1 милион лева ще струват частичните местни избори във Варна

  • 22 май 2013 12:40

  • 1018
  • 1
1 милион лева ще струват частичните местни избори във Варна
©

Близо един милион лева ще струват частичните местни избори за кмет на Варна, ако се стигне и до втори тур, съобщава БТА.

На своето заседание днес общинските съветници в града гласуваха план-сметката за провеждането на вота. Заложените разходи са за организацията и техническата подготовка на изборите. За първия тур на 30 юни съветниците одобриха сумата от 535 574 лева. Ако има втори тур на 7 юли, ще бъдат похарчени още 461 574 лева. Днешното заседание започна с полагане на клетва от петима нови съветници, които влизат на местата на колегите си, които станаха депутати от Варна. За смяната има решение на Общинската избирателна комисия в града. На следващата сесия предстои клетва да положи още един нов съветник, влизащ на мястото на свой колега от ГЕРБ, който напусна съвета по свое желание.

Местните съветници днес одобриха и носителите на награда "Варна" за тази година. Призовете ще бъдат връчени на тържествена церемония утре. Носител на голямата награда е Ламбрин Сотиров за приноса му към националната и местна култура.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1018 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
spinder

2013.05.24 | 11:37

1
ФОСТАТА

Добави коментар

Водещи новини