От БСП-Пловдив не искат Венцислав Каймаканов

  • 18 юни 2013 11:10

  • 1756
  • 0
От БСП-Пловдив не искат Венцислав Каймаканов
©

Незабавно преразглеждане на решението на Министерския съвет за назначаването на Венцислав Каймаканов за областен управител в Пловдив. Това поискаха с декларация до ИБ и НС на БСП районните, общинското и областното ръководство на партията в Пловдив късно снощи. Декларацията е подкрепена и от народните представители от "Коалиция за България" от Пловдив и областта, съобщиха от пресцентъра на БСП-Пловдив.

Лидерът на социалистите в Пловдив и областта Георги Гергов припомня, че още преди седмица са изразили притеснения, че "назначаването на Каймаканов ще провокира недоволството не само на нашите членове и симпатизанти, но и на пловдивската общественост". При вземането на решения в БСП винаги е имало демократичност и откритост, но в случая, твърдят пловдивските социалисти, е "нарушена процедурата за публично издигане и обсъждане на кандидатури и затова ръководството на БСП в Пловдивска област взе решение, че при назначаването на Венцислав Каймаканов БСП в Пловдивска област няма да предлага свои представители за Областна управа".

С оглед на нарастващото напрежение в БСП-Пловдив настояват за спешно свикване на НС на БСП с искането да се обсъди създалата се ситуация.

Последвайте канала на

1756 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини