Пламен Орешарски: Прогнозираме растеж от около 1%

  • 13 юни 2013 15:39

  • 1101
  • 6
Пламен Орешарски: Прогнозираме растеж от около 1%
©

"Благодаря за участието в срещата на всички представители от неправителствения сектор. Надявам се на отзивчивост от тяхна страна", каза на брифинг в Министерски съвет премиерът Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 след среща с представители на неправителствения сектор. На срещата присъства и министърът на финансите Петър ЧобановПетър Чобанов Петър Чобанов е роден на 20 юли 1976 г. в Ямбол. Завършил е Математическа гимназия „Атанас.

Орешарски съобщи, че са обсъждани различни мерки, които да доведат до подобряването на бизнес климата у нас. Премиерът е помолил участниците в срещата да бъдат критични в оценките си към всичко, което прави в правителството, за да се избегнат практики от миналото.

"Покрай темата за бизнес климата, засегнахме и други въпроси, свързани както с намеренията на правителството в икономическата сфера, така заявихме готовност от наша страна – аз и финансовият министър, да водим периодичен диалог с тях за обмяна на становища, експертиза и изрично помолих за критично отношение към действията на правителството в икономическата сфера", каза Орешарски.

Светла Костадинова от Института за пазарна икономика благодари на Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 за инициираните от него серии срещи. Според нея, намеренията на сегашното правителство са част от това, което се очаква наистина и ще помогне на бизнеса.

Относно прогнозата на Световната банка за икономическото развитие на страната, която излезе днес, Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 заяви, че няма нищо необичайно. "Още в края на миналата година оценките за икономически растеж бяха леко надути. Световната банка просто коригира растежа. Ние запазваме към момента прогнозите ни за растеж от 1% и може би малко под 1%. Рискове има за бюджета по приходната част и това ни кара да бъдем по - предпазливи в разходната част", заяви премиерът.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1101 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2013.06.14 | 08:33

6
Да го пускам ли на еврофутбол? Прогнозираш.. растеж.. на какво бе г-н Орешарски.. Аз ще Ви отговоря на Вашата лакомия ето на какво, ще излапате всичко което можете и дим да Ви няма.
Реалист

2013.06.14 | 08:33

5
Абе що не се скриеш некъде бе? Още два петъка служба имаш, той решил да ми говори за растеж!!!!!!!!!!
Волен = Предател

2013.06.14 | 08:33

4
Този клоун, не разбра ли, че от него нищо не зависи... Той е там, за да няма ясно изразено 'лице' на ГРАБЕЖА!

2013.06.14 | 08:33

3
Боже,какъв мрачен човек с втренчен поглед!И не му се разбира като говори.Прилича на сериен убиец.Тръпки да те побият!

2013.06.14 | 08:32

2
1% - много бе! Големи експерти сте.
хе хе хе

2013.06.14 | 08:32

1
Тоя коментира грабежа на 1% от брутния ни продукт навярно хе хе хе!То него кой ли го и слуша - и той си знае че е само подставено лице - поредната измама на комунистическо-турската пропаганда! Всъщност отново ще ни управляват и крадат Доган-Местан и бившите агенти от ДС- сега видни олигарси!А дупедавеца Сидер-ага скоро ще го изритат като мръсно лайно - той им трябваше само за да създадат правителството!Българиноооооооо- пак те изиграха и излъгаха комунетата- сърбай си попарата сега!

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини