземат половината скоро, пак протестирайте.

2013.06.28 | 08:56

1
Дянковата пенсионна “реформа” остава в миналото Промени в Кодекса за социално осигуряване, предвиждащи ранно пенсиониране, след замразяване вдигането на възрастта и стажа, влязоха в парламента

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини