Плевнелиев: Конституцията ни задължава да уважаваме демократичните принципи

  • 16 април 2013 17:10

  • 812
  • 7
Плевнелиев: Конституцията ни задължава да уважаваме демократичните принципи
© Булфото

Конституцията ни задължава - като граждани и като държавници - да уважаваме демократичните принципи и ценности, да търсим и да защитаваме морала и ценностите на справедливостта и на уважението към човека. Това се посочва в поздравление на президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното по случай Деня на Конституцията и празник на българските юристи, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

На 16 април се отбелязва Деня на българската Конституция и 134 години конституционно управление на българската държава. Днес тази годишнина е повод отново да напомним на самите себе си, че конституционното управление не е само формално спазване на закона и не означава единствено придържане към правила и процедури, посочва президентът.

"Дълбоко вярвам, че високият морал и вярата в устоите на правовата държава и на демократичния ред нямат алтернатива. Нещо повече - тези принципи имат нужда от категорична защита за доброто на всички българи и на общността от демократични държави, към която се числи България", заявява Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното.

"Продължавам да смятам, че страната ни има много и прекрасни юристи във всички области на правото. Продължавам да считам, че имаме добри закони, чието съблюдаване обаче не се определя от броя и от темпото на многобройни и дългогодишни реформи", отбелязва държавният глава.

Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното посочва, че спазването на законите зависи от волята и от способността ни като общество да защитаваме собствените си постулати и претенция за демократичност. Затова нека да следваме справедливостта на правото и във всичките си действия да се ръководим от Основния закон, апелира президентът.

"Нека да покажем демократичната си култура и умение да виждаме принципите отвъд лозунгите. Това е основен дълг на всички ни", посочва още президентът Плевнелиев.

Последвайте канала на

812 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
e

2013.04.19 | 10:41

7
Тихо, мишок ! Подигравате се с Конституцията и с Народа, не те ли е срам да църкаш такива глупости !
поручик Ржевски

2013.04.17 | 22:52

6
Голямо недоразумение е този многоговорещ и нищо неказващ човек.На такъв в махалата му биехме по един шамар за добър ден и на бегом го пращахме за цигари.
Вологес

2013.04.17 | 18:13

5
Абе Роско, как успяваш да дрънкаш толкова празни приказки бе човек?! "Демокрация, европата, 2+2=4, Земята е кръгла, бла-бла..."Вземи се стегни, кажи една мъжка приказка, вземи конкретно отношение! Дъщеря ми на 3 години е способна на по-стойностни разговори...

2013.04.17 | 11:58

4
А личното чувство за самосъхранение ме задължава да не уважавам демократичните ви принципи.
Nadka Kolewa

2013.04.17 | 11:58

3
,Големи сте отворковци,сигурно кеф ви прави да мислите,че сте най добрите.Както каза един политолог,Р.ПЛЕВНЕЛИЕВ направи нещо добро са Б-я,с назначения кабинет на Райков.Вместо предишните полуобразовани имаме високообразовани,пред груби лица-изтънченост,от криминален бизнес-истински бизнесмени.Експерти и образовани министри,а избраните с бюлетина лица от партии понякога им липсва мозък да бъдат администратори,камо ли държавни управленци.

2013.04.17 | 11:58

2
Тоя като му извадят чепа от устата и само глупости приказва.
БАЦЕ

2013.04.17 | 00:06

1
АБЕ, ОРА ТОО МНОГО АБЕН. Я ВИ КАЗВАМ. АКО Е ЩРЪК НЕ МОО ЖАБА ДА СИ ФАНЕ. ША УМРЕ ГЛАДЕН.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини