Найденов: Делата за полетите на Авиоотряд 28 не са повод за злорадстване

  • 25 юни 2013 20:00

  • 1749
  • 8
Найденов: Делата за полетите на Авиоотряд 28 не са повод за злорадстване
© Булфото

Това не е новина, която ме радва, нито новина, която да ме кара да злорадствам. Така военният министър Ангел НайденовАнгел Найденов Ангел Найденов е предложен за министър на отбраната.   Найденов е избран за народен коментира пред журналисти образуваните дела за полетите на Авиоотряд 28.

Той отново посочи, че не е намерил нито един нормативен документ, който да позволява полети с чисто протоколни цели, при които се ползват военни вертолети или самолети, за да се прелети от столицата до дадено населено място, за да се открие някакъв обект. По думите му, пътят е бил следният - получава се заявка, подписана най-често от служител в дирекция "Протокол", следва резолюция, която препраща заявката от министъра към началника на отбраната, който след това я резолира за командира на ВВС, предаде БТВ.

След това заявката се попълвала, много често, по думите му, без необходимите реквизити, например свързани с това кой е на борда на машините или за придружаващите го. Често там не се посочвала и целта на пътуването. След това следвала заповед за ползването на дадена машина и състав на екипажа.

Найденов изрази мнението си, че не бива да се мисли в посока отговорността да бъде прехвърлена върху военните, най-малко върху екипажите, командирите на авиобазите или командването на ВВС, които са изпълнявали заповеди. Въпросът опира до политическата отговорност и на премиера, и на министъра.

Военният министър е разпоредил проверка на военна полиция, на звеното за вътрешен одит и на Инспектората на МО за дейността на агенция "Военни клубове и военно - почивно дело".

Още преди седмица, когато от МО съобщиха, че е освободен от длъжност изпълнителният директор на агенцията Петър Манолов, стана ясно, че ще бъде извършена комплексна проверка на дейността й.

Изпълнителната агенция, чието име преди това се беше "Социални дейности на МО", през 2008 г. обедини в едно и четирите агенции, които съществуваха преди това - на пряко подчинение на военния министър. Мегаагенцията от началото на управлението на ГЕРБ претърпя няколко рокади по върховете и няколко скандала. Под нейната шапка са военни клубове, почивни бази и хотели на МО, детските градини за военнослужещи, домът за ветерани, местата за социалните дейности и др.

След тези проверки ръководството на МО ще се прецени дали трябва да се подава сигнал до прокуратурата, или не.

Последвайте канала на

1749 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2013.07.04 | 00:59

8
вън турците от парламента,не може някакав мангал някаде си в турция да гласува в няколко секции и да определя как ще живея аз в българия вън фесове мръсни.

2013.07.04 | 00:54

7
TОЗИ НЕ БЕШЕ ЛИ ТЪПКАЧА НА ТРАВЕСТИТА МАЙЧЕТО МАНОЛОВА ОТ ПАРТИТА ЧЕРВЕНИТЕ ФЕНЕРИ?

2013.07.04 | 00:54

6
бОЙКО БЕШЕ ПИЧ- ВИДЯ ЧЕ НАРОДА НЕ ГО ЩЕ И СИ ПОДАДЕ ОСТАВКАТА , КАКТО ПРАВЯТ НАВСЯКЪДЕ ПО СВЕТА! ДРУГО НЕЩО СА ОБАЧЕ КОМУНИСТИТЕ - ЗА ТЯХ НАРОДА Е МЪРША! МНОГО ПО-МНОГОЛЮДНИТЕ СЕГА ПРОТЕСТИ ОТ МИЖАВИТЕ ФЕВРУАРСКИ РЕЖИСИРАНИ ОТ бсП И дпс ПРОВОКАТОРСКИ ПРОТЕСЧЕТА ЯВНО НЕ СА "ЗАБЕЛЯЗАНИ ОТ ОМРАЗНИТЕ НА ЦЯЛ НАРОД ТРИ МИЖАВИ ПРОТУРСКИ ПАРТИЙКИ -БСП-ДПС И ПОДЛОГАТА ИМ АТАКА! МРАЗЕНОТО ОТ ЧУЖДИ И СВОЙ ГЕЙЧЕ СТАНИШЕВ НЯМАЛО ДА ПОДАДЕ ОСТАВКА ,ВЪПРЕКИ ЧЕ ЗАГУБИ 7 ОТ ПРОВЕЛИТЕ СЕ ПО НЕГОВО ВРЕМЕ ИЗБОРИ??????????АБСОЛУТНО НЕАДЕКВАТНИЯ И ЯВНО ПСИХИАТРИЧЕН КОНТИНГЕНТ СИДЕРОВ СЛЕД КАТО КОЛЕНИЧИ ПРЕД ДПС И СЛОЖИ ЧАЛМА СЕ МИСЛИ ОЩЕ ЗА ФАКТОР И ПРАВИ ГАФ СЛЕД ГАФ! ДПС СА СИ ВИНАГИ ДПС-НАГЛИ , АРОГАНТНИ И ПРЕЯЛИ С ВЛАСТ ТЪПИ РЕЗНЯЦИ! ДОКАГА ЩЕ ГИ ТЪРПИМЕ ТИЯ МИЖИТУРКИ!БЪЛГАРИЯ НА БЪЛГАРИТЕ!ВЪН ОТ СТРАНАТА ПРОТУРСКИТЕ ДПС И БСП И ПОДЛОГАТА ИМ СИДЕРОГЛУ С ЧАЛМАТА!СМЪРТ НА КОМУНИЗМА - СВОБОДА НА НАРОДА!

2013.06.26 | 09:52

2
Пич, Бойко е тарикат. На протестите през зимата и пролетта никой не му е искал оставката! Хората протестираха заради тежкия и неуреден живот по вина на монополите. А бойко като усети е му се сгрява под краката , бега като мишок. За да се яви после отново на избори ни лук ял , ни лук мирисал. Защо по време на протестите той не разбута кочината ДЕКВР? Защо не натисна играчите от фармацевтичните предприятия и НЗОК да намалят цените на лекарствата? Щото е тарикат и пет пари не дава за народа.

2013.07.04 | 00:52

5
oще една комунистическа курветина издигната от Олигарски донесе позор на България.А почти всеки ден от началото на това еничарско упрвление,някой млад българин се самоубива от отчаяние,виждайки кой управлява държавата,и мизерията която ДС-арски помияри,комунистически курви,рязани еничари и псевдифашизоидни мастии донесоха на България.ОСТАВКА...ОСТАВКА...ОСТАВКА...

2013.07.04 | 00:51

4
Няма смисъл да се делим на червени, сини или розови.Те точно това искат.Няма ГЕРБ,Няма БСП или ДПС както и Атака.Да изметем всички тия помияри които са приели че да си депутат е професия.Нека да има велико народно събрание и да се смени изборният кодекс.Нека гласуването да стане задължително и процентът за влизане в парламента да падне до 2,5%.Нека да им се намалят субсидиите на партиите от държавата.Има да се направят толкова много неща но нов бардак със стари к*рви не става!!!ЗАТОВА ОСТАВКА И НОВИ ИЗБОРИ ЗА ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ!!!

2013.07.03 | 08:19

3
STIGAAAAAAAAAAAAAA STE SE ZANIMAVALI S GLYPOSTI . NARODA O6E POVE4E VI NAMRAZVA NE VI ISKA A VIE SAMO KOMYNISTITE STE SPOSOBNI NA LAGI I INTRGI , HAIDE NE E LI VREME ZA OSTAVKA , AHHHHH TOA KOKAKAAAAAAL.
ЛЪЖИТЕ НА ГЕЯ,БЕЯ И ПУДЕЛА

2013.06.26 | 08:20

1
ТАВА СА ПЪЛНИ ТЪПОТИЙ НА ЧЕРВЕНИТЕ И ФЕСОВЕТЕ ОТ БАТАКА. ВСЯКО ПРАВИТЕЛСТВО ИМА ПРЕДСТАВИТЕЛНИ РАЗХОДИ. НЕ ВЯРВАМ ГОЦЕ ИЛИ СТАНИГЕЙ ДА Е ХОДИЛ ПЕША НА МЕЖДУНАРОДНИ СРЕЩИ .ЗАЩО НЕ НАПРАВЯТ РЕВИЗИЯ ЗА 10 ГОДИНИ НАЗАТ ДА РЕЧЕМ?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини