Маргарита Попова ще посети Чехия

  • 28 май 2013 14:17

  • 1102
  • 4
Маргарита Попова ще посети Чехия
©

На 29 и 30 май вицепрезидентът Маргарита ПоповаМаргарита Попова Маргарита Стефанова Попова е вицепрезидент на Република България от 2012 г. и бивш министър на ще бъде на работно посещение в Чешката република по повод отбелязването на 1150-годишнината от Великоморавската мисия на светите братя Кирил и Методий, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

На 29 май Попова ще открие в сградата на Чешката академия на науките в Прага изложбата "Старобългарски ръкопис Codex Suprasilensis (Супрасълски сборник) от Х век в контекста на византийско-славянските взаимоотношения". Изложбата е създадена в рамките на научен проект на Института за литература при БАН, който се финансира от ЮНЕСКО. Супрасълският сборник е най-големият по обем сред съхранените старобългарски ръкописи на кирилица и дава информация за книжнината в Преславската книжовна школа на Първото българско царство.

На 30 май българският вицепрезидент ще открие в Масариковия университет в град Бърно IV-та Международна чешко-южнославянска конференция "Преподаването на южнославянски езици и литератури в днешна Европа". Конференцията се провежда под патронажа на вицепрезидента и на декана на Философския факултет на Масариковия университет проф. д-р Йозеф Кроб. Маргарита ПоповаМаргарита Попова Маргарита Стефанова Попова е вицепрезидент на Република България от 2012 г. и бивш министър на ще се срещне и със заместник-ректора по стратегиите на Масариковия университет проф. д-р Иван Мали.

По-късно през деня Попова ще разгледа в Моравския областен музей изложба, посветена на делото на славянските първоучители и ще присъства на изпълнение на фолклорен ансамбъл "Пирин".

Последвайте канала на

1102 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2013.05.29 | 00:09

4
Да им се озъби малко на чехите в направление ЧЕЗ, а не само да си правят екскурзии!
Центурион

2013.05.29 | 00:09

3
След това се очаква да посети и нашата страна на приятелско посещение ! ;D:))
GP

2013.05.29 | 00:09

2
Някой може ли да каже - какво трябва да работи тая ? Да не е само екскурзиантка !!
НЯМА ДА ЗАБРАВИМ.НЯМА ДА ПРОСТИМ

2013.05.29 | 00:09

1
ТАЯ МЪРША И УБИЙЦА СИ ХОДИ ПО ЕКСКУРЗИИ С НАШИ ПАРИ,А ЙОРДАН ОПИЦ И НЕВИННИТЕ МОМЧЕТА ОТ САНДАНСКИ СА ОЩЕ В ЗАТВОРА.ЗА СМЕТКА НА ТОВА УБИЙЦИТЕ ЗА КОИТО ТЯ МИЛЕЕ И ПОБОЙНИЦИТЕ НА ЛЕКАРИ СА СВОБОДНИ.СМЪРТ ЗА ТАЯ КОРУМПИРАНА ВЕЩИЦА И ЗА ВСИЧКИ КАТО НЕЯ.ЛИНЧ

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини