Цецка Цачева: Делян Пеевски още не е подал оставка

  • 16 юни 2013 12:52

  • 5135
  • 42
Цецка Цачева: Делян Пеевски още не е подал оставка
©

Пеевски не е бил избран, а е бил назначен. Това заяви в студиото на "Денят започва в неделя" с Георги Любеновпо БНТ Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23, депутат от ГЕРБ и председател на 41-то Народно събрание. За нея уверението, че Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на е готов да приеме обратна процедура и да бъде заменен от поста председател на ДАНС все още не означава, че това е факт.

"Аз нямам информация г-н Пеевски да е подал оставка. Това, което се случи в петъчния ден в Народното събрание е - господин Пеевски бе назначен, въпреки че по закон трябваше да има избор, но за да се проведе избор трябва да се спазват определени правила", заяви Цачева. Тя изреди и обясни нарушенията по процедурата, които според нея са били допуснати в този ден.

Изборът на Пеевски предизвика спонтанния вик на българските граждани. Така депутатът на ГЕРБ назова гражданските протести от петък и събота. По нейно мнение процедурата в Народното събрание им е дошла в повече.

"Според мен недоволството се изразява по две направления. Веднъж по отношение на начина, по който се стигна до полагането на клетва на г-н Пеевски, което беше и с извънредно внесена точка, с видимо несъгласие от страна на групата на Коалиция за България, които бяха принудени да гласуват по този начин, защото всяка парламентарна група спазва определена партийна дисциплина", обясни Цачева.

Бившият председател на Народното събрание определи обвиненията на "Атака" за конспирация за несериозни. Групата на Сидеров твърди, че с нейният глас в парламента е бил осигурен кворум за избирането на Пеевски. Цачева обаче посочи, че петъчните дни на парламентарен контрол в Народното събрание са дните на опозицията, когато ПГ на ГЕРБ може да задава въпроси, да участва активно в дискусиите и да осигурява контрола. Цачева увери, че в петъчните дни на парламентарен контрол ПГ на ГЕРБ ще бъдат в пленарната зала. Другата причина е, че никой не би могъл да предвиди, че председателят на Народното събрание ще внесе извънредна точка в дневния ред и че ще се стигне до подобно гласуване.

Последвайте канала на

Десислава Станева
5135 42

Свързани новини

Коментари 42

Добави коментар
дсадас

2013.06.17 | 00:15

42
Народе, народе, жалка гледка сте. Първо не ги искате тези в парламента и пак гласувате за тях. После пак протести, ала-бла и накрая пак ще си ги изберете. Няма такъв смотан народ, няма... Ако има предсрочни избори, пак си ги изберете ГЕРБ, БСП и ДПС, та цирка да продължава.
maria

2013.06.16 | 23:47

41
Ами тази пръдла от рабфага и тя стана много важна. знае че ако герб останат в другия парламент може и въобще да не влезът. Но се напъва на тиквоча и цвилоча. няма как нали са в едно котило. търта вещица и осладии се властта и иска още цокане. nali a pazi rodnata polizia=
jivko

2013.06.16 | 23:47

40
тия гербери неса свикнали да работат ада си правят мизерия само. затова сега се чудат кво да прават само и само да не работат.

2013.06.16 | 23:47

39
Абе тая влезна ли в парламента? Аз мислех, че й бехме дузпата.

2013.06.16 | 23:47

38
Долната шайка секта ГЕРБ начело с престъпникът Мафиот МУТРА КОНТРАБАНДИСТ НА НАРКОТИЦИ ДРАПАТ ДО ПОСЛЕДНО ЗА ВЛАСТ А ТУЙ ЧУДО НА ПРИРОДАТА С КОМУНИСТИЧЕСКО МИНАЛО КАКТО И ЛЮБИМАТА МУТРА ТИКВА ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ СЕ ОПИТВАТ ДА ЗАБЛУДЯТ ХОРАТА !!
100 -ян

2013.06.16 | 23:47

37
Тая крава другия път да излезе заедно със свинята фидосова - отврати

2013.06.16 | 23:47

36
Баба Цоцолана

2013.06.16 | 23:47

35
МЛЪКНЕТЕ БЕ ЧЕРВЕНИ ПОМИЯРИ ,РАДОСТТА ВИ БЕ ГОЛЯМА, НО КРАТКА ХА-ХА-ХА ВИНАГИ СТЕ БИЛИ И ЩЕ БЪДЕТЕ АУТСАЙДЕРИ.

2013.06.16 | 23:47

34
Не искам да защитавам никои, но като се замисля за събитията от последните месеци и се питам дали с тръбенето за подслушването от страна на ГЕРБ не е било с цел отново да ни заблудят? Уж се подслушваше всеки и всичко и много често споменаваха, че са подслушвани медии и е налагана цензура , а изведнъж хоп медиен магнат шеф на ДАНС..... Кой кого е подслушвал като СТС-тата бяха само срещу ГЕРБ и такива с които да може да бъде свалено от власт.Дали вестниците са подслушвали политиците? Аз сега се поразрових и уж ГЕРБ са подслушвали а не излезе и един компромат срещу политик от друга партия а компроматите бяха само срещу тях т.е. те сами са се подслушвали и сами са искали да паднат от власт. Така ли? Много се замислях да дам шанс на Атака, но последните действия на Сидеров ме учудват. Атака да се вземат в ръце, ако искат тотално да не се сринат да спрат с пазарлъците в парламента за места в комисиите. Станишев също не го чака нищо добро защото позволява на ДПС да му извиват ръцете и да си назначават хора и з цяла България.Те така малко по малко ще превземат държавата ни и вместо да се обединим като нация, започна да се плюе Бойко Борисов. Как Пеевски го е уволнил Станишев, а сега е зад гърба му? Бил си изчистил името, ами ако целта е да се очерни наистина Цветанов (не знам, само разсъждавам). Като си помисля, че медиите са много пестеливи за сегашните протести( но нали знаем в чии ръце са ), които са доста по-цивилизовани и защитават истински националния интерес. Чета и недоумявам защо БСП за няколко дни подари половината България на ДПС. Министерствата които би трябвало да защитават най-вече интересите на хората, на нацията като цяло (Министерство на соц. политика - колко българи живеят на помощи а се чу по време на изборите че са обещани да се раздадат 200 милиона на циганите, Министерство на образованието - по 4 часа от септември децата ще учат турски, арменски и цигански) са дадени на ДПС. Вестниците 8-9 големи вестници и телевизии като ТВ7 а се чу и за БТВ са на Пеевски и сега и Държавната агенция за НАЦИОНАЛНА сигурност? Какво направи БСП? Атака къде се обърка в тия задкулисни действия. Бойко Борисов каза, че всичко ще излезе на яве. Не го оправдавам, в никакъв случаи и най вече заради недоразумението Дянков и крадливият Найденов, но вижте фактите и как можаха да предложат човек от ДПС да управлява ДАНС. Повечето от нас знаят, че в строго секретно поделение не се допускаше да има човек от др. етнос , а сега направо им даваме нацията и сигурността в ръцете на ДПС. Сега чета за гневно писмо на БСП към ДПС, е не можело човек на ДПС да е начело на Благоевград. Смятайте докъде са стигнали и щяха да стигнат, ако не станахме всички срещу Пеевски. НАРОДЕ ОСЪЗНАЙТЕ СЕ!!!ИЗБЕРЕТЕ ПО МАЛКОТО ЗЛО И ТО ТОВА КОЕТО МОЖЕ ДА БЪДЕ КОНТРОЛИРАНО!!!

2013.06.16 | 23:47

33
Абе бееегай тоя вампир бееее...Лелеее от къде изпълзя тая дъртофелница?!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини