Ренета Инджова: 61% от българите са бедни

  • 28 май 2013 17:32

  • 2379
  • 2
Ренета Инджова: 61% от българите са бедни
©

Пожелавам успех на бъдещия кабинет. Най-добре е новите кабинети да се посрещат с добро отношение, а чак след това да започват критиките. Това обяви в предаването "Лице в лице" на БТВ Ренета Инджова, председател на НСИ.

Мен ме притеснява ситуацията, че липсата на правителство, какъвто е периодът на активност на служебното правителство, пречи на работата на института. Инвестициите в Националния статистически институт са важни, защото меренето на това кои сме, какво правим и защо сме тук е нещо, за което сме поели отговорността през Евростат да следим, обясни тя.

По думите й, 61% от българите са бедни. Според мен обаче страната не се управлява според тези числа. 

Според нея, у нас има каста, която разпределя обществените поръчки, за което има политически консенсус.

По време на НДСВ бе погребан статистическият институт, като го поставиха под управлението на Министерство на финансите. Аз обаче ще предприема мерки, за да се възстанови независимостта на институцията, категорична бе Инджова.

По думите й, България има нужда от едно просветено и технократско правителство.

Последвайте канала на

2379 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2013.05.28 | 23:57

2
Де да бяха 61 процента,но не са!То хората се чудят как да свържат двата края-направете едно изследване в провинцията и ще се убедите с очите си.Гладуването аа повечето ни сънародници е нещо обичайно,което от своя страна говори за таланта на управниците ни през последните години!
Центурион

2013.05.28 | 23:57

1
Точният текст трябва да е 61 % от българите в градовете са бедни българите по селата никой не ходи на терен да ги пита как са !

Добави коментар

Водещи новини