Кметът на Трън подаде оставка

  • 29 май 2013 17:32

  • 2480
  • 1
Кметът на Трън подаде оставка
©

Кметът на Община Трън Станислав Николов подаде оставка. В изявление до медиите кметът на Трън посочва, че мотивите му за оставката са, че през последния месец той, както и кметската институция, са подложени на безпрецедентна атака от страна на група хора.

"Посочената групичка, възползвайки се от създалото се напрежение в страната, прави непрекъснати опити да внуши в обществото факти и обстоятелства, които не отговарят на действителността. Не смятам да се спирам и коментирам лицата изпълнители, тъй като в района няма човек, който да не ги познава и да не знае чии интереси обслужват и чия поръчка изпълняват. През последните дни се правят опити да се внуши, че аз се крия зад кметската институция", се посочва в изявлението.

В момент, в който благодарение на неспирната работа на екипа на община Трън, през последните близо шест години започнаха да се създават условия за просперитет и развитие на трънския край, се прави опит да се нанесе сериозен удар по имиджа на общината. Опитът се прави с ясното съзнание да се попречи на започналото възстановяване на района. Най-тежкото е, че опитът се прави в един изключително труден, както за страната ни, така и за община Трън момент.

Общината ни не е голяма, хората се познаваме, поради което не смятам да изброявам какво е направено за района през времето, през което съм бил кмет.

Смятам, че резултатите от неуморната работа през последните почти шест години са видни за всички. Общината ни придоби европейски вид и с всеки изминал ден се доближава до мечтаната цел да бъде туристически лидер в региона.

Оставям община Трън с 200 000 лв. преходен остатък от минали години, както и спечелени проекти за 2013 г. по програми, финансирани от Европейският съюз в размер на 18 000 000 лв.

Настоящата оставка подавам с една единствена цел – да се прекъснат опитите за уронване престижа на общината. Да бъдат пресечени опитите за спиране на започналото развитие на района. През последния месец името ми бе тежко накърнено. Към мен, семейството ми и близките ми бяха отправени, минаващи всякакви граници, откровени лъжи и обидни квалификации. Подавам оставката си, за да не преча на никоя институция да си върши работата и час по скоро да успея да изчистя името си от калта, която бе хвърлена по него", се казва в изявлението на кмета на Трън.

Последвайте канала на

2480 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
pl

2013.05.30 | 06:22

1
посочвайте имена-иначе все едно нищо не сте казали,няма кой да се самосезира!

Добави коментар

Водещи новини