ГЕРБ: Парламентът и правителството изчерпиха кредита си на доверие

  • 19 юни 2013 10:37

  • 2097
  • 11
ГЕРБ: Парламентът и правителството изчерпиха кредита си на доверие
©

"Вчера ясно заявихме, че няма да участваме в продължението на този пошъл сценарий, на който станахме свидетели, във връзка с кандидатирането, избирането, а сега и на освобождаването на г-н Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на от поста председател на ДАНС. Вчера стана ясно, че окончателно и безвъзвратно ще се случи нещо, което ще бъде в противоречие с българската Конституция и със законите, а именно, че г-н Пеевски ще се върне обратно като депутат в НС. Нашето становище е, че именно по този начин ще бъде погазена българската Конституция", заяви за БНР Красимир Ципов, депутат от ГЕРБ.

"Колегите от БСП и ДПС използват едни, бих казал, смешни и жалки аргументи, че оставката му е трябвало да бъде гласувана от НС. Нека напомня как в началото на НС председателят на НС вдигна скандал на ЦИК, че не заседава спешно, а именно да бъде прието решение на мястото на двамата депутати, които не положиха клетва като народни представители, да бъде издадено решение за избирането на следващите в листата, а сега шести ден г-н Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно не сезира ЦИК да изпрати решението на НС за избор на председател на ДАНС и съответно ЦИК да се произнесе и да бъде избран за народен представител следващият в листата. Няма да гласуваме против този сценарий, по простата причина че ясно казахме, че няма да участваме в какъвто и да е сценарий, свързан с промените в сектор "Сигурност" на всички стана ясно, че този сценарий е бил създаден само и единствено, за да заеме г-н Пеевски този пост. Вчера стана ясно, че за рекордно кратък срок г-н Пеевски е получил разрешение за достъп до класифицирана информация. Към настоящия момент няма случай за висш държавен служител тази процедура да е отнела по-малко от месец. За г-н Пеевски тя е отнела по-малко от 2 седмици", каза Ципов.

"За нас парламентът и правителството вече са изчерпили кредита си на доверие. Българските граждани го показват вече 5 дни. От самото начало на този парламент нито едно наше мнение или становище не беше взето предвид, въпреки че сме най-голямата парламентарна група в българския парламент. Предполагам, че това ще продължи и занапред. За всички български граждани е по-добре да бъдат насрочени избори, да се разпусне парламентът, да бъде назначено служебно правителство, което наистина да предприеме реални мерки, а не тези квазимерки, които ще предложи т. нар. "програмно-експертно правителство" на г-н Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21. За първи път в най-новата ни история виждаме програмно правителство без каквато и да било програма. От няколко седмици е това правителство, а тепърва предстои да бъдат представени заложените в тяхната програма мерки", каза още Ципов.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2097 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар

2014.08.31 | 23:26

11
Вярно е

2014.08.31 | 23:26

4
И как по-точно е вярно-как така правителството на Борисов за 3 години и половина не изчерпа кредита си на доверие въпреки всичките буламачи,които надроби,пък тия го изчерпиха за 15 дена.Знам,че службицата по партийно направление е многоооо,ама много сладка,но не бива поддръжниците на тази партия да ставате толкова смешни.При цялото управление на ГЕРБ парите за майките,пенсиите и един от най-важните компоненти-тока,непрекъснато летяха нагоре,докато от това което виждам,тези макар и мошеници,дават други индикации.От двете зли сили избирам по-малкото зло-т.е. сега управляващите.Самите вие,които поддържате ГЕРБ,няма как да не признаете,че на Бойко акъла му е в асфалта,а хората асфалт ядат ли?Не може народа ти да гладува и мизерува,а ти да си сляп към болката и мъките му!

2014.08.31 | 23:26

10
А вие си го изчерпихте тройно преди годиниии лешове долни скапани мутри , помните ли как обещавайте в ефир на хората гушкайки техните деца пред залата на биро по труда в Кърджали Бойко борисов - още 50 години ще работи завода ОЦК Благодарение на МЕН е и къде си бе Мухлио завода даже си изключи пещовете след четвърт век а хората останаха гладни някой се обесиха в центъра на града мама ви мръсна мутренска ЕЙЙЙЙ европа ви се подиграва бее вземете се в раце и повече не мислете за власт защото хората умираха от глад при вашият мандат че се самоубиваха всеки ден ГЕРБ затворете си устите.

2013.06.19 | 14:42

1
Юруш народе!Цепете се на кълки и крилца.Още от 93-та са ни хванали цаката.Овладели са схемата до съвършенство,която винаги с малки козметики е следната:Днеска ти-утре аз! Останалите гласове ще ги пръснеме м/у 20-30 файтон-партии.Който влезе-влезе!Или ще бъде мишок,безъба опозиция,или ще е коалиция с нас-водещите.Всички доволни,отговорност-никаква-.....Ами те,коалиционните партнъори не са съгласни,няма как"Е,както сме я подкарали преди Коледа ще набутаме в НС 7-8 партии,Скатове,Куневици,Янета,Хиподили и Крокодили, и тогава-Гледай сейр!Ще претупат на юруш бюджет-2014,ще загубиме поне 70% от еропарите,Монополите при безвластие,най-много се разгащват-абе не живот,а песен.Добре-защо не формулираме 2-3 конкретни искания:Примерно- ЕРП-та,цените на парно и вода,и АКО НЕ СЕ СПРАВЯТ,ТОГАВА НА ПЛОЩАДА!!!Към момента искаме оставка.И какво от това? Новите докато си натаманят екипи,докато видят,какво е останало в кесията-контрата пак и единствено в Андрешко-който все се мисли за тарикат.Абсолютен АЛОГИЗЪМ е да имаш искания за промяна(на каквото и да е),а едновременно да искаш оставката,на този,който би трябвало и е натоварен с правата да е извърши.Хората навън достатъчно ясно и конкретно ни показжат как се постигат искания.А ние,с принципа УУУУ,ДОЛУ,ГОРЕ!-все ще сме в блатото.
хаха

2014.08.31 | 23:26

9
Крадеца вика дръжте крадеца...
от Връбница

2014.08.31 | 23:26

8
И този охлюв изпълзя!Ако не е в политиката да лае,от глад ще умре като повечето гербери.
dada

2014.08.31 | 23:26

7
Красимир Ципов -тоя ли плужек се намери да лае пак . ега ти и и притивняка

2014.08.31 | 23:26

6
Ципов, ти си минало.
АЗ

2014.08.31 | 23:26

5
Тези пък имат наглостта да правят оценки! Не стига, че заради тях сме на този хал!
Никога повече ГЕРБ!

2014.08.31 | 23:26

3
Никога повече ГЕРБ! Ще избираме правителства докато се намери такова, което да служи на народа. В това отношение ГЕРБ вече са минало.
nikolov

2014.08.31 | 23:26

2
Никога крадливите милиционери!!!този плъх откаде изпълзя?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини