Петър Кънев от БСП: За 4 години се нагледах на простотии

  • 12 юни 2013 10:11

  • 2269
  • 4
Петър Кънев от БСП: За 4 години се нагледах на простотии
©

Синдикатите трябва да разберат, че всички сме в една лодка. И работодателите, и синдикатите са в една лодка. И повече няма накъде! Това каза тази сутрин по БНТ депутатът Петър Кънев, споделяйки мисли за вчерашна среща на работодателски организации и синдикатите, за икономическото състояние и перспективи на страната.

"За четири години се направиха уникални простотии, за които нямам обяснение. От гениалният ни министър, дошъл от Америка, който учеше цяла Европа как се управлява икономика. По данни на Агенция "Митници" преди вдигането на акциза на цигарите приходите са били милиард и четиристотин хиляди, след това падна на 680 млн. Какво - два пъти сме намалили пушенето ли? Сложихме касови апарати на рибарските лодки, на кафе-машините...Последните 4 години убиха малкия и среден бизнес", категоричен беше депутатът.

"Аз съм от парламентарната група на Коалиция за България, не съм член на партията (БСП), но имам леви, социални убеждения. За мен ляво-дясно има правилно-неправилно. Полезно-неполезно. Трябва да се прави добро на хората. Няма да цитирам Конфуций за котката (б.а. - Няма значение дали котката е черна или бяла. Важното е да лови мишки)", обясни той.

"За мен големия проблем е потреблението, което замръзна. А в банките има пари", каза още Петър Кънев. Според него от икономическите ни емигранти годишно влизат близо милиард, милиард и половина лева, а потребление няма. Това, според депутата, убива производителите.

"Имаме нужда от министър на финансите, който говори веднъж седмично, не си сменя по три пъти на ден мнението. Имаме нужда от министър-председател, който говори бавно, умно и улегнало", каза Кънев.

„За повишаване на доходите съм, не за рязко, но за повишаване", допълни народният представител.

Последвайте канала на

Novini.bg
2269 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2014.07.24 | 12:24

4
Едно много правилно мнение!
МРЪСНИЦИ

2013.11.06 | 09:14

3
ЕДИНСТВЕНА ПРОСТОТИЯ СИ ТИ ГАДНО КУНУНИСТИЧЕСКО КОПЕЛЕ.ПАК ДАДОХТЕ ПРАВА НА ЦИГАНИТЕ НО Е И НА БЪЛГАРИТЕ КОИТО РАБОТЯТ И ТИ ВАДЯТ ХЛЯБА (за гетата става въпрос).

2013.11.06 | 09:14

2
Какво против имаш касовите апарати? Малкият и среден бизнес се крепеше само на работа на ръба на закона, затова му стана тежко последните години. Много щяха да фалират отдавна, ако декларират всичките си доходи. Не ги обвинявам. Всеки търси начин да оцелее. А режима наистина се затегна, но това все пак е в интрес на цялото общество. А що се отнася до "бавно умно и улегнало" - това не лови мишки, значи е неефективно.
Добри пожелания само

2013.11.06 | 09:13

1
Не мисля,и второ тези доидоха на власт със съвсем сруги убещания.

Добави коментар

Водещи новини