Петър Стойчев: Може да се финансират само някои спортове

  • 28 май 2013 12:14

  • 1496
  • 2
Петър Стойчев: Може да се финансират само някои спортове
© Булфото

Министърът на спорта Петър СтойчевПетър Стойчев Петър Стойчев е министър на физическото възпитание и спорта от 12 март до 29 май 2013 благодари на екипа си и заяви, че е финализиран електронния публичен регистър на спортните съоръжения и обекти в България. Те са категоризирани, обясни той на пресконференция - отчет на дейността на служебното правителство.

Трябва да защитим нашия спорт от допинг, каза той. Трябва да финализираме процеса за акредитирането на Антидопинговата лаборатория, преминахме успешно през първата фаза на 15 май в Канада. През август ще се състои следващото и съм убеден, че ще стигнем желаната цел, каза той. По думите му трябва да се насърчи масовото спортуване и това трябва да се финансира. Освен това малка и бедна държава като нашата не може да финансира всички видове спорт, а само тези които прославят страната ни. Предстои да бъдат определени кои ще бъдат тези спортове.

Петър СтойчевПетър Стойчев Петър Стойчев е министър на физическото възпитание и спорта от 12 март до 29 май 2013 обясни, че е стартирана програма за безплатно трениране на децата в детските градини. "Те трябва да се намокрят в басейна", каза той. Ще оставим 8 нови спортни площадки в цялата страна, 3 от които в София, а другите 5 с финансиране на министерството, заяви Петър СтойчевПетър Стойчев Петър Стойчев е министър на физическото възпитание и спорта от 12 март до 29 май 2013.

Той каза, че са вписани над 3060 спортни в публичен регистър, в което са взели участие 263 общински администрации. Над 30 български федерации категоризираха тези спортни обекти. Не се притеснявах да назова препятствията пред българския спорт с истинските имена, заяви той. Хората искат да практикуват колективните спортове или така наречените спортни игри, цитира министър Стойчев национално допитване. Базата обаче не е достъпна за хората с увреждания - не само като спортисти, а и като зрители.

Последвайте канала на

1496 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ika

2013.05.28 | 15:33

1
Ситуацията в страната е извънредна поради оставеното наследство от ББ и отказа на служебното правителство да каже истината за реалната ситуация в страната го прави съучастник в нерешаването на наболелите проблеми на хората. Кабинета Орешарски трябва да стабилизира икономическия и обществен живот с хоризонт от 4 г.
mmm

2013.05.28 | 22:55

2
KOlkoto dobar .luvec si tolkova i si .rost!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини