Плевнелиев: НС да преразгледа незабавно своето решение за Пеевски

  • 14 юни 2013 15:07

  • 11021
  • 38
Плевнелиев: НС да преразгледа незабавно своето решение за Пеевски
©

Въпросите, които ми задаваха през последните дни бяха-защо не съм върнал Закона за ДАНС и дали съм знаел, кой ще бъде избран за председател на ДАНС? Не. Не знаех. Избраният днес председател на ДАНС, няма нищо общо с поетия пред мен и пред българския народ ангажимент за прозрачност.

Това каза президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното, на извънредна пресконференция. Не възразих срещу това, председателят на ДАНС да се избира от парламента, защото мислех, че така ще има повече публичност и прозрачност. Ще има възможност за повече дискусии и участие на опозицията и извънпарламентарните партии в този избор, каза още Плевнелиев. Това е назначение с крайно негативни последствие за държавата. Шефът на ДАНС трябва да е човек с висока репутация и авторитет, с доверие в професионалните среди. Дадох кредит на доверие на новия кабинет, но след това назначение днес и начинът по който беше извършен, кредитът ми на доверие свърши, категоричен беше Плевнелиев. Не е нормално шефът на ДАНС да бъде избран за 15 минути без никакви дебати и обсъждания. Това е недопустимо. Това застрашава националната ни сигурност и работата ни с нашите евро-аталантически съюзници и партньори. Свиквам заседание на КСНС, на което очаквам министър-председателят да обоснове решението си. Дължим на българското общество откритост и мотивираност във всяко действие. Настоявам НС да преразгледа незабавно своето решение от днес и да ревизира избора на Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на, завърши Плевнелиев.  

Последвайте канала на

Филип Епитропов
11021 38

Свързани новини

Коментари 38

Добави коментар
Golf

2013.06.15 | 14:52

38
КОГАТО СТАНА СКАНДАЛЪТ С МИШО БИРАТА, ВСИЧКО СЕ ПОТУЛИ! КОГАТО СЕ РАЗБРА ЗА АПАРТАМЕНТИТЕ НА ЦВЕТАНОВ, ВСИЧКО СЕ ЗАБРАВИ! КОГАТО СТАНА СКАНДАЛЪТ С ПОДСЛУШВАНИЯТА, ЦЕЦО И БОКО СЕ ПРАВЕХА НА ЛУДИ? СЕГА ИЗВЕДНЪЖ ОБАЧЕ, ВСИЧКИ ОТ ГЕРБ СТАНАХА МНОГО ЗАГРИЖЕНИ!
tork

2013.06.15 | 14:51

37
ГЕРБ не могат да си намерят място вече от притеснение. Mай май осъзнаха, че вече никога няма да бъдат управляващи
genzi

2013.06.15 | 14:51

35
повярвай ми,ще се молим да бъде герб ,вместо да ни управляват турци и комунисти ,само погледни как започнаха новите и не коментирай повече !
Младеж

2013.06.15 | 14:51

36
Благодарение на ниско образованите турци и цигани, както и на изкуфялите пенсионери тези тумори от ДПС и БСП сега пак ще си правят далаверките, без дори да запазват някакво външно благоприличие. Младите българи, които още са тук, мислят само как да емигрират, а техните бащи и майки се трепят по цял ден за да осигурят тази възможност на децата си. Нищо добро не очаква тази държава.
Adit0

2013.06.15 | 14:51

34
Това гласуване е срам и позор за населението! И този срам е осигурен от ГЕРБ, партията на която хората гласуваха доверие, и които си играят на задкулисен театър в момента. Хората не са гласували за това. Искаме да се работи по проблемите на народа. Това е поредната измама.

2013.06.15 | 12:15

33
Забелязвате ли ,че само туркофилите атакисти защитават Пеевски и ДПС . А би трябвало ,ако са истински националисти да е обратното! Което доказва ,че Сидер-ага и бандата шарлатани са подчинени на ДПС и са само едни обикновенни резняци! Вън от страната обрязаните гяури от Атака - те не са българи , а турски провокатори! А и освен цинизми и псувни нищо друго не са написали. Това ли е истинската националистическа партия на България питам аз? Очевидно не- платени провокатори в тийнеджърска възраст - дотам ли го докара Сидероглу?

2013.06.15 | 12:14

32
След дъжд - качулка! Голяма бела направи Росене! Голяма!
yy

2013.06.15 | 12:14

31
Тоя е от ДПС забога -Д П С. Довиждате ли , мислите ли?
!?!

2013.06.15 | 12:05

30
Братя и сестри оттук нататък имаме само два избора: 1. Да се бием (борим) за България. 2.Да предадем България на мафията (ДПС и БСП) и да напуснем родината си!!!

2013.06.15 | 12:05

29
След Избора на Делян Пеевски за Шев на ДАНС, оттеглям ВСЯКА ДУМА,КОЯТО СЪМ ИЗРЕКЪЛ И ИЗПИСАЛ В ПОДКРЕПА НА Орешарски. Не може да назначиш на такава длъжност ,човек с ТАКЪВ "ТВОРЧЕСКИ ПЪТ". От 10 Българи ,9 СИЛНО се СЪМНЯВАТ в Нравствената и Политическа Чистоплътност на Пеевски. ГОЛЯМ СРАМ И РАЗОЧАРОВАНИЕ!
Лорем

2013.06.15 | 12:05

28
Поведението на ГЕРБ показва, че изборът на Пламен Орешарски е правилен. Замислете се. щяха ли да скачат, толкова ако не се страхуваха, от бъдещи разкрития ? Май се притесняват, че още от нещата които са вършели, ще излязат наяве!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини