Томислав Дончев: Горд съм от това, което се случва в страната

  • 26 юни 2013 08:14

  • 3820
  • 10
Томислав Дончев: Горд съм от това, което се случва в страната
©

Водим разговори от седмица с протестиращите. Екстремистките лозунги като "червени боклуци" и  т.н. нямат място в този диалог. Трябва взаимно уважение между страните. Трудно се получава диалог с хората, които не уважават парламентаризма и не признават изборните резултати. Това заяви Валери Жаблянов от Коалиция за България в сутрешния блок на БНТ.

Няма притеснения от това, което се случва, а съм горд. Българското общество съзрява. Не знам кой и с кого води разговори, но енергията не намалява, коментира Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник от ГЕРБ. По думите му голяма част от исканията са свързани с оставка на правителство, те са срещу задкулисието в политиката." Ако се върнем назад ще видим, че ситуацията с протестите е различна.  Всички разбират какво се случва на улицата, само една малка част от обществото не е наясно с това и тази част са управляващите", каза той.

Ние не разбрахме какви са исканията на протестиращите. Нашият лидер никога не се е притеснявал от нещо и той не ходи с охрана. Заяви  от Миглена Александрова от "Атака". Тя заяви, че една по една точките от плана "Сидеров" се вкарат в законопроекти - намаляване цената на тока и увеличаване на майчинските. На въпрос дали и "Атака" подкрепя това правителство, Александрова заяви, че няма полза от дестабилизирането на страната. "Трябва да му дадем шанс", каза още тя.

Жаблянов заяви, че това, което се случва в момента е, че голяма част от хората, които не са гласували, се чувстват непредставени. Политически субекти, които са били в управлението през последните 20 години останаха извън Парламента и сега се правят опити за раждането на нов реформистки политически субект, каза още той. Опитът да се нагнети напрежение и да се предизвикат предсрочни избори, както и това, че президентът си позволява да дава политически оценки и да сваля доверие, е противоконституционно, защото се намесва в изпълнителната власт, е недопустимо, каза още той. 

Дончев заяви, че с народа имат обща кауза, а тя е "Стига безобразия". Депутатът от ГЕРБ заяви, че не тичат из България да организират протести, а организират политиката си в избирателния регион. Що се отнася до това, че не участват в работата на НС, той заяви, че е видно, че животът на този Парламент е къс.

Депутатът от Коалиция за България заяви, че БСП иска да стабилизира икономиката, да се реформира Изборния кодекс. Що се отнася до избора на Делян Пеевски за шеф на ДАНС, Жаблянов уточни, че е било грешка по начина му на избор и на представяне. "Г-н Пеевски стой на първият ред в Пленарна зала. Той е депутат от ДПС. Няма задкулисие при номинацията му за председател на Агенцията. Тази кандидатура бе на министър-председател", каза още Жаблянов.

Дончев заяви, че това правителство трябва да си подаде оставката. "То произвежда гаф след гаф. Вчера то се скара с Европейската комисия, каза още депутата от ГЕРБ", каза той. Попитан дали вярва, че се е готвил ареста и убийството на Бойко Борисов, Дончев заяви, че не изключва никакъви сценарии, защото живеем в интересни времена.

Последвайте канала на

3820 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар

2013.07.15 | 20:01

3
ПРОМЯНА НА ИЗБИРАТЕЛНИЯ ЗАКОН В ЧАСТТА ЗА ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ ! МАШИННО ГЛАСУВАНЕ ! УСЕДНАЛОСТ НА ГЛАСУВАНЕТО-за да няма изборен туризъм и забрана на дописване на избирателните списъци ! ИЗБОРИ ЗА ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ ! ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА ! ПРЕЗИДЕНТА ДАВА МАНДАТ НА ПАРЛАМЕНТАРНАТА ГРУПА С НАЙ-ГОЛЯМО ПРЕДСТАВИТЕЛСТВО -за да знаем ,кой ще ни управлява ! ЛУСТРАЦИЯ -агенти на ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ вън от ДЪРЖАВНИТЕ СТРУКТУРИ ! ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ГЛАСУВАНЕ НА ГРАЖДАНИТЕ С ПОСТОЯННО МЕСТОЖИТЕЛСТВО В БЪЛГАРИЯ и финансови санкции за не упражнилите правото на вот ! БЪЛГАРИЯ ХРИСТИЯНСКА ДЪРЖАВА ! ЗАБРАНА СЪЗДАВАНЕТО НА ПАРТИИ НА ЕТНИЧЕСКА ОСНОВА ! УСПЕХ !
bravo

2013.07.15 | 20:03

10
Браво подкрепям с две ръце и два крака!

2013.07.15 | 20:03

9
Избори и пак избори докато дойде ГЕРБ на власт БОЙКО на предишните протести каза ЩЕ ВИ ГО ВЪРНА ТЪПКАНО И МНОГО БЪРЗО ОТМЪСТИ КАЗА НЕКА ДА ВИ УПРАВЛЯВА УЛИЦАТА А СЕГА КАКВО СТАНА КАТО ИМАХТЕ ВЛАСТ КАКВО НАПРАВИХТЕ ПИТАМ
ДО БСП , СТАНИШЕВ,МЕСТАН И СИДЕРОВ

2013.07.15 | 20:02

8
ОСТАВКА ПРЕСТЪПНИЦИ ! ОСТАВКА ОРЕШАРСКИ! ОСТАВКА ЧЕРВЕНО ТУРСКА МАФИЯ! НЯМА ДА ВИ ЧАКАМЕ ПОВЕЧЕ !
OOOO

2013.07.15 | 20:02

7
NENOMALNIK PROST.

2013.07.15 | 20:02

6
В ЛОЗУНГА "ЧЕРВЕНИ БОКЛУЦИ" НЯМА НИЩО ЕКСТРЕМИСТКО! ТОЙ Е ЕКОЛОГИЧЕН!

2013.07.15 | 20:02

5
Да обобщим: наглост от БСП - Пеевски си бил окей! наглост от Атака: - Орешарски изпълнява плана Сидеров- ще му трябват 21 години за да стигне пенсията 498,83 лв., ако се увеличава с 2,5% всяка година.

2013.07.15 | 20:01

4
Аз не искам и ГЕРБ да се завърнат като победители и да си правят каквото искат начело с Ц.Ц и Б.Б., те не защитаваха и няма отново да защитават народа си, а само личните си интереси. Така че съм много против протестите да се тласкат само срещу червени, турци и атакисти, а и срещу самозабравилите се боклуци от ГЕРБ!
БУТАЧА

2013.07.15 | 20:01

2
ДОЛНО КОМУНИСТИЧЕСКО КОПЕЛЕ/ВСЪЩНОСТ КАКТО ВСИЧКИ ОТ ГЕРБ/

2013.07.15 | 20:00

1
"Няма задкулисие при номинацията му за председател на Агенцията. Тази кандидатура бе на министър-председател" Кого лъжеш бе подлец! Кой промени закона и изискванията, че да пасват на Пеевски една седмица преди избора му? Орешарски? Ето за това протестират хората - защото сте подлеци и лъжци. Това е генетично и не можете да се промените. Единсквеният изход е: марш при Иван Костов! Там ви е мястото. Гадове подли!

Добави коментар

Водещи новини