Христо Иванов: За два месеца Изборният кодекс може да се промени

  • 26 юни 2013 07:55

  • 2619
  • 7
Христо Иванов: За два месеца Изборният кодекс може да се промени
©

Ако проведем едни избори при недобре уредени процедури рискуваме да постигнем едни лоши резултати. Това заяви Христо Иванов от Българския институт по правни инициативи (БИПИ).

Хората искат политическата класа да поеме една отговорност, както за назначението на Делян Пеевски, така и за всички следващи решения. Трябва да се оздрави моделът за функциониране на ЦИК, добре е там да няма политически квоти. Трябва да се отвори филтъра за възникване на нови политически субекти и те да бъдат допуснати в състезанието, смята още Иванов.

Емилия Друмева, председател на Изборния борд, заяви, че ако се пристъпва към нова изборна система тогава трябва значително по-дълъг срок. Бордът направи препоръки, които са наблюдения от неправителствени организации, както и от експертното знание на всеки един от участниците в него. Два месеца е едно реално време, в което тези предложения могат да бъда сложени на масата и обсъдени, променени и гласувани.

Иванов заяви, че не знае до колко един нов Изборен кодекс ще се ползва с доверие след правителството. Парламентът трябва да продължи работа за два месеца и отсега да се каже кога ще са изборите. Трябва да има ясни промени и времева рамка, каза още той.

Последвайте канала на

2619 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
КИРО

2013.06.27 | 22:13

7
Няма време! Веднага вън от парламента.

2013.06.27 | 22:13

6
Да. Срок за избори!

2013.06.27 | 22:13

5
ЩЕ ПРОВЕДЕМ ИЗБОРИ ПО СЕГАШНИЯ КОДЕКС И НЯМА ДА ИМА ПРОБЛЕМ! НО КОМУНЯГИТЕ НЯМА ДА СПЕЧЕЛЯТ И ТОВА ГИ ДРАЗНИ!

2013.06.26 | 13:23

4
Не германска, марсианска система да сложат българинат бай Ганьо ще я прекара ! Няма такава долна, проста и извратена нация като нашата ! Това е истината !
Боздуган

2013.06.26 | 13:23

3
Тиквата,Цветан глупака - ВЕДНАГА в АРЕСТА !!!Ще видите как слънчасалите герберасти прости си подвиват опашките!Стига сте се мотали !Достатъчно материали за престъпленията герберастки има !!!

2013.06.26 | 13:23

2
Кога ще разбереш - а и можеш ли изобщо - че тези въпроси сега не са на главен ред?!? Те не трябва да бъдат оставени без последствия, но в момента народът иска друго - и то е много по-важно и голямо! Народът иска оставката на този парламент, а партиите, които са вътре (без ГЕРБ) правят неуспешни опити да имитират дейност и да пускат димки, защото са наясно, че това им е последният мандат! И сред тях най-засегната ще е твоята атака. Ма няма да мине номера, не и този път! Осъждането на ББ и ЦвЦв в момента нищо няма да промени - оставката на Сергей, Местан и Боленчо ще покаже на хората, че има МИРНО бъдеще за България, и че тези поне са мъже, а не женски полови органи... или пък че са???

2013.06.26 | 13:23

1
ПРОМЯНА НА ИЗБИРАТЕЛНИЯ ЗАКОН В ЧАСТТА ЗА ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ ! ИЗБОРИ ЗА ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ ! ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА ! ПРЕЗИДЕНТА ДАВА МАНДАТ НА ПАРЛАМЕНТАРНАТА ГРУПА С НАЙ-ГОЛЯМО ПРЕДСТАВИТЕЛСТВО -за да знаем ,кой ще ни управлява ! ЛУСТРАЦИЯ -агенти на ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ вън от ДЪРЖАВНИТЕ СТРУКТУРИ ! ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ГЛАСУВАНЕ НА ГРАЖДАНИТЕ С ПОСТОЯННО МЕСТОЖИТЕЛСТВО В БЪЛГАРИЯ и финансови санкции за не упражнилите правото на вот ! БЪЛГАРИЯ ХРИСТИЯНСКА ДЪРЖАВА ! ЗАБРАНА СЪЗДАВАНЕТО НА ПАРТИИ НА ЕТНИЧЕСКА ОСНОВА ! УСПЕХ !

Добави коментар

Водещи новини