Орешарски се среща с представители на НПО-тата

  • 13 юни 2013 08:49

  • 1306
  • 3
Орешарски се среща с представители на НПО-тата
©

Подобряването на бизнес средата у нас ще бъде обсъдено от премиера Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 с представители на неправителствени организации. Срещата му е част от поредицата консултации, посветени на темата.

В понеделник Орешарски се срещна със синдикатите и работодателските организации, като по време на разговорите бе договорено създаването на работна група, която да направи преглед на регулаторните режими и да работи върху подобряването на обществените поръчки у нас.

По време на срещите стана ясно, че у нас действат 1 200 регулаторни и лицензионни режими, част от които могат да бъдат премахнати, за да намалят бюрократичните спънки пред бизнеса. Ще се търси начин и за намаляване на таксите за определени административни услуги.

В Закона за обществените поръчки, който може да бъде и изцяло пренаписан, ще се търси разширяване на достъпа до обществените поръчки на фирмите и постигането на по-голяма прозрачност при възлагането на процедурите.

Сред основните проблеми на бизнеса, освен администрацията и обществените поръчки, са трудният достъп до кредитиране, забавените плащания от страна на държавата и ниското потребление в страната.

Последвайте канала на

1306 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2013.06.13 | 12:07

1
Много добре си спомням, че закона за обществените поръчки се разисква надълго и нашироко преди мноого години. Безсмислено разтягане на лукуми. Досега хиляда пъти можеха да предложат нещо, ако има какво да му се доизкусурява.
Валери

2013.06.13 | 22:56

3
Нека да обсъждат! Прозрачното управление не е това, което чуваме от изтекли СРС-та, а това, което се отчита пред суверена, т.е пред народа

2013.06.13 | 22:56

2
Нашия, и с НЛО да се срещнеш все тая . НА ЕСЕН НОВИ ИЗБОРИ .САМО ВИ ЧАКАМЕ ДА СЕ ДО НАСЕРЕТЕ !

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини