Режат следизборно 100 млн. лв. на общините

  • 28 май 2013 08:11

  • 1639
  • 0
Режат следизборно 100 млн. лв. на общините
©

Комитетът по наблюдение на Оперативна програма "Регионално развитие" възнамерява да пореже следизборно общините, където ГЕРБ е загубил, съобщи кметът на миньорската община Раднево д-р Юлиан Начев, цитиран от в. "Преса".

Проектите, които няма да получат финансиране, са на обща стойност 100 млн. лв. Заседанието на наблюдаващия орган е насрочено за днес в луксозния тревненски хотел "Калина палас". Засегнатите страни научили за предстоящото санкциониране от странични източници.

Радневци губят 2,3 млн. лв. за одобрен и подписан преди близо година проект, по който е трябвало да бъдат санирани 7 училища и детски заведения. Неприятната новина идва само две седмици, след като същият този наблюдаващ орган разрешава удължаване на срока на проекта с 5 месеца, твърди Илчев.

"В момента изготвяме позицията на сдружението, която ще бъде представена по време на заседанието в Трявна. Категорично не сме съгласни с орязването на средствата. На практика се въвеждат нови правила, в движение се променят изискванията", заяви Гинка Чавдарова, изпълнителен директор на НСОРБ.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1639 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини