Данев vs Донев: Тарикати, искате да свалите Орешарски, за да вземате поръчки

  • 25 юни 2013 08:22

  • 12759
  • 41
Данев vs Донев: Тарикати, искате да свалите Орешарски, за да вземате поръчки
©

Доверието няма как да се възстанови, заяви пред БТВ Огнян Донев от КРИБ. Предсрочните избори трябва да се проведат без отлагане, препоръча бизнесменът. Много усилия бяха вложени бизнесът ни да бъде разбит, но това не се случи.

След като кредитът на доверие се изчерпи, не вярваме, че предложените мерки през следващите няколко месеца ще се приложат. Истината е, че времето ще се използва за нещо друго. Експресното приемане на закони за икономиката е в противоречие с интересите на бизнеса, припомни Донев.

Пламен Орешарски успя да убеди бизнеса, че той ще бъде гарант на експертен кабинет. Това, което се случи обаче беше напълно обратно на обещаното. БСП получи повече от 400 000 гласа именно с това обещание. В наше отсъствие обаче бяха приети мерки за успокояване на напрежението, демонстрация на решения. Намаляването в средата на лятото с 5% на тока не е най-важното има далеч по-важни проблеми, каза Донев. Божидар Данев от БСК обаче остро нападна Огнян Донев. Членовете на КРИБ получаваше всички обществени поръчки, правителството се срещаше само с една организация, каза той.

От БСК обявиха, че подкрепят всички промени, но това не трябва да бъде за сметка на времето. Целта е да се възпроизведе стария политически модел. Целта в момента е тарикатите да бъдат отново близо до икономика, да няма конкуренция а битка на търговия на влияние, каза Божидар Данев. Нека партиите да си изтеглят представителите в кабинета и да дадем шанс на Орешарски да оглави това правителство. Той подкрепи единствено Хасан Адемов като експерт, независимо, че е кадър на ДПС. Ако сменим Орешарски кой ще дойде, попита Данев и препоръча около него да се формира екип от експерти.

Проявата на ревност е нормална, ставате за политик, г-н Данев, отговори Огнян Донев. Няма да се изкарам дисидент, надали компания като Софарма е била притискана толкова, колкото нашата, заяви шефът на КРИБ.

Последвайте канала на

Novini.bg
12759 41

Свързани новини

Коментари 41

Добави коментар
banda88

2015.12.18 | 22:14

41
trqbva da znaete, 4e ognqn donev e sred 10-te nai-golemi mafioti v bulgariq, ako ne i nai-golemiq

2013.09.21 | 19:09

40
Божидар Данев е агент на ДС. Смятайте защо подкрепя правителство на БСП.

2013.06.26 | 16:35

9
Няма ГРЕБ,няма БСП или ДПС и АТАКА.Всички да си ходят.Всичко това което е в парламента да си ходи и да дойдат хора които още не са оцапани с властта.Повечето от старите муцуни в парламента не знаят как се работи за да се преживява.За тях депутата е професия и те не са работили друго.Има хора които са специалисти в техните си области нека да дойдат и те да управляват.
проф. Аврамов

2013.06.27 | 22:53

39
Това което пишеш звучи много красиво но на практика е откровена манипулация. Оставка на правителството сега неминуемо води до възпроизвеждане на стария модел при това с Герб начело и, още по-лошо със шанс маргинали като Янея, Кунева и ДСБ пак да налапат кокъла в Парламента. Единственият изход е организирането на нова, лчвоцентристка. партия и чак след като се види че е читава и има кадри, натиск за нов изборен кодекс и избори. Това е най-малко година!

2013.06.27 | 22:51

35
Чудесно, човек, ама има българска поговорка, че обикновено лайната изплуват отгоре. Та как да уцелим тия нови, които не са лайна?
ВЛ

2013.06.26 | 16:36

11
Има един въпрос, който ме мъчи от много време, но така и не мога да си отговоря. А именно: Защо по-голямата част от българите се определят като дясно мислещи, а после същите тези ревът, че не им увеличавали заплатите, че цените отивали нагоре, че онова и т.н. Или всички, които гласуват за десните партии очакват, че след това бързо ще забогатеят?! Не искам на никой да казвам за кого да гласува(всички партии са яко компрометирани вече), просто ми е чудно, защо много от обикновените хора гласуват срещу интересите си(от принципна и идеологическа гледна точка на видовете политики) и после се сърдят. Защо така? На кого се сърдят? Много ще съм благодарен на всеки, който ми помогне да си изясня ситуацията!
проф. Аврамов

2013.06.27 | 22:53

38
Навремето СДС възникна като лявоцентристска коалиция но понеже беше вдясно от БСП и беше лепнат етикет дясна. Всъщтност синята идея си беше чисто лява. Искахме СПРАВЕДЛИВОСТ, право и на частна собственост, но без да се руши икономиката, без плосък данък, запазване на безплатното здравеопазване и т.н.т. Когато Костов дойде на власт той разруши коалицията, раздаде на свои хора имотите на държавата за жълти стотинки и отвори аз БСП удобно цялото ляво пространство да се шири. БСП се обявява за лява но всъщтност се оглавява от олигарси и е крайно дясна. Точно те въведоха плоския данък. Те контролират масмедиите и се мъчат да ни убедят, че трябвало да се възстанови дясното. Това създава ваккума в политиката та повече от половината хора да не гласуват
Гюро Михайлов

2013.06.27 | 22:51

37
Сега вече, наистина Станишев му е виновен на Тиквун- хем той го победи, хем оня го командва... Хахахахаа... ГОЛЯМ КЕЕЕЕФ

2013.06.26 | 11:55

1
Не казвам че ГЕРБ са безгрешни и те си имат своите кусури и черни овце(Дянков,Найденов) но единствени ГЕРБ започнаха някаква борба със структурите и фирмите на БСП и ДПС но се видя че срещнаха як отпор по всички нива на държавата.Още в началото успеха им в борбата срещу БСП и ДПС беше спрян с гласуването на закон в края на мандата на тройната коалиция с който се предпазиха с амнистия и от наказателно преследване за извършените от тях безчинства.Всички фирми в енергетиката или друг сектор притежание на БСП и ДПС които бяха спрени да източват ДДС и да продължат с кражбата си понесоха огромни загуби започнаха да се обединяват в желанието си да премахнат правителство на ГЕРБ и че то е вредно за тях и трябва да падне.Затова започнаха война срещу ГЕРБ по всички нива на държавата(в парламента,в администрацията,в съдът, в полицията,в медиите и даже вътре в ГЕРБ)за да се предизвика падане на правителството.Войната с комромати достигна апогея си но рано или късно ще се разбере че повечето от тези компромати са кьорфишеци и са само за пред народа защото в съдът не им вършат никаква работа.Ако имаше нещо вярно в тях до сега и Цветанов и Борисов щяха отдавна да са в затвора защото те са хората които им мътят водата.Войната с компроматите продължава и в момента защото страхът от връщането на ГЕРБ на власт е голям.БСП винаги са използвали други да им вършат мръсната работа и това сега е Сидеров който само се мести като една цветарка от цвят на цвят и търси само изгодата.Добре че Борисов навреме се усети и махна тоя лудия от главата си защото с него само проблеми щеше да има и то не само в България ами и в Европа.
Е.Е.

2013.06.27 | 22:51

36
Ето това е истината - Борисов яко им размъти водата, и колкото и да го плюят, не той е този, който си е гласувал закон за защита. Каквито и закони да приема това или друго Народно събрание докато не влезнат морални хора в него - нищо не може да ни оправи. Ако ЦИК направи е-нет страница, в която да публикува всички кандидати за държавни постове, за които да може постоянно да се гласува с "да" или "не" - тогава на изборите може би няма да има такива изненади като Пеевски, Иван Иванов и Петър Киров

2013.06.26 | 16:36

10
Пишеш пълни глупости и много бързаш да пратиш Боко и Цвъки в затвора, но си има процедура за това. Малко ли ти е, че вече има повдигнати две обвинения срещу Цецко

2013.06.26 | 16:34

8
Мисля, че грешиш. Не виждам вариант, възможност даже, администрацията назначена от Герб, да води война за власт срещу Герб. А за Б. и Ц. , наистина е рано. Не става за три или четири седмици. Понякога и години са малко.
Петя

2013.06.27 | 22:50

34
Двама крадци срещу които народа протестира дават акъл. Защо цацаров не ги попита от къде им са парите?
Петя

2013.06.27 | 22:50

33
няма ми коментара,повече няма да си хабя нервите с вас какво целите с тези ироглифи,никой да не си изказва мнението?
До Каменояд

2013.06.27 | 10:15

32
Дойде време КРАЙНО ВРЕМЕ думите на КРАЛЯ да се приложат и у нас.Но за да се случи това МАТРЯЛА трябва да го ОСМИСЛИ и директно да ги ИЗГОНИ ЗАВИНАГИ без право на ВРЪЩАНЕ ИСТИНАТА е ВСИЧКО СЪЗДАДЕНО ОТ НАРОДА/матряла/ПРИНАДЛЕЖИ НА НАРОДА

2013.06.26 | 16:40

31
Къде е Бареков сега , защо спря азследването си срещу Донев и Любо пъпката за далаверите с общинска банка, Софарма и милионите им зад граница? Апък Донев, един от крупните крадци в БГ ще дава акъл на правителство- кое да е то!?

2013.06.26 | 16:39

24
"Мога да дам точен отчет,за всеки цент(стотинка) от спечеленото си богатство.МОЛЯ,само не ми задавайте въпроси,КАК СЪМ СПЕЧЕЛИЛ ПЪРВИЯТ СИ МИЛИОН!"-За добро или зло,предишната система,не позволяваше 'създаването" на милионери,поради уравниловката и тоталният монопол на държавата.Е,как си мислите,че е създаден клуба на днешните богаташи? С дългогодишен,иновативен или наследствен бизнес функциониращ от столетия харктерен с жестоката си конкуренция и къртовска работа,както е там-на запад?Невярно и наивно. Предпоставките за "бързи пари"бяха съзнателно заформени чрез изкуственият хаос и безвремие в търговия,производство ,и свързаните с тях внос и износ.Фалшивият недостиг на храни и стоки,който породи гигантски далавери.Създаването на пирамида от банки,който източиха МИЛИАРДИ от обикновения българин,раздадени като необезпечени кредити на определени кръгове,което доведе и до тяхният планиран фалит,но създаде за една нощ стотици милионери,и то във валута.Ето генезиса(не претендирам за пълнота),на днешните крупни БГ бизнесмени.Отделен е въпроса за олигархичните структури.Те разполагаха с огромният валутен ресурс на цялата държава,имаха съответната подготовка умения и знание,за доброто му управление и "превъртане"Именно те са хората в сянка,който дирижират политическата власт от 1990г до сега.Перманентните колизии м/у тях и другите "милионери",който също натрупаха финансова и лобистка мощ,са основата за политическите сътресения в държавата.Необратимото и страшно в самият си зародиш е,че в основните си виждания,спрямо социалните искания на милионите обикновени хора,те са абсолютно единни.Защото самото им "раждане" и последващо развитие е деформирано и различно от другият модел на капитализма,присъщ на западните,напреднали държави.Тоталният им превес(директен и индиректен) във всички видове власти,капсулира и бетонира безпределната им доминация.Илюзията за управление на "демоса"е най-удобната и наложена форма за скрито управление,наложена от самите тях....."Дайте ми да управлявам паричният поток на империята,и за мен е без значение,коя кукла ще седи на кралският трон!"-изявление на банкера Натан Ротшилд преди коронясването на кралица Виктория.
Rosniak

2013.06.26 | 11:58

6
Е нали трябва да е на власт това правителство, което му дава повече, а му взема по-малко.

Добави коментар

Водещи новини