ГЕРБ: Новото правителство прави крачка назад

  • 10 юни 2013 15:15

  • 1667
  • 10
ГЕРБ: Новото правителство прави крачка назад
©

Ако спре плавното повишаване на възрастта за пенсиониране, това ще е грубо нарушениe на изискванията на Европейския съюз. Така депутатът от ГЕРБ Светлана Ангелова коментира намерението на Коалиция за България да замрази повишаването на възрастта за пенсиониране, предаде Дарик.

"България е с най-ниската възраст и стаж за пенсия, а наскоро Европейската комисия ни критикува, че не правим нищо в посока изравняване възрастта на мъжете и жените", каза още Ангелова.

„Проблемът с демографската криза е голям и пенсионната система издъхва. В момента броят на работещите и на пенсионерите е почти изравнен, а пенсионният фонд е с дефицит над 2 милиарда лева", заяви депутатът от ГЕРБ.

Колкото до проблема с младежката безработица има достатъчно средства по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси", категорични са от предходното правителство.

Светлана Ангелова и колегите й депутати Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право, и Пламен Нунев дадоха първата си пресконференция след началото на работата като народни представители.

На въпрос какво оставят след себе си бившият здравен министър заяви, че ГЕРБ не е залагало „бомби", че ще има стабилност и че има органи, които могат да проверят, и да установят, че нередности няма. Тя нарече новото правителство „кабинет на шуробаджанащината, защото хората в него били събрани на принципа приятели и роднини".

„Това, че не сме в Пленарна зала е нашият протест, но това е временна мярка", заяви Пламен Нунев.

„Не сме абдикирали, напротив - сега очакваме разпределението на комисиите. Там пък се готви друга безумна промяна", сигнализира депутатът от ГЕРБ.

По думите му, е възможно да се гласува такава промяна, според която комисиите да могат да заседават и без кворум.

„Такова нещо ние никога не сме си позволявали", казаха народните представители от ГЕРБ.

Според тях всичко, което предприема новото правителство като първи стъпки, е крачка назад.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1667 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
123

2013.06.11 | 09:38

6
Светлана Ангелова за 4 години в Парламента не разбра, че именно в областта на пенсионната политика няма директива и затова няма унифицирани изисквания за придобиване право на пенсия. Затова всяка държава определя самостоятелно тези условия. Всичко останоло е препоръки. Вярно е, че законоустановената възраст в България не е висока, но също така е вярно, че при тази възраст българите се пенсионират значително по-късно от европейските си събратя. Може да се порвери в Евростат.

2013.06.11 | 23:21

10
Тя затова е от ГЕРБ,да говори като ''КАЛИНКА БОЙКОВА''Правиха струваха,все ''лошия матреал'' от песионерите им пречи.Щом от този форум компетентни хора им обясняват важните неща,не виждам некомпетентни като тази депутатка какво правят в парламента.Само плашат гаргите,ЕС каза това,каза онова.Няма ли кой да ги научи.
Тристалетника

2013.06.11 | 23:07

9
"България е с най-ниската възраст и стаж за пенсия, а наскоро Европейската комисия ни критикува, че не правим нищо в посока изравняване възрастта на мъжете и жените" Урааа все още имаме права поне над пола,че не искат да го изравняваме.Браво на EUто дай да го цункам,че не ме кастрира.Умното ми европче то.
фйхфг

2013.06.11 | 09:39

8
Даже трябва да падне!!!! Подкрепям ГЕРБ, но имат и те грешки, които трябва да се поправят......

2013.06.10 | 20:34

3
Ще падне на ... нали се сещаш?! Всъщност може и да не вдяваш, оти си от цветнио електорат, а он си е бая нещо гламав / да не кажа прост /!!!
ивaн

2013.06.11 | 09:39

7
Боли ме (К...) кaкво искaт крaдците от Еврейския съюз
анонимен

2013.06.11 | 00:37

5
ГЕРБ да не дават съвети за дефицита в НОИ защото именно по тяхно време той достигна тези размери и още по-лошото е, че независимо от увеличението на пенсионната възраст за 2013 г. дефицита във фонд Пенсии нараства! Така, че да се скрият в миша дупка.

2013.06.10 | 20:34

4
Коя па беше Светлана Ангелова? Неква руса "калинка" с купена диплома!
Артилерист

2013.06.10 | 20:29

2
Тевница Гяволска от Кенефово .

2013.06.10 | 20:28

1
Те понеже все крачеха напред сега са се загрижили

Добави коментар

Водещи новини