Златанова: България може да бъде последна в ЕС по усвоени евросредства

  • 07 юни 2013 08:21

  • 1497
  • 2
Златанова: България може да бъде последна в ЕС по усвоени евросредства
©

България е застрашена да бъде сред последните в Евросъюза по усвояване на средства от сегашния евробюджет, заяви в Брюксел вицепремиерът и министър на правосъдието и еврофондовете Зинаида ЗлатановаЗинаида Златанова Зинаида Златанова е родена в София. Завършила е средното си образование в Немската езикова.

В интервю за БНР тя уточни, че заради натрупани проблеми с планирането на бъдещите разходи спешно трябва да защитаваме и парите, които очакваме за периода от 2014-а до 2020-а година: "Ние трябва да бъдем много сериозно подготвени, с обосновка, къде ще ги инвестираме. За съжаление, няма никакво приоритетизиране, което аз да наследя. Няма никаква стратегическа посока, която да е зададена в миналите две, три години. Няма базови визии в сектори като например здравеопазване, образование, на които ние да стъпим и върху които да убедим Брюксел, че тези средства ще бъдат инвестирани правилно. Тоест, индикативно ние имаме сума, но тази сума трябва да бъде защитена сега тепърва в мълниеносни срокове".

В другия си ресор - правосъдие, Зинаида ЗлатановаЗинаида Златанова Зинаида Златанова е родена в София. Завършила е средното си образование в Немската езикова не очаква проблеми заради това, че няма стаж в системата. Тя обясни, че това не е изключение в Европейския съюз и добави: "Мисля, че досега не сме имали наистина министър на правосъдието в последните 20 години, който няма в някакъв етап от кариерата си и магистратски стаж. За същото това време, за съжаление в последните 20 години, съдебната система не напредна и не се модернизира достатъчно. Ще спра дотук дипломатично, съпоставяйки само тези два факта".

Последвайте канала на

Десислава Станева
1497 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
3

2013.06.07 | 14:35

2
предишният министър се справяше добре с тази работа...не е зле да бъде върнат на този пост. Нека да ни управляват кадърни хора. Няма значение каква е боята. Така че г-жата, ако не става за тази работа нека по-бързо да си ходи, да не губи време и своето, и на всички нас.
pepino

2013.06.07 | 14:10

1
Нали затова са ви избрали за министър. Не говорете само ТРЯБВА а ДЕЙСТВАЙТЕ

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини