Миков заминава за Македония

  • 26 май 2013 10:00

  • 1890
  • 4
Миков заминава за Македония
©

Председателят на Народното събрание Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно ще участва в 10-та конференция на председателите на парламенти на държавите-участнички в Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа, съобщиха от пресцентъра на Народното събрание.

Форумът ще се проведе на 27 и 28 май 2013 г. в Охрид. Централно място в дневния ред на конференцията, чийто домакин е Република Македания в качеството й на ротационен председател на ПСЮИЕ, са предизвикателствата на икономическата криза, ролята на националните парламенти и регионалното междупарламентарно сътрудничество. Първото външнополитическо участие на новоизбарния председател на българския парламент съвпада с дебата за нов етап на развитие на сътрудничеството в Югоизточна Европа, фокусиран върху идеята за бъдещо институционализиране на парламентарното измерение на ПСЮИЕ и създаването на Парламентарна асамблея на страните-участнички в процеса.

На конференцията в Охрид се очаква да бъдат приети два документа – Съвместно изявление и Финална декларация, чийто проекти са подготвени от македонското председателство и са отворени за допълнения и поправки. В Охрид председателят на Народното събрание Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно ще потвърди българската позиция за трансформиране на Регионалния секретариат за парламентарно сътрудничество в Югоизточна Европа, чийто домакин е София, в Постоянен секретариат на новата интерпарламентарна структура. До момента българският парламент отстоява своята концепция за равнопоставен, консенсусен и гъвкав модел на новата интерпарламентарна структура. На конференцията в Охрид българската парламентарна делегация ще настоява в Съвместното изявление на председателите на парламенти да намерят място следните елементи от българската позиция – консенсусът като основополагащ принцип при приемането на политическите документи; всяка делегация с право на един глас, равно представителство на всички страни-участници и текст, потвърждаващ седалището на Секретариата в София.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1890 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2013.05.27 | 09:25

1
ДА ХОДИ И ДА СЕ НЕ ВРЪЩА.

2013.05.27 | 09:25

4
И аз съм на същото мнение!

2013.05.27 | 09:25

2
Първо да иде на логопед да си опраи приказките що иначе на ония хора ще им требва преводач.Лис мармот

2013.05.27 | 09:25

3
Няма да е зле,ако остане там.Да се и не връща.А и на СТАНИШЕВ му предлагам да му купя еднопосочен билет за където иска,зад границата на БГ.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини