Днес гласуват правителството на Пламен Орешарски

  • 29 май 2013 06:15

  • 1554
  • 4
Днес гласуват правителството на Пламен Орешарски
©

Кабинетът „Орешарски” ще бъде гласуван днес сутринта от Народното събрание. По план в 14 часа служебното правителство трябва да предаде щафетата на новоизбраните министри.

Ключова ще бъде позицията на Атака по отношение на присъствието в пленарна зала. В момента БСП и ДПС разполагат със 120 депутати. За да има кворум обаче, на заседанието на парламента трябва да присъстват поне 121 народни представители. Бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов вече обяви, че неговите депутати ще присъстват в пленарната зала, но няма да се регистрират, за да не осигурят необходимия кворум. Атака все още не са взели своето решение.

Парламентарната група ще се събере рано тази сутрин, за да вземе окончателното си решение. По време на първото заседание на 42-ото Народно събрание няколко избраници на националистите се регистрираха и така осигуриха необходимия кворум за избора на Михаил Миков за председател на Народното събрание. Тогава обаче и ГЕРБ се бяха регистрирали, а впоследствие националистите доказаха математически, че дори те да не са били регистрирани по време на заседанието, Михаил Миков отново е щял да спечели мнозинство с един глас.

Последвайте канала на

Novini.bg
1554 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
националист

2013.05.29 | 08:53

3
Пак казвам за сетен път - Волен е бетон и никога няма да предаде нашата идея! Стига сте плюли по него!

2013.05.29 | 09:46

4
Волен те е предал и те е продал вече на турците! Днес ще видиш, че ще се регистрират и ще гласуват против и така ще помогнат за правителство БСП и ДПС! За да има нови избори, АТАКА не бива да се регистрират, а тъй като вече Волен се е продал на турците, те ще се регистрират и така ще направят кворум.

2013.05.29 | 08:53

2
Това е истинския тест - приказки , нерви и залъгвания остават настрана.Сега ще си проличи дали имаме нова Тройна ограбителница и дали Сидеров е "сложил потури".Националистическата кауза всъщност е никога етническа партия , като ДПС във властта и забраната й защото е противоконституционна- затова хиляди гласуваха за Атака на няколко избори , въпреки несъстоятелността на лидера им.Ако и това се опорочи - значи просто Сидеров е кукла на конции всичко приказвано от него са празни приказки.Да видим дали ще остане истински българин , шлш ще се окаже елементарно турско мекере с чалма?
Много е прост българина

2013.05.29 | 08:52

1
В новото правителство по управление на еврофондовете ще участва и Георги Станишев /брат на сер-гея/,кой ли се е прецелил високо!? Да се стягаме за дране...

Добави коментар

Водещи новини