Вицепрезидентът заминава на работно посещение в Украйна

  • 24 май 2013 07:23

  • 991
  • 1
Вицепрезидентът заминава на работно посещение в Украйна
© Булфото

Вицепрезидентът Маргарита ПоповаМаргарита Попова Маргарита Стефанова Попова е вицепрезидент на Република България от 2012 г. и бивш министър на ще бъде от 24 до 27 май 2013 г. на работно посещение в Украйна. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

В Одеса Попова ще се срещне днес с губернатора Едуард Матвийчук и с областната управа на Одеса. Вицепрезидентът ще положи цветя пред паметника на Св. св. Кирил и Методий. По-късно ще открие Третия фестивал на съвременното българско кино в Одеса и ще се срещне с българи от града.

На 25 май тя ще бъде на посещение в Болград, където ще се срещне с възпитаници на Болградската гимназия. В Болград Маргарита ПоповаМаргарита Попова Маргарита Стефанова Попова е вицепрезидент на Република България от 2012 г. и бивш министър на ще се поклони пред Паметника на опълченците.

На 26 май в Киев Попова ще открие Център по българистика в Киевския национален университет „Тарас Шевченко” и ще бъде гост на тържество по повод 24 май - Деня на българската писменост и култура. Събитието ще се състои в българското посолство в украинската столица.

На 27 май програмата на вицепрезидента предвижда срещи с председателя на Върховната рада на Украйна Владимир Рибак и с членове на Групата за приятелство с България в украинския парламент.

Последвайте канала на

991 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
iva

2013.05.25 | 11:09

1
нагла подлога .....оставка !!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини