От БСП ще искат референдум за вдигане на забраната за пушене

  • 03 юни 2013 08:18

  • 6939
  • 34
От БСП ще искат референдум за вдигане на забраната за пушене
©

В проекта на Атака липсват санкциите, докато в нашия проект глобите стигат до 15 000 лв. за фирмите при повторно нарушения за нарушения на режима на тютюнопушене в забранените зони. Това заяви Мартин Захариев от Коалиция за България.

Той потвърди, че групата все още не взела решение по въпроса. Това обаче е голия нерв на парламента, смята Захариев. Необходимо е да се проведе референдум за разрешаване на тютюнопушенето, каза депутатът и уточни, че не е консултирал идеята със Сергей Станишев. Той предупреди, че това е възможно да предизвика нови протести, които ще противопостави хората едни срещу други. Вижте какво става в Турция, откъдето сблъсъците тръгнаха от една градинка, каза Захариев.

60% от българските граждани подкрепят тоталната забрана за тютюнопушене, каза бившият министър на здравеопазването Десислава Атанасова. Председателят на Сдружението на заведенията в България Емил Коларов обаче остро я нападна с обвинението, че промива мозъците на нацията. Аз съм непушач, а вие сте пушач, вие ли сте против пушенето, попита Коларов. 44,5% от акцизите са от продажбата на цигарите, каза Коларов. Това обаче беше посрещнато с поток от статистика от шефа на пулмологията във ВМА Коста Костов, който посочи, че средната заплата в сектора на услугите е скочила от 470 на 517 лв. Разходите за здравеопазването за една година са намалени 5,1 % на 4,7%. 80-85% от токсичния дим в затворените пространства от всички цигари се поемат от всички в затворени пространства, каза Костов.

Последвайте канала на

Novini.bg
6939 34

Свързани новини

Коментари 34

Добави коментар
Гюро Михайлов

2013.06.11 | 12:10

34
Бившите Марин Райков и Юлиян Попов (министър на околната среда), са хора на фондация “Отворено общество”, принадлежаща на американския финансов спекулант, трайно унищожаваш българската история, образование и култура Джордж Сорос, милиардер от еврейско-унгарски произход. Другите останали бяха заместник-министри, хора на Цветан Цветанов и Бойко Борисов. Какъв е изводът, за какво ни трябва президента Росен Плевнелиев щом си имаме Бойко Борисов и ГЕРБ, пък и Иван Костов и Цветан Цветанов. И защо въобще ни трябваше ново старо правителство. Някой пак ни изигра, но все пак изборите паказаха, че „матряла” не е толкова проЗ. Макар и на ръба, но стана ясно, че българина помъдрява. Дайте шанс на Орешарски. Не слушайте Борисовите и Цветанови тиквизми!

2013.06.11 | 12:09

33
Майка ви ше е*а, какъв референдум бе боклуци. Излишни пари няма държавата вие референдуми ще правите. Както е известно - над 60% от хората подкрепят сегашния закон. С този референдум ще докажете, че обслужвате някакви лобистки интереси, но не и народа. Писна ми от такива политици, които се отмятат от вече приети закони, който в случая е в интерес на човешкото здраве. Така, че ако тия лумпени решат да го правят аз излизам на протест! А тоя смешник защо не си гледа списанието и кой го е вкарал в политиката, аман от псевдо политици!
...едва ли ще посмеят...

2013.06.03 | 21:23

15
Те направиха един референдум който беше пълен провал.Сега ,обаче,когато хората чакат обещаното им повишение на жизнения стандарт, с референдум за пешенето на обществени места,ще си вкарат такъв автогол,че София ще им е тясна...И тогава вече ще падат глави от "новата тройна", защото олигарсите няма да им го простят.Така че едва ли ще посмеят-макар и да се представят за големи демократи!!!...
ххх

2013.06.11 | 12:09

32
аз съм пушач, но подкрепям забраната, много по-приятно е да не ти се вмирисват дрехите на цигари. В къщи не се пуши пушим на терасата от много време, защото в къща, в която се пуши смърди ужасно колкото и да проветряваш, а в заведенията е още по-зле. Сега ми е много по-приятно, пък и зимата пушех по-малко, което ме радва още повече, защото съм заклет пушач

2013.06.07 | 12:28

31
Хиляди пари за референдум за тая глупост?!?! Аз съм непушач - хич не ми дреме - пушете си където искате! Ако имате пари за ши*ан референдум направете референдум за изгонването на тия скапани ЕРП-та, а не за някаква си глупост като забраната за пушене! Защо крещяхте "Вън ЕРП" заедно със нас, яхнахте ни протеста, дестабилизирахте ни държавата за месеци и кво сега? КОГА ЩЕ Е НА ДНЕВЕН РЕД ТОЗИ ВЪПРОС? ОТГОВОРЕТЕ КОМУНИСТИ МАЛОУМНИ!!!!
Трандафор

2013.06.03 | 21:26

21
Господин клише, комунистите вече не управляваш, въпреки че победиха. Ти, къде живееш!?
десислава

2013.06.06 | 13:00

30
Направо нямам думи до къде мислят да докарат България. Време е за смяна на правителството
48 Такт

2013.06.05 | 20:40

29
Поправете ме ако греша, но референдум не е ли допитване до гражданите по някакъв важен въпрос или събитие? За АЕЦ - разбираемо е да има референдум, защото построяването му източва милиарда левове, затова е важно да се допита дали наистина е нужен, Обаче за цигарите... Наистина ли трябва да се хабят пари за референдуми за такова малко нещо... Искам да ви дам справка че има площади в Токио, не заведения, а площади на които е забранено да се пуши, и хората са доволни, а тук стана пълен хаус затова че се забранява пушенето в заведенията...
НА МАЙКАТИ КОШМАРА

2013.06.03 | 21:25

20
Аз пък ще ти дам за пример Швейцария, които точно след референдум по темата, преразгледаха и отмениха забраната.

2013.06.05 | 20:40

28
г-н Захариефффф , серсозно сам се заблуждавал вав Вашата интелигентност. Цинизъм е вашата позиция, здравето е приоритет №1
Гюро Михайлов

2013.06.04 | 08:25

27
Испанското правителство копира програмата на БСП. Нашите „умници”, които „спечелиха” изборите и сега са опозиция, организират протести!? Поредното доказателство, че за нищо не ставате. Вие сте най- голямото безсмислие от Адам и Ева до днес!
Гюро Михайлов

2013.06.04 | 08:24

26
Относно боят на абитуриентския бал: Вижте нашите идни поколения,това е абитуриентски бал,който не се различава от циганска сватба. Всичко това се дължи на уравновесеният и спокоен живот ,в който живее нашето общество. А проблемът идва от нашето старо „правителство“. Защото те бяха „пример” на всичко лошо, аморално и незаконно. Е,децата ни нека да се избиват, на най-чакания ден в живота им,голяма работа! Пак по ваш пример- какво ли няма да направите, само и само пак да се върнете и да копнеете за вашият си вождизъм! Да, ама не. Баста.
Радо

2013.06.03 | 21:19

3
Радост за 400 хиляди безработни обсъждат тъй важният закон за забраната на пушене докато те не могат и хляб да си купят.
СТАНЬО ВАСИЛЕВ

2013.06.03 | 21:35

25
по тая ти логика още толкова хора чакат да се узакони производството на наркотици и ще цъфнем и ще вържем

2013.06.03 | 21:22

11
Ама могат да пушат !!! Аз съм пушач признавам си го и изобщо откакто забраниха цигарите спрях и да ходя по заведения :) Но не ми пука особено ще си остане забраната или частично ще я променят.А тези които претендират толкова много за това, че ние им вредим на здравето да вземат да се замислят първо колко повече вредят на околните като си карат трошките на по 20 години Както и да е само с някаква си забрана няма начин да намалят пушачите за това си трябва кампания със съответните специализирани центрове където хората които искат да откажат цигарите могат да получат помощ а не да ми искат 500 лева и да ми минават с оправданието, че ще си избия парите от цигарите които може и да спра ама може и да не

Добави коментар

Водещи новини