Орешарски: Няма да подам оставка (видео)

  • 19 юни 2013 11:05

  • 22588
  • 367
Орешарски: Няма да подам оставка (видео)
©

Когато поех управлението на страната знаех, че тя е поставена на предела на икономическия и държавен срив. Поех ангажимента да реша тежките проблеми. От момента на полагане на клетва осъзнавах, че този кабинет няма да има 100 дни на доверие. Миналата седмица допуснах политическа грешка, за което се извинявам. Не само на вас, но и на всички протестиращи. Те настояват за оставка на правителството. Аз вече заявих, че за мен това е много лесно решение, но ще е политически безотговорно, ако подам оставката си. Това ще предизвика хаос в държавата.

Това заяви Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 от трибуната на Народното събрание. Днес заставам пред вас, за да поискам доверие за пакет от мерки, който ще доведе до стабилизирането на положението на гражданите на България. Днес представям пакет от инициативи, които са насочени към най-бедните българи, каза Орешарски. Те се състоят в няколко пункта. Имаше възможност за ново шоково поскъпване на ел. енергията. Предлагаме като реална мярка не само да задържим цената на тока, но и да създадем предпоставки за леко снижение, обеща министър-председателя. Другите социални мерки засягат майките на деца от 1-2 години; засягат учениците, които ще бъдат първокласници; засягат минималната работна заплата.

В пакетът социални мерки присъства и повишаването на пенсиите по така нареченото швейцарско правило. Още сега ще предприемем стъпки, които да подпомогнат бизнеса. Трябва да се облекчи административната тежест за бизнеса и гражданите, разкри Орешарски. Ще променим Закона за обществените поръчки, за да се улесни достъпът до тях. До 30 август ще изплатим всички забавени плащания от държавата към бизнеса. Ще направим по-бързо връщането на ДДС, обеща Орешарски. Още в следващите месеци ще предприемем стъпки за привличане на кредитни ресурси за стартиращия, малък и среден бизнес. Планираме на тристранния съвет да предложим увеличение на минималната работна заплата, което да влезе в сила от 1 октомври. Даваме си сметка, че увеличението на заплатите е повишение на доходите, но има отношение и към конкурентноспособността на българските фирми, отбеляза министър-председателят.

Ще предприемем решителни стъпки срещу контрабандата. Ще направим промени в Изборния кодекс, за да се избегне манипулацията на изборите. Ще разширим диалога с местните власти и ще подпишем споразумение. Това са само част от социалните мерки, които могат да бъдат актуализирани, ако подобрим събираемостта на приходите. Обещавам, че ще ви информирам, както вас, така и българските граждани за хода на мерките, завърши Орешарски.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
22588 367

Свързани новини

Коментари 367

Добави коментар

2013.06.28 | 17:38

367
Яд ли ви е продажни Гейбери???? Няма да управлява никога повече вашия амфетаминов бос Буда !!!И да се насерете пред парламента ,само ние ,може да оправим икономическата криза ,предизвикана от Бойко и Цветанов

2013.06.26 | 12:31

366
Една българска поговорка: "Като ти дават вземай, като те гонят бягай!"
бат Велко Сандокана

2013.06.26 | 12:31

365
Еми ако щеш,той НАРОДА ще ви го подаде накрая,не ви остава много ;-)
gago

2013.06.22 | 21:04

364
комуняги курви и атакисти рязани трябва да се стачкува за нов изборен кодекс и промени в парламента защото и тиквата и турчина и всички си правят отново каквото искат разбрахте ли кучета за тва сме на улицата и за тях е добре да сме разделение но ако не си от някой голям град и си тъп селянин няма да го усетиш или най малкото разбереш идиоти
WC

2013.06.22 | 21:04

363
ИСКАМ ДА ПОПИТАМ, КЪДЕ СА ДВАТА "ГОЛЕМИ" СИНДИКАТА ? В ЛЯТНА ОТПУСКА ЛИ СА , КЪДЕ СТЕ БЕ КАПУТИИИИИИИИ?????????????????

2013.06.22 | 21:02

339
протестите са безсмислени добре ще свалим орешарски и после кой ще дойде тиквата на бял кон ли?
МладежЪ

2013.06.22 | 21:04

362
...връщането на Борисов очевидно е сериозен проблем САМО за самоопределилият се в последните 20г "политически елит" - защото този път НАИСТИНА няма да им се размине роднинско-мафиотското разграбване и неколкократно фалиране на държавата ;)... никакъв проблем нямат ХОРАТА от възможноста "тиквата" се върне - човека за си бачкаше и вършеше работа въпреки олигарсите (тия които подправиха не само изборите ами и законите за да пробутат Пеевски) ;) ...а сега марш от тук провокаторче!

2013.06.22 | 21:02

340
Тъпо, по Станишевски.
rossen4i4o

2013.06.22 | 21:04

361
и кой бизнес ще пдпомагате ? този на пеевски и сие , а събираемоста явно ще дойде от последния залък на работещите ,пак ще плъзнат мафиоти от КАТ, НОЙ и безброини институции криещи се зад закони но вършещи престъпления в името на благоденствието на политическата и бизнес паразитиращата класа

2013.06.22 | 21:04

360
Помните ли какво представлявше ДПС преди създаването на Атака. До 2005 г. го взимаха за бройка в две правителства с петнайсетина - двайсет депутата. Веднага след създаването на Атака станаха 38 и започна неговото възраждане. Винаги преди избори Атака прави някакви глупости за да сплоти мюсюлманите и да увеличи гласовете за ДПС, най-вече циркове пред джамии. През 2005 г. когато се формираше тройната коалиция спомняте ли си какви циркове прави в парламента, уж са против. Но ако тогава не стигаше един глас Атака щеше да направи това, което направи сега. Знаете ли сега как Атака искаше БСП и ДПС да имат поне още един глас за да не се издадат кои са. Ако имаха 121 гласа Атака щеше да прави същите циркове както праз 2005 г., но сега обстоятелствата ги принудиха да направят това за което са създадени - да вкарват ДПС във властта. При 90% гласували за български партии тя даде властта на една турска партия за която са гласували 10%. И каква причина измисля, няколко депутати били отишли при ГЕРБ. Ако причината е тази още по.лошо. Поставя личното отмъщение над националната идея. Те станаха майка и баща на това правителство. Сега правят циркове, вляз – изляз от парламента, кой бил вътре и вънка. Те носят цялата отговорност за това правителство. Да сте чули да говорят нещо за незаконните избори в Турция, не сте. Да сте чули да говорят нещо срещу Пеевски. Атака направи така, че ДПС има една дузина министри, две дузини зам. министри, една дузина областни управители. Надолу по стълбицата не ми се мисли. Има ли някъде по света националистическа партия да дава властта на противоконституционна партия. Да сте чули през последните месеци да говорят нещо против ДПС. Сами си правете изводите. Припомням историята на Атака, за тези които я подкрепят и да помислят. Ако могат.
Patriot

2013.06.22 | 21:04

359
OSTAVKA mama vi dolna!!!
оппаааа

2013.06.22 | 21:04

358
А СЕГА ИМА ЛИ КВОРУМ В ПАРЛАМЕНТА ИЛИ АЗ НЕ МОГА ДА БРОЯ

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини