Борисов пред Ройтерс: Всяка нация сама избира дали да се срине или не

  • 24 април 2013 17:06

  • 9658
  • 96
Борисов пред Ройтерс: Всяка нация сама избира дали да се срине или не
© Булфото

Две седмици преди предсрочните парламентарни избори, лидерът на най-голямата партия в България отказва да отстъпи пред  исканията на протестиращите, които го принудиха да подаде  оставка от премиерския пост, и обещава да запази строгия контрол върху разходите, съобщи Ройтерс.

Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, бивш бодигард на комунистическия диктатор Тодор Живков, подаде оставка като премиер през февруари по време на вълна от демонстрации срещу ниския жизнен стандарт в най-бедната страна от Европейския съюз. Но два месеца по-късно,  неговата десноцентристка партия ГЕРБ - която предизвика гняв за  това, че поддържаше финансова стабилност с цел да запази  фиксирането на валутата към еврото и не харчеше много -  увеличава преднината си пред социалистите, нейния главен  противник, в социологическите анкети, пише агенция Ройтерс.

Всяка нация сама избира дали да се срине или не, посочва Борисов в интервю за агенцията. Не мога да им дам нищо оптимистично, за да удовлетворя желанието им да чуят това, което искат да чуят, добавя той. Наричайки социалистите комунисти и казвайки, че те са същата група, която е управлявала преди революцията от 1989 г.,  Борисов посочи, че тяхното обещание да създадат нови 250 000  работни места е нереалистично.

Ако ГЕРБ е на власт, ще запази 10-процентния корпоративен и подоходен плосък данък и ще продължи да използва парите от ЕС за изграждане на пътища и за енергийна ефективност, наред с частни инвестиции в области като производство на автомобилни части,  което би създало десетки хиляди работни места, заяви той. Макар да не пожела да коментира евентуални коалиционни  сделки, Борисов каза, че ако ГЕРБ спечели 100 от общо 240 места, или 42 процента, на изборите на 12 май, ще се опита да състави  правителство, вероятно с неофициалната подкрепа от по-малки  партии. Ще бъде много, много лошо, ако България не успее да състави правителство. Но ще бъде още по-лошо, ако бъде сформирано  правителство на всяка цена, цитира Ройтерс думите на бившия  премиер.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
9658 96

Свързани новини

Коментари 96

Добави коментар

2013.04.25 | 23:26

86
добре..но от всички коментари едно не мога да разбера. Бойко Борисов докарал хората до просешка тояга, глад, мизерия. Само аз ли и преди него бях много беден?! Само аз ли 23 години се мъча да оцелявам??? Вие какво правихте преди 4 г.? Как бяхте?
Илиев

2013.04.26 | 15:05

96
И преди си бяхме зле, само че сега нещата се влошиха вместо да се подобрят и то драстично се влошиха. И вината за това не е на някой друг а именно на правителството на Борисов. Защото нямаха никаква антикризисна политика и не взеха никакви антикризисни мерки и резултата е видим. Целия свят излезе от кризата и я забрави, а ние затъваме все повече. И на всичко отгоре държави като Гърция, Испания, Италия получиха помощи от ЕС, а ние получихме един голям среден. Тези държави по-зле ли са от България ? Повече ли имат нужда от пари от нас ? Гражданите им по-зле ли живеят ? Само че там на първо място са гражданите и после дефицита, а тука стягаме коланите та Борисов да го потупат по рамото. И дори да оставим на страна бедността, която винаги я е имало у нас, малко провинение ли е подслушването, записите с Мишо бирата ? Ако това се беше случило в някоя друга европейска държава, Борисов не просто щеше да си е подал оставката, ами щеше вече да е в затвора. Не че не сме имали и други политици за затвора, ама техните престъпления далеч не са толкова тежки и скандални като тези на Борисов и Цветанов и Дянков.
Х

2013.04.26 | 11:42

95
Нацията се срива от грабители- разбойници като този!Не допускайте завръщането му!
T.I.R.

2013.04.26 | 05:44

89
Имаше един виновен за всички Българи и лакеи между тях и го свалиха-1989г, сега отново е виновен само един - но има и един който сега ръси лъжи, прави интриги, обижда, насъсква всички нас да вярваме отново в светлото бъдеще, сигурно се сещаш че това е другаря С.Станишев перфектен артист който явно има перфектна публика - честито на всички, елате на следващото му предствление.
До Krum Usainski

2013.04.26 | 11:41

94
“Мразя хора, които днес говорят едно – утре друго” Бойко Борисов-Това ли ти е лидера?Този ли ще оправя България дето няма собствено мнение?
Трандафор

2013.04.26 | 11:41

93
Бременната скарида Лиляна Павлова стана хит във фейсбук. Въпросът е- Боко знае ли? Или Цецо... Явно под вода не лови антената! Да потопим изгнилата подводница ГЕРБ! Имаме воля!!!
Гюро Михайлов

2013.04.26 | 11:40

92
Щом Миро го наричат Мърш----, смятай Боко и Цоко, колко по- големи са! Е това е ГЕРБ!

2013.04.26 | 11:40

91
Ако българите пак гласуват за теб познайте какво ще се случи ? Няма да е нищо хубаво !

2013.04.26 | 06:55

90
"Ако свободата изобщо означава нещо, тя означава правото да казваш на хората онова, което те не искат да чуят." "Жан Виденов беше свален, защото се противопостави по своему на изискванията на престъпната двойка Международен валутен фонд-Световна банка. Той забави колкото можа приватизацията на “Химко” - Враца, на “Стомана” - Перник, и на други български предприятия - и децата на работниците в тези предприятия имаха хляб още една година… Вероятно се е противопоставил и на приватизацията на предприятия от мащаба на МДК “Пирдоп”, на загробването на “Балкан”… Спомнете си: МДК “Пирдоп” беше първото крупно предприятие, приватизирано от правителството на Костов от министър Александър Божков през есента на 1997 год. Комбинатът МДК “Пирдоп” - гордостта на България - производител на електролитна мед, злато, сребро, платина! - беше подарен срещу нищожна сума на Юниън Миниер дьо Катанга от Белгия, корпорация, известна с това, че предизвиква гражданска война в Конго и организира убийството на Патрис Лумумба на 17-ти ятуари 1961, законен лидер на тази страна… И българската електролитна мед, българското злато, българското сребро, българската платина сега се транспортират в Белгия и осигуряват качествен живот на други хора. Логично е да се допусне, че Александър Божков получава известния прякор “Мистър 10 %” точно във връзка с приватизация на МДК “Пирдоп”. Жан Виденов беше свален още, защото се опита да се пребори с олигарсите от “Газпром” и да защити интересите български. (През май 1997 год. те бяха продадени от Евгени Бакърджиев от престъпното служебно правителство на Софиянски след преврата на 4-ти февруари 1997 год.…) Виденов е пример за достоен българин на значим пост в новото време. Видяхте какво стана с него. Трагикомедията в случая с Жан Виденов се състои в това, че обезмозъчените българи дори не разпознаха достойния, национално отговорен българин в негово лице. За тях той си остана само бивш комсомолец и лидер на БСП. В трагичния момент на преврата той беше напълно сам: изоставен от алчната купена партийна номенклатура - и от народа си…
666

2013.04.25 | 16:13

15
Само да допълня нещо.Още по ироничен е факта ,че всичко това което си написал се беше вече случило точно 8 години по рано.Тогава пак крадци като Андрей Луканов,Петър Младенов и други посочиха Тодор Живков с пръст и извикаха на народа ДРЪЩЕ КРАДЕЦА.
egg

2013.04.25 | 12:29

3
Niama da dopusnem da ima v B/a 4orbadzhii- kazwa.....Aide sega, kato kak Wie 6te otgoworite... Ima ili ne takiwa, koi sa i kakwi ,4e i s inozemci e fra6kano sega. Zhan/\Widenow e edin transperant ot (90*godini....
T.I.R.

2013.04.25 | 23:33

88
И видяхме всички от както го няма правителството на Б.Борисов, всички червеи които се бяха скрили вдън земя отново излязоха да ни покажат какво следва - навсякъде новини и лъжи. А тоя лъжец Станишев със неговите хиляди работни места - опа, полека ще подминем и Китай.
Гюро Михайлов

2013.04.25 | 23:27

87
Ако трябва да сме честни, на тези избори трябва да се гласува за ГЕРБ или БСП. За ГЕРБ как да гласувам, като хем ги изгониха, хем самите те се отказаха, хем доказаха, че са немогливи?
100

2013.04.25 | 21:22

85
искам да гласувам за Марин Райков. съвсем сериозно го казвам.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини