Орешарски започва консултации за подобряване на бизнес климата

  • 10 юни 2013 07:42

  • 1330
  • 6
Орешарски започва консултации за подобряване на бизнес климата
©

Министър-председателят Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 започва консултации с представители на работодателските организации, синдикатите, неправителствения сектор и на протестиращите за разработването и приемането на мерки, които да доведат до подобряване на бизнес климата в България.

Срещите ще продължат през цялата седмица. На тях ще се обсъждат три основни теми: анализ на ситуацията в страната и действия за подобряване на условията за правене на бизнес, облекчаване и премахване на съществуващи регулаторни режими, усъвършенстване на Закона за обществените поръчки (ЗОП).

Предложението на премиера Орешарски е да бъдат създадени работни групи с излъчени от министерствата, синдикалните, работодателските и неправителствените организации експерти. Те ще направят преглед на регулаторните режими и предложения в посока на тяхното облекчаване, както и на ЗОП с цел постигането на по-голяма прозрачност на процедурите и равнопоставеност на субектите, участващи в тях.

В 12:30 ч. започват консултациите с национално представителните организации на работодателите, а в 14:30 ч. - с национално представителните организации на работниците и служителите.

Останалите срещи ще бъдат допълнително съобщени. Освен това ще бъдат създадени и публично оповестени специални e-mail адреси на секретариатите на работните групи, на които всички ангажирани с обсъжданите теми и желаещи да допринесат за подобряването на бизнес климата в България ще могат да правят своите предложения.

Желанието на министър-председателя е да продължи да поддържа комуникацията си с бизнеса, започнала по време на предизборната кампания. Тогава той се обърна към предприемачите със специално писмо, в което се обяви за облекчаване на регулаторните режими и промени в ЗОП. Предстоящата среща с работодателите е израз на очакването му за конкретни предложения от тях, които да доведат до премахване на пречките за развитие на българската икономика. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

Последвайте канала на

1330 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2013.06.10 | 15:55

6
Орешарски започва консултации за подобряване на бизнес климата - как работи един комунист сяда на стола и чака нареждания от русия

2013.06.10 | 15:55

5
Започва голямото говорене

2013.06.10 | 15:55

4
И с какво всичко това е различно от речите на Тодор Живков за все по-нататъшно развитие....
Един човек

2013.06.10 | 15:55

3
Съжалявам го този Орешарски!!! От БСП на ПУТИН му нареждат, а той трябва да се "пържи" и да се оправдава пред хората!!!

2013.06.10 | 15:54

2
Е, и?Какво си мисли,че може да го подобри ли???То е ясно, 23 години идва нова власт и обвързаните с нея бизнесмени се облагодетелстват,а обикновения народ лапа мухите и си мисли,че живее;) В България трудно се прави бизнес, защото чиновническата намеса е голяма и борбата с организараната престъпност в лицето на държавата само задушава жалките опити на инициативните и образовани хора!А най-големите мафиоти, доказано от историята са преименувалите се комунисти-социалисти!Ха,сега ми кажете как да му вярвам на тоя "експерт" прехвален,като е само марионетка в ръцете на мафията???

2013.06.10 | 13:28

1
Този закон за обществените поръчки го дъвчат от както е създаден.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини