Политолог: БСП не може да управлява без интелигенцията

  • 24 юни 2013 08:16

  • 3303
  • 7
Политолог: БСП не може да управлява без интелигенцията
©

Протестите трябва да успеят. Нямаме време да чакаме това правителство да е на власт. Този кабинет показа ясно, че не се знае кой е на власт, защото тези, които управляват са зад кадър. Това заяви Йонко Грозев от България на гражданите в сутрешния блок на БТВ по повод нестихващите протести в страната.

Протестите ще успеят, защото това гражданско общество не желае да живее по този начин, заяви Христо Генев от ПП "Зелените". Веднага трябва да си отидат  Чавдар Георгиев, който зам.-министър на околната среда, и Бюрхан Абазов в земеделието, заяви той.

Деян Кюранов, който е политолог, заяви, че това е преди всичко протест на интелигенцията. "БСП не може да управлява без тях. Те ще се опитат някак да я успокоят, да я пратят на море, но това няма да ги успокои", каза още той.  По думите му сега се вижда как реформаторското общество се превръща в реформаторско мнозинство. "Политиците трябва да са наясно, че голяма част от хората живеят ужасно. Сигурни са две неща - първо, падане на правителството и второ - разпускане на Парламента. Това ще се случи до лятото - август месец. Появи се нов политически актьор, а именно интелигенцията. Никога преди тя не е тръгвала сама, но сега това се промени", заяви още политологът.

Грозев смята, че това, което могат да направят хората е да продължават да настояват с протестите, а правителството да заяви, че,например, им трябва един месец, за да изменят Изборният кодекс и след това да се оттеглят. Това, което се цели от управляващите е да се създаде разногласия вътре в протеста, но хората са категорични, че искат оставка, каза още той.

Президентът може да помогне във формирането на визия за бъдещето. Неговото сваляне на доверието от правителството бе много показателно, смята Грозев.

Генев заяви, че е много важно президентът да излезе от публичния образ, създаден от бившия му лидер, и да покаже характер като  излезе с протестиращите. Тази институция трябва да е солидарна, а не да има само представителни функции, смята още той.

Последвайте канала на

3303 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2013.08.03 | 11:59

7
А ПРИ КУНЕВА Е ИНТЕЛИГЕНЦИЯТА МОЖЕ БИ?

2013.08.03 | 11:59

6
Този брадат козел от кой гроб го извадиха ? Той бил човек на КУКУнева,а ? Интересно.Те не ги искат никъде,те пак се натискат за кокала,че отгоре на това дават и акъл ?!?Хайде стига де,утре пак ще правим митинги тях да ги сваляме.
Гражданин

2013.08.03 | 11:59

5
И коя по-точно "интелЕгенция"? Между другото, знаеш ли, драги, какво означава интелигенция? Май това не сте го учили в политологията. ;-)

2013.08.03 | 11:59

3
Това че си с брада, значи че не си бръснат, а не че си умен. Всички отровни змийчета изпълзяха преди 30 дни. Защо не отидете да прекопаете някоя нива, за да има полза и от вас.

2013.08.03 | 11:59

4
а това, че е с очила, значи че има проблем със зрението, а не че е умен
Гюро Михайлов

2013.08.03 | 11:59

2
Интелигенциооооо, интелигенциоооо… Не усещате ли, че Станишев ви направи за смях? Протестирате заради Пеевски, а колко години гласувате и избирате най- голямата мутра и тиква, най- голямата маша??? Нещо да ми кажете? Не съм прав ли?
Българин

2013.08.03 | 11:59

1
Г-н Грозев,не смейте да обиждате онази част от българския народ и неговата интелигенция,която не подскача по площадите и не мисли като Вас!Аз съм магистър по история,на 30 години,работещ и баща на 2 деца и смятам,че това правителство започна да работи добрe.Това,че на "интелигентните "подскачащи не им изнася,си е лично техен проблем!И що за демократи са хора ,сеещи етническа омраза?Тези "красиви и умни",според продажните медии,протестиращи не са прочели Конституцията,те не уважават избора на своя народ.А нима те са изразители на останалите от нас-7500000 българи?Мисля,че това са чиновници от министерствата,бивши крадливи седесари,които народът отхвърли окончателно на изборите и хора,"усвояващи еврофондове",които неистово се страхуват да не им секнат бонусите и далаверите и се надяват да съборят ЗАКОННО ИЗБРАНОТО правителство,за да продължат да паразитират на гърба на ограбения от тях нещастен български народ!Това намаляващо с всеки изминат ден сборище,ненавиждащо собствения си народ не е българската интелигенция!Моля медиите да не се излагат повече с възхваляяването им!

Добави коментар

Водещи новини