Чобанов: Водещ принцип за мен е поддържане на стабилността на валутния борд

  • 29 май 2013 15:48

  • 2611
  • 3
Чобанов: Водещ принцип за мен е поддържане на стабилността на валутния борд
©

Служебният министър на финансите Калин ХристовКалин Христов Калин Христов е министър на финансите на България от 12 март до 29 май 2013 г.   Калин Христов предаде поста на новия финансов министър на Петър ЧобановПетър Чобанов Петър Чобанов е роден на 20 юли 1976 г. в Ямбол. Завършил е Математическа гимназия „Атанас.

Когато поех поста, обявих хоризонта, в който смятам да работя - какво си представям и очаквам да свърша. Това да има приемственост беше постигнато, каза Калин ХристовКалин Христов Калин Христов е министър на финансите на България от 12 март до 29 май 2013 г.   Калин Христов. Той подчерта, че специално внимание е било обърнато на бюджета. Видяхте, че дефицитът бе редуциран. Той посочи, че 5,5 млрд. лв. е държавният резерв.

Укрепването и изграждането на институционалния капацитет ще бъде сред приоритетите ни, подчерта новият министър на финансите. Той посочи, че бюджетът трябва да показва политиките, които провежда съответното правителство.

Рано е да се каже дали ще има актуализация на бюджета, засега ще се опитаме да се вместим в настоящия разчет, допълни той. Ще направим анализ на приоритетите. Трябва да се види кои от тях и кога ще бъдат изпълнени, но трябва да мине малко време. Нужен е задълбочен анализ на изминалите четири години, да видим кои са били основните пропуски по провеждането на политиката. Това, което ще бъде водещ принцип за мен, е поддържане на стабилността на валутния борд, каза Чобанов.

Приветствам Петър ЧобановПетър Чобанов Петър Чобанов е роден на 20 юли 1976 г. в Ямбол. Завършил е Математическа гимназия „Атанас и съм уверен, че той ще продължи политиката на макроикономическа финансова стабилност и ще бъде способен да вгради необходимата програма на правителството, заключи Калин ХристовКалин Христов Калин Христов е министър на финансите на България от 12 март до 29 май 2013 г.   Калин Христов.

Последвайте канала на

2611 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2013.07.19 | 16:08

3
Да го убием с камъни?!

2013.07.19 | 16:08

1
Кого ще убиваш бе ? Трябваше да убиваш Дянков,заедно с началниците си,които доведоха народа до просешна тояга.
Xaxo

2013.07.19 | 16:08

2
Сега трябва малко да се поровиш в попарата дето надробиха от ГЕРБ,защото прогреса на икономиката зависи от финансите.По тяхно време икономически прогрес нямаше,значи финансите са отивали по разпореждане на Цвъко и Боко.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини