Маргарита Попова заминава за Малта

  • 15 май 2013 16:27

  • 1759
  • 2
Маргарита Попова заминава за Малта
©

Вицепрезидентът Маргарита ПоповаМаргарита Попова Маргарита Стефанова Попова е вицепрезидент на Република България от 2012 г. и бивш министър на ще бъде на работно посещение в Малта за участие в конференцията на Европейската правна академия на тема "Да направим борбата с корупцията в Европейския съюз по-ефективна", съобщиха от прессекретариата на президента.

Участниците във форума, който ще се състои на 16 и 17 март във Валета, ще дискутират действия за повишаване на ефективността на борбата с корупцията в ЕС, развитието на всеобхватна методология за преценка на реалната вреда от корупцията, подпомагането на властите на държавите членки чрез въвеждане на новите европейски антикорупционни политики, и пречките, които затрудняват борбата с корупцията. Сред акцентите по време на дискусиите ще бъдат също инкриминирането на активната и пасивната корупция, развиваща се в хода на търговските дейности, включително превенцията на корупцията в частния сектор. Българският вицепрезидент ще направи заключителното изказване на конференцията.

Във Валета вицепрезидентът Попова ще разговаря със заместник министър-председателя и министър по европейските въпроси Луис Грек и с министъра на външните работи Джордж Вела. На 17 май вицепрезидентът ще има среща и с държавния глава на островната държава Джордж Абела.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1759 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
:)

2013.05.16 | 01:29

2
Мара, чий ще го крепи там? Само харчи народна пара.
Великия

2013.05.15 | 22:10

1
Ами изнася се , докато поотихнат нещата тук , то и Плевненлиев би се изнесъл , ама нейсе....

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини