Горанов: Не е добър момент да се пипат НАП и Агенция "Митници"

  • 03 юни 2013 07:50

  • 2567
  • 5
Горанов: Не е добър момент да се пипат НАП и Агенция "Митници"
©

Заложеният бюджет за тази година е изпълним. Дотук това се доказва и от хода на неговото изпълнение, обяви в предаването "Денят започва" на БНТ Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва от ГЕРБ.

По думите му, финансовата ситуация, която сега обрисуват от управляващите, не е вярна. Няма как априлските данни да стопяват тройно дефицита и да се твърдят някакви апокалиптични картини. Всичко това е с цел в един момент, когато се види, че всички големи обещания, дадени от БСП, са спекулации и не мога да се изпълнят, да се оправдаят. Сега те рисуват най-черни сценарии, за да кажат после: "Виждате ли, ние ви казахме, че така ще стане!", обяви политикът.

По думите му, и Ваньо ТановВаньо Танов Генерал-майор Ваньо Митков Танов е бивш директор на Националната служба "Борба с организираната - шеф на Агенция "Митници", и Бойко Атанасов от НАП са много добри специалисти. Според мен е добре да се даде срок на тези безспорно доказани професионалисти, за да покажат могат ли да работят в сегадействащия държавен екип. Защото да клатиш приходните институции в момент, в който казваш, че има проблем с дефицита, не е правилно, подчерта Горанов.

Видя се новата тройна коалиция и как е формирана тя. Депутатите от ГЕРБ няма да могат да прокарват сами решения в НС, но ще се подкрепят всички инициативи, които смятаме за правилни. Няма обаче да застанем зад АЕЦ "Белене" и възстановяването на тютюнопушенето на обществени места, категоричен бе политикът.

Странно е, че социалните ангажименти на управляващите, с които успяха да увеличат подкрепата си, са заменени от такива рестриктивни мерки като "Белене", коментира той.

На въпрос нужна ли е актуализация на бюджета, той отговори, че това може да се наложи, ако управляващите искат да правят разходи, които не са предвидени в него. Парите за майките могат да дойдат при икономии в други звена. Това е напълно възможно за реализиране, заключи той.

Последвайте канала на

2567 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2013.07.05 | 15:42

5
Добре, че има и нормални, че иначе се чудя къде живея.

2013.06.07 | 02:57

4
Ваньо Танов - много добър специалист!? По какво ако не е тайна? Някой да е чувал напоследък този алкохолик да е съставял свързано или граматически правилно изречение? Tрябва да бъде осъден и натикан в затвора за корупция в особенно големи размери.
ясно!

2013.06.07 | 02:41

3
Щом си отвори устата тоя и стана ясен! Бойко, записвай си бъдещите кадри да не ги търсиш по шосетата! :-))
otneseni

2013.06.07 | 02:41

2
Да си ходят сами, а не да чакат да бъдат изгонени. Конкретно Ваньо Танов да не се освобождава от отговорност!

2013.06.07 | 02:41

1
за вас никой момент не е добър да ви пипат, то е ясно

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини