Плевнелиев: Заплатите и пенсиите не могат да бъдат увеличени от днес за утре

  • 22 април 2013 20:12

  • 1836
  • 9
Плевнелиев: Заплатите и пенсиите не могат да бъдат увеличени от днес за утре
©

За реформи в секторите, които провокираха обществено недоволство, се обяви президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното в интервю за датския всекидневник „Юленс-Постен”, публикувано ден преди двудневното му официално посещение в Копенхаген, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Според президента, освен енергийният сектор и здравеопазването, институциите трябва да насочат усилията си в подкрепа на малкия и средния бизнес, подобряването на бизнес климата и повишаването на ефективността на държавната администрация. „Общественото недоволство у нас е породено от нерешаването на тези въпроси и доведе до настоящата политическа криза”, посочва президентът пред датското издание.

„Надявам се тези кризи да не доведат до криза в демокрацията или икономиката. Заплатите и пенсиите не могат да бъдат увеличени от днес за утре и това налага България да спазва финансова дисциплина, но и да извърши реформите, с които да преодолее социалната криза”, подчертава президентът. Държавният глава е категоричен, че увеличаването на доходите не трябва да става с цената на нови заеми. „За да има растеж, трябва да има солидна основа и вярвам, че добрият баланс между растеж и финансова дисциплина е възможен”, коментира още Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното. Според него не съществуват „магически рецепти от Брюксел или от Берлин за това как да се генерира растеж”. „Рецептите трябва да бъдат намирани в национален план”, категоричен е президентът. По думите му, добра основа за това са очакваният ръст на националната икономика, както и стабилната банкова система.

Пред всекидневника Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното отново напомня, че няма основания за притеснения за социалните системи на други страни от ЕС, свързани с миграционна вълна на български и румънски граждани. „Добре образовани български граждани работят легално в много европейски страни и се интегрират добре. Те не натоварват, а участват в икономическото развитие на западните страни”, категоричен е държавният глава.

Дания е постигнала своите успехи в социалната сфера с устойчива политика, социална пазарна икономика, солидарност и с отчитане на проблемите на околната среда. Това е процес, продължил с десетилетия, който е пример и за България, казва още президентът Плевнелиев пред „Юленс-Постен”.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1836 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
AI SIKTIR!

2013.05.03 | 17:27

9
Защо премахнаха БДС?-каква е тази идиотска система за "самоконрол"?Значи,ганъо,който не се различава от европееца в лакомията си,(дори е по-нагъл),е оставен на самотек.Дори толкова изнагляха,че официално искат палмово масло,но да пише сирене и кашкавал,а пилето с 40% вода,но било българско.Никой не иска да върне БДС,защото са умрели.Как ще има селскост.производство,като няма официални борси,за да паднат прекупвачите?Как ще има данъци за фиска,като хиляди мингяни са превзели пазарите и си слагат каквито искат цени(като не плаща данък печалба),а само такса-сергия?Защо на нас ни взимат директно данъка,още преди да си бръкнал в картата,а на пазарите няма нито един фиск. апарат свързан сНАП..После нямало приходи!Защо не вкарат системата за доставка по френски модел,-не повече от 150 км от производителя?Защо не ги задължат манговците със закон,да продава като търговец,със всички произтичащи задължения?Бил"производител"!Ха,ха,ха!Производител",но на борсата в Слатина.-къде си видя мургавелко с лопата и мотика.Какви са тези финанс.министри(без изключение)да не знаят,че най-големият,неконтролиран оборот са пазарите-всички трябва да ядат-и бедни и богати!Три пъти на ден!

2013.05.03 | 17:25

7
Спи, Дяконе! Не се събуждай! Остани в незнайния си гроб! Добре си ти. От там не виждаш съдбата на достойния ни народ. Не виждаш майките, които днес не раждат. Стариците край кофите за смет. Бащите със джобове празни, в ръцете с куфари и здравец за късмет. Децата ни са вече на изчезване. Селата мъртви. Пусти градове. Строим хотели, паркинги, гаражи. Край просяка минава Беемве. На "пътя към Европа" се продават в ръцете с кукли малките моми. Те детството си в сънища сънуват, стаена скръб в очите им гори. Спи, Дяконе! Не се събуждай! Добре си там, под тази черна пръст. Завиждам ти за туй, че не дочака мечтите си разпънати на кръст! ..
Мецата от Мездра

2013.05.03 | 17:25

8
До "безименния" № 4: Да.а.ааа! Твоят пост много ми хареса! Ще ни бъде интересно кой е автора... изключително силни, актуални и съдържателни слова... Браво!

2013.05.03 | 06:40

6
Нали се разбрахме на този да не му се изважда члена от устата, че започва да бръщолеви "врели не кипели"!!!

2013.05.03 | 06:38

5
"Според него не съществуват „магически рецепти от Брюксел или от Берлин за това как да се генерира растеж”. „Рецептите трябва да бъдат намирани в национален план”, категоричен е президентът. По думите му, добра основа за това са очакваният ръст на националната икономика, както и стабилната банкова система." - Защо това ми прозвуча малко като някоя реч на Волен Сидеров. Май в крайна сметка няма да се окаже толкова луд за колкото го смятате.
VASIL VASILEV LI4EN AS.

2013.05.03 | 00:43

4
OT ShYJBINA ;ESNO SE KOMANDVA NAROD,NO KATO PShELITE NQMA TAKbV KOMYNIZbM,NE SE VRbShTAI V BbLGARIQ, TAM SI MNOGO DOBRE ,VSIShKO SI NAPRAVIXTE....... BbDETE DOVOLNI,DOLNI KADbRNICI.............
Българин

2013.05.01 | 17:35

3
Как се изправя икономиката,като се налеят свежи пари. Това в България никой няма да го допусне,да изпразне джоба си за сметка на някакъв си прост народ. Ако се вдигне стандарта на живот икономиката ще се задвижи и после,как ще се манипулират глупавите работещи. Най- големият кошмар са работещите пенсионери в някои фирми те достигат до 40%,работещи малко над минималната. При тези условия колко печели собственика на фирмата,а ние искаме да се вдигне стандарта на работещите. До кога с тази неправда.....
Des

2013.05.01 | 17:33

2
НЕ СЕИЗКАЗВАЙ ЗА ПЕНСИИ И ЗАПЛАТИ ЖАЛЪК ПЛЪХ.ТИ СИ СЕ НАГУШИЛ ДОСТАТЪЧНО С КОТАРАЦИТЕ НА ИВО..И ТИ СИ ЧАСТ ОТ БАНДИТСКАТА ШАЙКА.ЗАТВОРИ СИ КРИВАТА УСТА.
Боздуган

2013.04.24 | 13:27

1
Плевнелиев,ти си част от една бандитска шайка,която унищожи и ограби всичко ,което бе създадено от бългаския народ,а него го натикахте в дупката на мизерията. Рано или късно ще ви бъде потърсена сметката!Силно се надявам това да е скоро и никакви имоти и сметки зад граница няма да ви спасят!!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини