БСП: Ненормално е през 2013 г. българите да нямат ток

  • 23 май 2013 08:09

  • 1405
  • 2
БСП: Ненормално е през 2013 г. българите да нямат ток
©

"Най - важно е в момента да се помогне на тези, които бяха лишени от елементарни неща през управлението на ГЕРБ - достъпа до ток. БСП иска да се въведат две тарифи за ток и да се разширят социалните помощи, за да може повече семейства да се възползват от тях. Трябва и да се смени веднага състава на ДКЕВР", заяви в ефира на предаването "Здравей, България" по Нова телевизия Явор Куюмджиев от БСП

"Има едно огромно количество хора - десетки хиляди семейства, които не мога да плащат сметки дори от 10 - 15 лв. Ненормално е в 2013 година в България хората да не могат да си позволят ток. Разбирате ли докъде го докараха ГЕРБ", попита още социалистът.

Доброслав Димитров от ГЕРБ от своя страна заяви, че си е направил труда и е установил, че мярката с двете тарифи за ток са премахнати точно от Тройната коалиция през 2005 година. "Тази мярка не е ефективна. В един момент може да се окаже, че с тези две тарифи се помага на хора, които има възможност и са санирали апартаментите си, и са с хубави енергоспестяващи уреди", поясни той.

Куюмджиев добави, че ГЕРБ са въвели термина "калинка" и са напълнили цялата система с некомпетентни хора. Той добави, че за управлението на ГЕРБ има три кадрови промени в ДКЕВР. По думите му, проблемът с кадърните хора е бил голям по време на кабинета "Борисов".

Относно появилите се многобройни ВЕИ - та по време на управлението на ГЕРБ, Доброслав Димитров заяви, че не е имало възможност те да не се построят, защото е имало вече сключен договор за тях.

"Ако се погледне България през нощта, ще се види само една черна дупка. Дори Тъмна Индия е по - осветена от нас", каза още Явор Куюмджиев.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1405 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2013.05.26 | 12:05

2
ГЕРБ ги докарала. .......Ще се науча да псувам. Налага ми се.

2013.05.23 | 12:51

1
Гледах предаването.Яворчо ама изобщо не беше в час.Две изречения на кръст не можа да върже.Поне да не изпращат по ТВ-та такива мало-мн-ци от централата на БСП,че от сега стават смешни с напъните да се харесат.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини