Методи Андреев: 90% от богаташите у нас са свързани със службите

  • 18 април 2013 13:28

  • 2270
  • 8
Методи Андреев: 90% от богаташите у нас са свързани със службите
©

Нито една политическа сила не намери сила да накара кредитните милионери да върнат парите. Идеята за разкриването на имената им беше, за да върнат те взетите кредити. Това заяви пред БНР бившият председател на Комисията по досиетата Методи Андреев.

Той припомни, че в началото на 90-те година банките бяха държавни и теглените кредити тогава са били необезпечени или с обезпечение, което е далеч по-малко от размера на тегления кредит. Приетият закон през 1998 година предвиждаше превалутиране в долари на кредитите - към датата на изтеглянето му, за да се върнат реални пари, но това не стана, защото обявиха това за противоконституционен текст, тъй като към онова време в България няма Закон за валутна търговия, коментира още Андреев. Той уточни, че списъкът с кредитните милионери, оповестен от БНБ, през 1998 година не беше обнародван и много хора не разбраха кои са те.

Поне 80-90% от богатите хора в България са свързани с БСП и службите, заяви Андреев и коментира: "Приватизацията беше извършена в полза на бившия комунистически елит и свързани с тях лица, но във времето на демократичното управление на СДС. Години по-късно става ясно, че СДС е бил създаден от Луканов и хора около него, за да извършат приватизацията по този начин. Затова и сега СДС се разпада".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2270 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2015.07.09 | 14:13

8
Човека им казва в прав текст истината и те почват пак герб. Герб завари една изцедена от кражбите на червената мъгла. Те ли направиха приватизацията? 30 млрд. са дадени за 3

2013.04.19 | 13:46

1
Очевидно пак ще го заварят. Искат още 1 мандат :D Лижи то*ките на боса, той не идва от БКП, а от МАРС :)

2015.07.09 | 14:12

7
МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ И ПОСЛЕ РЕШЕТЕ ЗА КОГО ДА ГЛАСУВАТЕ!!!ПЛАНЪТ ЗА УНИЩОЖЕНИЕ :Относно БКП да се учреди партия (БСП) дистанцирана от старите и компрометирани социалистически пасиви със запазен контрол върху финансовият ресурс. Изнасяне на държавният капитал в чужбина чрез предприятията второ направление и връщането му под форма на чуждестранни инвестиции. Да създадем удобна и контролеруема опозиция.Водачите и да са предварително утвърдени от специалните служби а лидерите и да са изцяло зависими от нас чрез политическа лоялност физически зависимости или чрез компромати. Ако такива не са констатирани да се изфабрикуват. Населението да се разделя и противопоставя периодически социално икономически политически и етнически. Да се създадат партии и движения отговарящи на изброените профили. Чрез приватизация да се раздаде индустриалният капитал на безценица на наши фирми. Населението да се провокира за участие чрез тай наречените работещи дружества отнасящи се обаче само за предприятия с неизбежна ликвидация. В стопанската сфера да се раздели на територии по интереси които ще се управляват от тъй наречените бизнесмени наложени от нас. Ако някой от тях се опита да влезе в политиката или в чужда територия да се ликвидира а бизнеса му да се оглави от друг. Да се създадат престъпни групи на райони които да контролират търговски територии с цел монопол на пазара създавайки охранителни звена. Ако тези звена изместят центъра на задачата си или решат да се превърнат в икономически субект да бъдат ликвидирани .Да се създаде алтернативен синод с цел компрометиране на църквата .Да се разреши навлизането на секти. Да се отклони вниманието от основните устои на църквата за да може да се ползва материалната и имотната и база без контролно. Медиите да се ръководят от хора които сътрудничат с нас .Добри специалисти но без склонност към анализ създаващи критични интервюта за актуални проблеми но без да се стига до ликвидиране на причината за тези проблеми. Всички закони укази и разпоредби да се формулират така че да нямат точно и прецизно тълкование .Милицията да се увеличи численият и състав за сметка на армията като се използват хора без необходимите им квалификации. Да се работи с лоша материална база и ниски заплати. В армията военно-промишленият комплекс да бъде ликвидиран поетапно. Всички държавни служители да получават ниски заплати .Това специално се отнася за здравните работници просветата и образованието.ЗАМИСЛЕТЕ СЕ КОЕ ОТ ВСИЧКО ТОВА НЕ СЕ Е СЛУЧЕЛО!!!

2013.04.21 | 21:27

6
ЛЪЖЕЦ-100%
идея за размисъл

2013.04.21 | 07:24

5
...всичко което не се връзва с теориите и доктрините на комунистите е за тях лъжа...всеки който мисли различно от тях е лъжец...искате доказателства?-..."Дружбата с братския съветски народ е жизнено необходима за българския народ, както въздуха и светлината за всяко живо същество."- Георги Димитров...;..."Който не обича Съветския съюз,той не обича България."-Тодор Живков...;...в тази връзка иде и логичното - който не вярва на Станишко и БКП-БСП,той не обича България...
stoiko

2013.04.21 | 07:15

4
G-n Andreeb ,nisto novo pod slanceto,kakvo konkretno predlagate,samo da si chesem ezicite e malko,posochete kreditnite milioneri,za da im se potarsi smetka,na novoto pravitelstvo sled 12mai,naroda jasno trjabva tvardo da iska rezultati,kraino vreme e sadebnata sistema da zaraboti,druga alternativa ne sachtesvuva.
мини

2013.04.19 | 16:05

2
A Бойко е пък и от двете. 2 млрд, кой има на сметка?? И Цецо като му подслушва враговете как да не е милиардер!

2013.04.20 | 20:25

3
московеца, гоце, доган и ровч -твоите любимци имат милиарди, а не ББ. Те са крадците

Добави коментар

Водещи новини