Венцислав Лаков: С полетите хаосът е бил пълен, отговорност не се носи от никой

  • 25 юни 2013 17:47

  • 2282
  • 7
Венцислав Лаков: С полетите хаосът е бил пълен, отговорност не се носи от никой
© Булфото

С полетите хаосът е бил пълен, отговорност не се носи от никой. Трябва да се уреди законодателно най-скъпата таксиметрова авиослужба на държавата, която има годишен бюджет 7 - 8 млн. лв. Това каза на брифинг председателят на Временната анкетна комисия за „Авиоотряд 28” и въздухоплавателни средства на ВВС Венцислав Лаков.

По думите на Лаков - хеликоптер „Кугър” е бил ползван по време на предизборната кампания през 2011 г. „По данни на ВВС, полетът е извършен на 28 октомври 2011 г. между първия и втория тур на изборите по маршрут Крумово – Долна Митрополия – Крумово. Полетът е продължил 1.30 часа и само горивото е на обща стойност 7200 лв. Една справка в „Гугъл” показва, че на същата дата министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г открива пътен възел „Скобелева майка” в Пловдив и ясно изразява подкрепата си за Иван Тотев като кандидат за кмет на Пловдив. Бил е заедно с Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена. В 12.30 часа е направил първа копка на Общност център за интегрирани услуги за деца от 0 до 7 години в Асеновград. След това се озовава в Долна Митрополия, Плевен, където пак справката показва, че там дава рамо на кандидата за кмет Димитър Стойков”, обясни Лаков. „Това е фрапиращо нарушение – използване на военни летателни средства с предизборна цел”, заяви Лаков.

„Установихме още много такива любопитни съвпадения. Например полетите до Безмер са 16, от които 4 със „Спартан”, 12 с хеликоптер „Кугър”. На 20 юни 2012 г. се е извършил полет с продължителност от 2.40 часа, който струва 12 800 лв. и е по маршрут Крумово – Горна Оряховица - Паламара – Воден - Крумово. Справка в „Гугъл” показва, че основателната причина за този полет е откриване на пивоварна във Велико Търново. Подобен случай е на 15 септември 2011 г. по маршрут Крумово – София – Шумен – Безмер на стойност 14 400 лв. само за гориво. Повод за този полет е да се открие центъра на Шумен. На 16 септември 2011 г. хеликоптер „Кугър” лети от Безмер - Ормана (дивечовъдно стопанство) – Ново село – Стара Загора – София – Крумово. Целта е да се открие Ески джамия”, обясни Лаков.
По думите му - няма списъци на пътниците при тези полети. „За полетите извън страната, има данни за журналистите, които са придружавали официалните лица, но няма данни за бизнесмените, които са пътували като част от делегациите. Съставът на бизнес делегацията липсва от полетите. Така, при инцидент, няма да се знае кой е на борда”, коментира Лаков.

Ще предоставя всички документи на прокуратурата. Не е моя работа да кажа кой е виновен, посочи Лаков. „Самолетът „Спартан” е бил разпран от летене по дестинации, които могат да се вземат и с кола”, заяви Венцислав Лаков.

„Извън работата на комисията, ще ви кажа една информация - тъкмо защото самолет „Фалкон” е на ремонт, в последните дни самолет „Спартан” е бил използван от президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното за представителни нужди”, каза още той.

Последвайте канала на

2282 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
4OKO

2013.06.26 | 17:01

7
da vra6tat parite na DANAKOPLATCITE-tia PSETA kade sa krali i sa vilniali.................
ЛЪЖИТЕ НА ПУДЕЛА

2013.06.26 | 16:56

6
ТАВА СА ПЪЛНИ ТЪПОТИЙ НА ЧЕРВЕНИТЕ И ФЕСОВЕТЕ ОТ БАТАКА. ВСЯКО ПРАВИТЕЛСТВО ИМА ПРЕДСТАВИТЕЛНИ РАЗХОДИ. НЕ ВЯРВАМ ГОЦЕ ИЛИ СТАНИГЕЙ ДА Е ХОДИЛ ПЕША НА МЕЖДУНАРОДНИ СРЕЩИ .ЗАЩО НЕ НАПРАВЯТ РЕВИЗИЯ ЗА 10 ГОДИНИ НАЗАТ ДА РЕЧЕМ?

2013.06.26 | 16:56

5
Оправи си фейса бе кретен,до некой ден само ченето ше ти остане
ха

2013.06.26 | 16:55

4
Венцислав Лаков е член на АТАКА...много са ти промили мозъка , зомбиран си.....същите маниери имаш като лидера си боленфесоглу
Боздуган

2013.06.26 | 16:55

3
Всички бандити в пандиза -тикви,плевни,цвъцки,цецки мецки и цялата тая герберастка помия!
РУМНО

2013.06.26 | 16:55

2
Лаков, Лаков, явно си голям специалист по военна авиация. Маршрута "Крумово -Д. Митрополия-Крумово" е нормален маршрут за военната авиация, това са две военни летища. Явно не знаеш че в Д.Митрополия се намираше ВНВВУ"Г.Бенковски", а сега пистата се ползва и за мотогонки.

2013.06.26 | 09:09

1
Няма смисъл да се делим на червени, сини или розови.Те точно това искат.Няма ГЕРБ,Няма БСП или ДПС както и Атака.Да изметем всички тия помияри които са приели че да си депутат е професия.Нека да има велико народно събрание и да се смени изборният кодекс.Нека гласуването да стане задължително и процентът за влизане в парламента да падне до 2,5%.Депутатите да са най много 160 на брой а не като сега 240.Нека да им се намалят субсидиите на партиите от държавата.Има да се направят толкова много неща но нов бардак със стари к*рви не става!!!ЗАТОВА ОСТАВКА И НОВИ ИЗБОРИ ЗА ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ!!!

Добави коментар

Водещи новини