Христо Стоичков стана консул в Барселона

  • 27 юли 2011 15:06

  • 2890
  • 2
Христо Стоичков стана консул в Барселона
©

Министерски съвет назначи Христо Стоичков за почетен консул в Испания, със седалище в Барселона и с консулски окръг, обхващащ автономните области Каталуния и Арагон.

Решението си министрите обосноваха с това, че Христо Стоичков е най-успелият български футболист в историята, както и един от най-известните българи по света. Той е популярна личност не само в автономна област Каталуния, но и в цяла Испания и се ползва с голямо уважение сред обществото. Подкрепата му е високо ценена и винаги търсена при организацията и реализацията на обществени или държавни актове.

От МС припомниха, че Стоичков бе избран за председател на учредената през 2008 година в Барселона Българо-Каталунска асоциация за приятелство и сътрудничество „Свети Георги". Като такъв той активно работи и участва в насърчаване и развитие на българо-каталунските търговски, икономически и културни отношения.

Освен това Стоичков би могъл да допринесе за активизиране и разширяване на двустранното сътрудничество в икономиката, културата и образованието, за популяризирането на положителния образ на страната ни като член на ЕС.

Последвайте канала на

Novini.bg
2890 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
любомир димитров

2013.11.03 | 19:34

2
мисля,че е малко късно този жест на България към великият Стоичков! И дано Ицо е простил на някои българи,които го зариваха със своята простащина...
Н.Тодоров

2013.11.03 | 19:34

1
хе хе най краткият нов виц Стоичков- консул, кой каза че от Столипиново големи хора не излизат..:))сега остана и да организира конкурс за най-дълга и сочна псувня и да го пише за културно мероприятие!

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини