БСП: Наглостта на ГЕРБ просто няма край (видео)

  • 11 април 2013 14:11

  • 2262
  • 18
БСП: Наглостта на ГЕРБ просто няма край (видео)
©

Изнесените данни за 36 млн. лева нанесени вреди за НЕК от заема за АЕЦ "Белене" с "Париба" са груба инсинуация и подхвърляне на лъжи в общественото пространство. Това коментира на пресконференция енергийният експерт от БСП и бивш заместник-министър на икономиката и енергетиката в кабинета "Станишев" Явор Куюмджиев.

По думите му "наглостта на бившите управляващи и на придворната им агенцийка за държавна финансова инспекция просто нямат край". Куюмджиев представи справка, според която до май 2009 г. са платени само около 500 000 евро по тези заеми, а всички останали щети са настъпили след 18 ноември 2009 г., когато на власт била ГЕРБ. Той призова "въпросната прокурорка" да се запознае с този документ и да изнесе данни кой е плащал тези пари и защо ги е платил. Според него е абсурдно прокуратурата да заявява, че ще проверява само периода 2005-2009 година. А защо не периода 2009-2012 г., попита той.

Явор Куюмджиев сигнализира, че търгът за 135 млн. лв. в "Булгартрансгаз" за ремонт на магистралните компресорни станции е спечелен, както бил предупреждавал, от една от двете фирми без опит в енергетиката. Преди няколко дни тази фирма - "Главболгарстрой", е подписала въпросния договор, посочи той. По думите му това поражда въпроса - колко ще бъдат прехвърлени от тези пари на ГЕРБ за изборите и как фирма без никакъв опит е получила такъв договор.

"Безобразията продължават, въпреки че правителството на ГЕРБ падна, а явно сегашното правителство е "Б"-отборът на ГЕРБ. Те са сянката им и продължават да нанасят вреди на енергетиката и на България", каза Куюмджиев.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2262 18

Свързани новини

Коментари 18

Добави коментар
Deniz Finance

2020.09.29 | 14:35

18
Здравейте Ние сме легитимен и надежден кредитор от Deniz Financial Service. Ние предлагаме заеми при ясни и разбираеми условия при 2% лихва. От $ 5,000.00 на $ 500,000,000.00USD, само долари, евро и лири. Ние предлагаме бизнес заеми, лични заеми, студентски заеми, заеми за автомобили и заеми за изплащане на сметки, BG / SBLC на ниски цени, също на разположение. Име: Антъни Пуерто Имейл: pwanfinanceinvestments@gmail.com Изпълнителен директор по финанси / заеми. WhatsApp: + 1-984-213-1994 (в) ДЕНИЗ 2020 ФИНАНСОВА УСЛУГА (R).
от 6 до 7

2013.04.13 | 11:44

17
Мъничкият ми и не дотам умно момомче! Член съм на ГЕРБ!бившо ченге, учител по бълг. език и лит. Това съм аз! Имам понастоящен собствен малък бизнес, който не ме прави богат, но ме храни достатъчно!!! Не е нужно някой да ми плаща! Просто съм отвратен от ГЕРБ! Знаеш ли колко от тези "величия" познавам добре? Не участвам никога в подобни полемики! Случайно стана! Разберете- те са изроди! Ще разберете ако дойдат пак на власт! А това за мен бе първо и последно писане!
БамБам

2013.04.12 | 23:19

16
ГЕРБ са опасни! Те носят мракобесие, мутренско управление, унищожение
прочел

2013.04.12 | 10:49

15
След като се начетох на клакьорските поздравления за доносник БУДА, стигнах до нормалния извод: На българина му трябва правителство 6амо на ГЕРБ! Ти се палиш, излизаш на митинги, пенсионерите умират от глад, майките нямат пари за децата си, нацията се е стопила рекордно през последните четири години, а ти..искаш пак изродите ГЕРБ!!!!
хе хе хе

2013.04.12 | 10:14

9
Прочел , но явно неразбрал хе хе хе!Пенсионерите получават такива пенсии от 23 год тийни - не е от 3-4год.Демографска криза има от 80те год. , също не е от 4год.- оттогава има свет. икономическа и финансова криза ,ако случайно не си разбрал - прочети какво става с Гърция , Испания ,Исландия , Кипър ,Словения и после коментирай "компетентно"!Ужасно си приличате с гей Сергей по тъпия изказ и липсата на аргументи , а само с черен пиар напред не се върви!а парите ,които Герб вкара в инфраструктурата на страната не са вкарвани от никое правителство преди и това го вижда всеки ,който поне малко си отвори очите , а не само преписва глупостите на гей Сергей - знам ,че ти плащат за да пишеш глупости , но трябва и малко мозък да има все пак!

2013.04.12 | 10:14

10
Много моля всички които се бориме нещо да се промени в тази държава да обърнат внимание как масово по повечето телевизии излизат платени коментатори и коментират нещата в енергийният сектор по начин който обслужва енергийната мафия.Прави впечатление как масово се говори за очаквано увеличение на тока при излишък и спиране на производствени мощности като за нещо неизбежно да се случи.Обяснява се как това увеличение щяло да се отрази и на цената на природния газ с тези си изказвания ни подготвят да свикнем с мисълта че всичко е неизбежно да се случи и нищо не зависи от нас.Тези платени коментатори говориха и за чуждите инвестиции в страната като казват и за изказване на чешкия посланик който не бил съгласен с действията на държавата срещу ЧЕЗ и че по този начин с това отношение ще изгоним чуждите инвеститори от страната.Можете ли да кажете с каква цел се правят тези предавания и се лансират разни идеи в защита на чуждестранни фирми (кръвопийци) които чрез офшорки пренасочват парите си от печалбите и вечно работят на загуба но не си отиват.До кога ще търпим да ни мачкат и да ни пият кръвта.Не мога да разбера след като има свръх производство на ел.енергия се спират мощности и тока не пада.Ако продължаваме да ги търпим всичко ще си продължи по старому.Ако нещата не потръгнат призовавам за масово изключване на домакинските уреди в домакинството за да падне още потреблението на ел.енергия за да нямат къде да я продават и да ги принудим сами да намерят изход и да намалят цените.Сега е момента и нека не оставяме платени коментатори да ни насаждат идеи че нищо не зависи от нас.И БСП и ГЕРБ са поддръжници и заедно с измисления ДКЕВР правят така че монополите да продължат с кражбата си.
ДО ИДИОТ и разбира се ПЛАТЕН

2013.04.12 | 10:32

14
НЯМА НУЖДА ОТ ТВОИТЕ ПИСАНИЦИ! ТОЛКОВА ДЪЛКО ПИШАТ И ГОВОРЯТ САМО ГУЗНИТЕ КРАДЦИ ОТ БСП! ГЕРБ НЕ ГО БЪРКАЙ-КРИЗАТА НЕ НЕГОВА! НЯМА ДА СТАНЕ ПО ТВОЙТА РЕЦЕПТА-ВСИЧКО В КЮПА! СПРИ СЕ ЧЕРВЕН СЕРСЕМИН!

2013.04.12 | 10:15

12
Ето отличен пример за манипулация на баламурници! Имам следните въпроси към теб: 1.) Има ли световна криза? 2.) Отразява ли се тя в България? 3.) Бяха ли чеждите инвестиции в основата но строителния бум по времето на просперитета? 4.) Какво става с инвестициите в момент на криза? 5.)Какво стана с Гърция? 6.)Какво стана с Кипър?. 7.) Какво стана с Ирландия.? 8.)Какво стана с Унгария? 8.)Защо във Франция президентът социалист драматично губи подкрепа? 9.) Защо Германия и Турция не са тежко засегнати от кризата? Отговарям ти - защото имат стабилна промишленост. 9.) Къде е нашата промишленост, къде е селското стопанство? Как стана тая рябатя и кой е веновен за това. ГЕРБ или леля ти? 10.)Защо внасяме всичко вкл. ДОМАТИ, КРАСТАВИЦИ и чушки? 11.)Къде е животновъдството? Защо? Кой е виновен за това? 13.) Каква част от потреблението у нас е от внос и каква от местно производство? 14.) Кой носи отговорност за всичко това? Лела ти или кой? Тоя - виновния трябва ли да плаща? СДСто плати. Да се готви БСП!!! Хората не са балами, приятелю. Подценяваш ги. Подценяваш и мен, а това ме обижда. Евтени номера на зле подготвен пропагандист. Бегай да се учиш и тогава опитай пак.

2013.04.12 | 10:15

11
Правилно! Да намалим още потреблението, но да посроим още 2,000 мегавата в Белене. Какво ще ги правим - ще видим! Важното е Белене да се строи, Овчаров и компания да се нагушат, че иначи лошо. Трябва да се връщат пари от подкупи на руснаците, а те не прощават! Могат да са много опасни. Изобщо БСП мисли за народа. Как да го дообере.
ДО # 1

2013.04.12 | 10:32

13
НЯМА НУЖДА ОТ ТВОИТЕ ПИСАНИЦИ! ТОЛКОВА ДЪЛГО ПИШАТ И ГОВОРЯТ - САМО ГУЗНИТЕ КРАДЦИ ОТ БСП! ГЕРБ НЕ ГО БЪРКАЙ-КРИЗАТА НЕ Е НЕГОВА! НЯМА ДА СТАНЕ ПО ТВОЙТА РЕЦЕПТА-ВСИЧКО В КЮПА! СПРИ СЕ ЧЕРВЕН СЕРСЕМИН!

2013.04.12 | 10:14

8
Улицата,улицата,само там му е майката!Ама милиони хора, от "Коня"-до Младост.Там е решението.Всичките ни мандрахерцат,всички.Без значние,на цвят!Излязохме рехаво,и пак се нас----ха от страх!Какво чакаме,нови да дойдат,после 100 дни доверие,пак комисии,,пак заглавичкване.Много пачки са взели,много.Как ще тръгнат против тях?
КАКА

2013.04.12 | 10:14

7
КОРНЕЛИЯ днес на разпит -придружена от адвоката на алексей петков

2013.04.12 | 10:14

6
то не са само 36 милиона, ами са 3 млрд ощетени хората
до 11

2013.04.12 | 10:14

5
не се вързвай на тази малка душица , малките им герберастки мозъчета са неподатливи на думи изречени от някой различен от бащицата , нека живее 1000 години падишаха наш , да се свети името му и да продължава да ни огрява с ласкавата си бащинска усмихва ( а пък раите да си пъшкат и гинат )

2013.04.12 | 10:14

4
ти си 11
хе хе хе

2013.04.12 | 10:14

3
Напънал се 11 и 12 - един и същи човек да роди нещо , а насреща нищо хе хе хе.По стила си личи ,че 6, 11 и 12 са едно и също лице и то само си чатка плюсчетата хе хе хе. Типично за червената Спинозна главичка , кат карфичка - еднообразно , елементарно и скучно - като за червено-черен пиар става , но нищо повече! Очаквах коментар на написаното от мен , а се получи все едно и също червендалесто лапацотене- дори не можах да те съжаля хе хе хе.Но явно ще продължаваш да се "напъваш" под различни номерца хе хе хе - нали все пак ти се плаща хе хе хе - хващай се за клавиатурата веднага другарюююююююю.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини